Πρώτη νίκη για ΑΕΛ, 3-0 την ΑΕΚ Β’

Την πρώτη της νίκη στα πλέι οφ κατέκτησε το Σάββατο (27/04) στο AEL FC Arena η ΑΕΛ. Κεκλεισμένων των θυρών οι Βυσσινί φρόντισαν να «κλειδώσουν» το τρίποντο απέναντι στην ΑΕΚ Β από το πρώτο ημίχρονο, οπότε προηγήθηκαν 2-0 και έφτασαν εν τέλει στην επικράτηση με 3-0. Φυσικά, βαθμολογικό ενδιαφέρον δεν υπήρχε, οπότε με το αποτέλεσμα οι ποδοσφαιριστές της θεσσαλικής ομάδας απέφυγαν νέα επίθεση από τη διοίκηση. Παράλληλα, κράτησαν το μηδέν παθητικό για πρώτη φορά μετά από 2 μήνες.

Η ΑΕΛ ήταν καλύτερη στο πρώτο 45λεπτο και εκμεταλλεύτηκε τα σοβαρά λάθη στην άμυνα της ΑΕΚ Β. Στο 9′ ο Κώστας Παπαγεωργίου με ατομική ενέργεια μπήκε εντός περιοχής, αλλά σούταρε άουτ. Αντίθετα, 7 λεπτά αργότερα βρήκε στόχο. Ο Στίνα έκανε το γέμισμα από αριστερά, αμυντικός της ΑΕΚ Β έδιωξε πάνω στον Παπαγεωργίου και αυτός με σουτ άνοιξε το σκορ.

Η φιλοξενούμενη έφτασε κοντά στην ισοφάριση στο 25′ με άστοχο σουτ του Πανερά και στο 34′ έγινε το 2-0 με απίθανο αυτογκόλ. Χωρίς η ΑΕΚ Β να πιέζεται, ο Γιεμπόα γύρισε τη μπάλα στον Θεοχάρη, ο τελευταίος ήταν εκτός θέσης και είδε τη μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα του. Διαδοχικά λάθη της άμυνας της ΑΕΛ στο 39′ δεν τα εκμεταλλεύτηκαν οι Κιτρινόμαυροι, ώστε να μειώσουν.

Στο δεύτερο 45λεπτο η ΑΕΚ Β έδειχνε να πατά καλύτερα, αλλά στο 70′ ο Πεντρόζο με δυνατό σουτ εντός περιοχής δεν άφησε περιθώριο αντίδρασης στον Θεοχάρη και διαμόρφωσε το 3-0.

Σημειώνεται ότι στη φάση του γκολ που σημείωσε τραυματίστηκε ο Παπαγεωργίου, ενώ με πρόβλημα αποχώρησε και ο Στάμου. Ο κεντρικός αμυντικός των Βυσσινί αγωνίστηκε μετά από διάστημα 3 μηνών, αλλά χτύπησε εκ νέου.

ΑΕΛ – ΑΕΚ Β 3-0
Σκόρερ: 16′ σουτ Κ. Παπαγεωργίου, 34′ αυτ. Γιεμπόα, 70′ σουτ Πεντρόζο

ΑΕΛ (Παύλος Δερμιτζάκης): Σουλούκος, Καλουτσικίδης, Παπαδόπουλος (79′ Μαϊδανός), Στάμου (78′ Νινίκας), Θ. Παπαγεωργίου, Πλέγας, Θωμαΐδης, Στίνα, Φατάι (68′ Τσουμάνης), Κ. Παπαγεωργίου (23′ λ.τρ. Πεντρόζο), Νίνο (69′ Κόσιτς).

ΑΕΚ Β (Νίκος Κούστας): Θεοχάρης, Γιεμπόα, Χρυσόπουλος, Ραντόνια, Κανελλόπουλος (46′ Τιεΐ), Λαμαράνα, Λέλεκας (64′ Τρούμπουλος), Κάτσικας (70′ Παυλίδης), Πανεράς, Γκολφίνος (32′ λ.τρ. Σκόνδρας), Χριστόπουλος.

Διαιτητής: Ντάουλας (Δυτ. Αττικής)
Βοηθοί: Γεωργακόπουλος (Πειραιά), Ιωάννου (Εύβοιας)

flnews.gr

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις