«Διαφάνεια στο πιο “τραυματισμένο” πρωτάθλημα»

Ο διευθυντής του INSA, Στέλιος Βραδέλης ξεκαθάρισε ότι δεν υφίσταται κανένα ζήτημα με τις διαδικτυακές μεταδόσεις στη Super League 2. Τι απαντά για το φετινό εγχείρημα.

Η ανακοίνωση του «Orasi.tv» το βράδυ της Παρασκευής σχετικά με διακοπή συνεργασίας με την εταιρεία που έχει αναλάβει τη διαδικτυακή μετάδοση των αγώνων της Super League 2 δεν είχε καμία απολύτως επίπτωση στα ματς της Κυριακής (14/04). Αυτά μεταδόθηκαν κανονικά και όπως, μάλιστα, δήλωσε στο FL News ο Στέλιος Βραδέλης, μεταξύ των δύο δεν υπήρχε καμία απολύτως σύμβαση.

Ο διευθυντής του Ινστιτούτου Αθλητικής Ανάλυσης μίλησε και για το φετινό εγχείρημα των διαδικτυακών μεταδόσεων, αλλά και για τα προβλήματα που έχει προκαλέσει σε κάποιες περιπτώσεις η έλλειψη βασικών υποδομών σε γήπεδα της κατηγορίας. Όσο απίστευτο και αν ακούγεται, σε έδρες επαγγελματικών ομάδων υπάρχουν προβλήματα όχι μόνο με το ίντερνετ, αλλά ακόμα και με το ρεύμα…

Αρχικά ο Βραδέλης ανέφερε:

«Όλοι οι αγώνες μεταδόθηκαν κανονικά και είναι απορίας άξιο πώς δόθηκε η εντύπωση ότι σταματούν οι μεταδόσεις. Με τη συγκεκριμένη εταιρεία δεν υπήρχε καμία σύμβαση. Η μόνη σύμβαση είναι μεταξύ της INSA και της Super League 2. Η συγκεκριμένη εταιρεία ήταν ένας από τους πολλούς συνεργάτες μας. Δεν υπήρχε αποκλειστική συνεργασία, γιατί μιλάμε για 18 πόλεις. Υπάρχουν συμφωνίες και συνεργασίες σε όλες τις περιοχές. Επιλογή και των δύο πλευρών ήταν να μη συνεχιστεί η συνεργασία μας».

Σε ό,τι αφορά στα παράπονα που υπήρξαν για προβλήματα στις μεταδόσεις, τόνισε:

«Έχουμε μεταδόσει περισσότερους από 350 αγώνες της Super League 2 και οι προβολές ξεπερνούν τις 1,7 εκατομμύρια. Έχουν υπάρξει προβλήματα σε 12-14 αγώνες. Έχουν καταγραφεί προβλήματα που έχουν να κάνουν με το streaming και αυτό οφείλεται στις πολύ φτωχές υποδομές 2,3 συγκεκριμένων γηπέδων.

Δεν έχει επιχειρηθεί ξανά τέτοιο εγχείρημα στη χώρα μας. Μιλάμε για 24 ομάδες που έχουν παίξει σε 30 και πλέον γήπεδα. Αρκετά στερούνται βασικών υποδομών ακόμα και στο ρεύμα. Δεν ωραιοποιούμε κάτι, όμως υπάρχει απόλυτη διαφάνεια στο πιο «τραυματισμένο» πρωτάθλημα. Όλοι οι αγώνες καταγράφονται και το υλικό πηγαίνει στην Ε.Π.ΑΘΛ.Α. Έχουμε βοηθήσει, ώστε να μειωθούν οι «ύποπτοι» αγώνες. Υπάρχει ο φόβος της καταγραφής. Να μη δαιμονοποιούμε το λάθος.

Προβάλλεται για πρώτη φορά το σύνολο των αγώνων και αυτό οφείλεται στην απόφαση της Super League 2. Σε κάθε νέο εγχείρημα υπάρχουν και ζητήματα, αλλά να μην ξεχνάμε και τις «φτωχές» υποδομές. Θυμόμαστε όλοι όταν αποφασίστηκε να μεταδοθούν μέσω πλατφόρμας τα παιχνίδια του Μουντιάλ τι έγινε. Κόλλησε η πλατφόρμα. Η παράλληλη μετάδοση 9 αγώνων δεν έχει ξαναγίνει».

Ο Βραδέλης αναφέρθηκε και στη δυνάμικη της πλατφόρμας Muvi για την οποία υπογράμμισε:

«Η Muvi Platform έχει συνεργάτες εμπορικά μεγαθήρια όπως η Amazon, η Nike, η Sony, η Philips. Ο έλεγχος των πληρωμών γίνεται από παγκοσμίως αναγνωρισμένη υπηρεσία. Θα πρέπει να τονίσω ότι κατά τη διάρκεια των αγώνων έγιναν 1.132 προσπάθειες χρήσης κλεμμένων καρτών ή χρήσης καρτών από παράνομες ενέργειες. Υπήρξαν πολλές κακόβουλες αναφορές».

Στάθηκε ακόμα στο γεγονός ότι ούτε μία (!) ΠΑΕ δεν εκμεταλλεύτηκε τον διαφημιστικό χώρο και χρόνο. Όπως είπε:

«Το μεγαλύτερο μέρος των εσόδων καταλήγει στις ομάδες, όμως καμία δεν κατάφερε να κλείσει έστω έναν χορηγό, να εκμεταλλευτεί τον διαφημιστικό χώρο και χρόνο. Πρέπει όλοι να κατανοήσουν ότι είναι προς όφελός τους. Υπάρχουν πλέον οι ίδιες δυνατότητες προβολής των ομάδων. Δεν υπάρχουν παράπονα, όπως παλιά, που ομάδες φώναζαν γιατί τα παιχνίδια τους δεν μεταδίδονταν από τον πάροχο.

Η προβολή και η διαφάνεια έχουν ενοχλήσει πολλούς που έχουν συνηθίσει να κρατούν την κατηγορία στο σκοτάδι για τους δικούς τους λόγους. Πρώτη φορά είναι όλα στο φως. Είναι η πρώτη φορά που έχει υιοθετηθεί κάτι τέτοιο. Κάθε αρχή και δύσκολη, αλλά αυτό έχει μεγάλη απόσταση από τον μηδενισμό».

Σχολίασε, τέλος, ο Βραδέλης και όσα έγιναν στο παιχνίδι Λεβαδειακός – Μακεδονικός με τη διακοπή της μετάδοσης στο 78′:

«Το παιχνίδι τραβήχτηκε κανονικά και στα highlights υπάρχει το πέναλτι που δόθηκε. Όλο το παιχνίδι, άλλωστε, είναι διαθέσιμο στην πλατφόρμα. Υπήρξε πρόβλημα με την τάση του ρεύματος και έκαψε την ασφάλεια του συστήματος. Παρόλα αυτά το παιχνίδι καταγράφηκε και οι ομάδες πήραν όλο το οπτικό υλικό».

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις