«Όσο είμαστε εμείς διοίκηση δεν αλλάζει το όνομα»

Στο ραδιόφωνο του ΣΠΟΡ FM Μαγνησίας 89.5 μίλησε ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου, Γιώργος Τόρης, ξεκαθαρίζοντας τα πράγματα όσον αφορά τον ντόρο που έχει δημιουργηθεί, γύρω από το όνομα «Βόλος FC». Ο Γιώργος Τόρης διευκρίνισε πως όσο είναι ο ίδιος και ο κ. Βαρούτσικος στο…

…«τιμόνι» της ομάδας δεν τίθεται θέμα αλλαγής του ονόματος και του σήματος του συλλόγου.
Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Γιώργος Τόρης στον ΣΠΟΡ FM 89.5:
«Δεν υπάρχει καμία αλλαγή ονομασίας της ομάδας, όσο είμαστε εμείς στη διοίκηση. Αν το καλοκαίρι αναλάβουν κάποιοι άλλοι και θελήσουν να αλλάξουν το όνομα, δεν είναι δικό μας θέμα.
Το παραγοντιλίκι δεν είναι το επάγγελμά μας. Το καλοκαίρι μπήκαμε μπροστά γιατί δεν υπήρξε κανείς άλλος να τρέξει την ομάδα. Δεν σκοπεύουμε να κλείσουμε τις επιχειρήσεις μας, βάζοντας συνεχώς χρήματα στον Ολυμπιακό Βόλου. Δεν βρήκαμε καμία στήριξη από επιχειρηματίες της πόλης. Προσδοκούσαμε και σε κάποια έσοδα που δεν τα είδαμε ποτέ».

«Ο προϋπολογισμός έχει τιναχθεί στον αέρα»
«Το καλοκαίρι όλα έγιναν πολύ γρήγορα. Υπήρχε και ο εμπαιγμός του κ. Πλεξίδα και μας πήγε πίσω. Αργήσαμε να σχεδιάσουμε την ομάδα όμως πιστέψαμε πως αυτή η προσπάθεια θα αγκαλιαστεί, γιατί εμείς είμαστε άνθρωποι της πόλης και όχι κάποιοι που ήρθαν για μεροκάματο από την ομάδα. Δεν αγκαλιάστηκε η προσπάθεια.
Βγήκαν και κάποια από πρόστιμα του ΙΚΑ και φτάσαμε να έχουμε 600.000€ επιπλέον έξοδα με αποτέλεσμα ο προϋπολογισμός να τιναχτεί στον αέρα. Το χρέος του Ολυμπιακού Βόλου με την βοήθεια που υπάρχει αυτή τη στιγμή δεν είναι βιώσιμο. Ο Ολυμπιακός Βόλου αν δεν μπαίναμε μπροστά το καλοκαίρι δεν θα υπήρχε αυτή τη στιγμή. Το καλοκαίρι αν δεν βρεθεί κάποιος να σηκώσει το βάρος, δεν νομίζω να μπορεί να αγωνίζεται σ’ αυτή την κατηγορία.
Μέχρι το καλοκαίρι το οικονομικό άνοιγμα θα μειώνεται. Αυτό συμβαίνει γιατί πληρώνουμε και γι’ αυτό δεν κάνουμε μεταγραφές των πενήντα και εξήντα χιλιάδων ευρώ. Θα μπορούσαμε να το κάνουμε και να αφήσουμε χρέη στους επόμενους».

Για τον σχεδιασμό της ομάδας
«Σίγουρα κάποιοι παίκτες δεν απέδωσαν αυτά που περιμέναμε. Παράδειγμα ο Πινάρες. Δεν μπόρεσε να προσαρμοστεί στο ελληνικό περιβάλλον. Ο ποδοσφαιριστής αυτός θα άφηνε εποχή στο ποδόσφαιρο. Είχαμε και κάποιες ατυχίες. Η πρεμιέρα του πρωταθλήματος δεν ήταν αυτή που περιμέναμε. Όμως δεν είναι κακή η ομάδα. Θυμηθείτε το πρώτο ημίχρονο με τη Λαμία που είναι και πρόσφατο.
Φέτος φτιάξαμε ένα νεανικό και φιλόδοξο σύνολο γιατί πέρυσι όταν στα πλέι οφ ήμασταν μπροστά με εννιά βαθμούς, έπρεπε να βγούμε τρένο και αντί γι’ αυτό πήγαμε σαν τον «Μουτζούρη»(σ.σ. παλιό τρένο)».

Για μεταγραφική ενίσχυση
«Ο προπονητής επιλέγει παίκτες για τις μεταγραφές. Οι μεταγραφικές κινήσεις εξαρτούνται από τη θέση που θα βρισκόμαστε στη βαθμολογία. Αν παράδειγμα είμαστε πολύ πίσω, δεν θα προβούμε σε κινήσεις πολυέξοδες γιατί δεν υπάρχει κανένας λόγος να δημιουργήσουμε νέα χρέη.
Το πρώτο που προσπαθούμε αυτή τη στιγμή είναι να μην κατεβάσουμε ρολά, όπως έκανε παράδειγμα ο Πανηλειακός και αναμένεται να ακολουθήσουν και άλλες ομάδες».

Για την κόντρα με την ΕΠΟ και αν επηρεάζει την αντιμετώπιση που έχει η ομάδα
«Είτε ανοίγαμε μέτωπο με την ΕΠΟ είτε όχι, η ΕΠΟ ήταν και είναι απέναντί μας. Ήταν πρωτοφανές εμείς να πανηγυρίζουμε νίκη στην Ευρώπη και αυτοί να βγάζουν καταδικαστικές αποφάσεις τα ξημερώματα. Αυτά γινόταν μόνο στη Χούντα.
Τώρα γιατί δεν ισχύουν οι ίδιοι νόμοι που ίσχυσαν τότε; Γιατί δεν βγαίνουν ονόματα τώρα;
Δείτε ορισμούς διαιτητών που γίνονται ακόμη και σήμερα και θα καταλάβετε τι εννοώ. Ποια ΕΠΟ; Όπως το πάνε το πράγμα σε λίγο καιρό δεν θα υπάρχουν καθόλου φίλαθλοι στο ποδόσφαιρο. Θα μείνει μόνο το παρεάκι της ΕΠΟ.
Θα πρέπει να υπάρξει ένα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα που δεν θα τα παίρνει όλα ο ένας και οι άλλοι τα ψίχουλα.
Στην Ισπανία για ένα ύποπτο ματς κατηγορούνται 42 άνθρωποι. Εδώ καθημερινά βγαίνουν αναφορές για ύποπτα ματς και εμείς τραγουδάμε».

Για την στήριξη από τον κόσμο
«Ο κόσμος θέλει την ομάδα πρωταγωνίστρια. Όμως τρίτος χρόνος πρωταθλητισμού είναι δύσκολος οικονομικά. Τι θέλει ο κόσμος, να χρεώσουμε την ομάδα και να μην μπορέσει να σηκώσει κεφάλι στο μέλλον;
Η νοοτροπία των φιλάθλων στο εξωτερικό είναι διαφορετική. Στην Ελλάδα για να πας στο γήπεδο πρέπει η ομάδα σου να πρωταγωνιστεί. Στο εξωτερικό οι φίλαθλοι πάνε να στηρίξουν και να δουν την ομάδα τους»

Για την πιθανότητα αδυναμίας συμμετοχής σε πρωτάθλημα αν δεν συνεχίσουν το καλοκαίρι να χρηματοδοτούν την ομάδα
«Εδώ μπορεί να μην έχουμε ευρώ στην τσέπη το καλοκαίρι, δεν είναι πιθανό το σενάριο να μην μπορεί του χρόνου ο Ολυμπιακός Βόλου να αγωνιστεί στο πρωτάθλημα;
Το πιο εύκολο για μένα θα ήταν να πάρω πέντε VIP, να βάλω και δέκα ταμπέλες στο γήπεδο και να κάνω κριτική εκ του ασφαλούς. Γιατί κάποιος να έρθει να επενδύσει στο ποδόσφαιρο όπως είναι τώρα; Αν σε μία ομάδα Β’ Εθνικής τα έσοδα είναι συνολικά 500.000€ και πολλά λέω και για να πρωταγωνιστήσεις χρειάζεσαι 1.000.000€. Οπότε για ποια επένδυση να μιλάμε.
Αν υπήρχε μία ομάδα στο Βόλο και είχες 5-6000 εισιτήρια και 3000 διαρκείας τότε αυτό λέγεται επένδυση. Εδώ εμείς κοιτάμε την κατσίκα του γείτονα. Στη Λάρισα ο κ. Πλεξίδας επενδύει. Ας πούμε κάποιοι χαίρονται που διαλύεται η Νίκη. Εγώ δεν χαίρομαι.
Αν κάποιος θέλει να επενδύσει στον Ολυμπιακό Βόλου, τις μετοχές μου τις δωρίζω, αρκεί να μην χρεώσει την ομάδα. Εμείς μέχρι το καλοκαίρι την ομάδα θα την πάμε αξιοπρεπώς».

Για την αδειοδότηση
«Η αδειοδότηση που θα κάνουμε εμείς, θα είναι Α’ Εθνικής. Δεν συζητάμε για αδειοδότηση Football League».

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις