«Μάλλον θα έπρεπε να αγοράζουμε κι εμείς παιχνίδια…»

Σε καταγγελίες περί εξαγοράς αγώνων στη Γ’ Εθνική με 15 έως 20 χιλιάδες προέβη σε συνέντευξή του ο Θανάσης Κρυτσάνης, Πρόεδρος του Εορδαϊκού, η ομάδα του οποίου υποβιβάστηκε στο τοπικό πρωτάθλημα. Ο πρόεδρος του Εορδαϊκού φιλοξενήθηκε στην εκπομπή “Ζουν Ανάμεσά μας” με τον Αντώνη Πουγαρίδη:

Μεταξύ άλλων είπε:

«Κανένας δεν πίστευε ότι δεν θα σωθεί αυτή η ομάδα όπως παρουσιάστηκε, ιδιαίτερα στο δεύτερο γύρο. Θα θέλαμε να πιστεύουμε ότι πετύχαμε το 80% των στόχων μας, με τον πιο σημαντικό όμως να ήταν η παραμονή στην κατηγορία, κάτι που τελικά δεν επετεύχθη και μας δημιουργεί αρνητικά συναισθήματα, με τον τρόπο που έγιναν όσα έγιναν».

Ο κ. Κρυτσάνης σημείωσε πως τα όσα έγιναν στο τελευταίο ματς θυμίζουν άλλες εποχές, καθώς τέτοια γεγονότα δεν τιμούν όσους έχουν τέτοιους ρόλους στο ποδόσφαιρο αλλά και όσους διοικούν το ποδόσφαιρο, αμφισβητώντας την ικανότητα να διεξάγουν τέτοιου είδους παιχνίδια. Πριν σχολιάσει τον τελευταίο αγώνα, ο κ. Κρυτσάνης ανέφερε πως στο β΄ γύρο οι διαιτησίες που είχε ο «Εορδαϊκός» ήταν καλές , πλην του αγώνα με τον Θεσπρωτό όπου η διαιτησία χαρακτηρίστηκε από τον ίδιο ως «τραγική».

Στο ματς με τον Πετριτή, ο κ. Κρυτσάνης είπε πως οι παίκτες τα έδωσαν όλα. Για το γκολ που ακυρώθηκε, είπε ότι πιθανόν να ήταν σωστή η απόφαση και για την επίμαχη φάση είπε πως «φτάνεις στο 86΄, σκοράρεις ένα τίμιο γκολ και έρχεται μια απόφαση για ένα πέναλτι που δεν μπορεί κάποιος να πει ότι σφύριξε αυτό επειδή δεν έδωσε το προηγούμενο», λέγοντας πως έγιναν παράλογα πράγματα και σημειώνοντας:

«Εκεί υπάρχουν δύο τινά: Ή είναι εντελώς ανίκανος ο διαιτητής να διεξάγει τέτοια παιχνίδια κάτι που δεν υφίσταται, ή υπάρχει κάτι άλλο που εμείς δεν γνωρίζαμε. Μπορούμε να εικάσουμε ότι το ήθελε «Χ» γιατί ευνοούσε κάποιες άλλες ομάδες της κατηγορίες», είπε με νόημα.

Για τον διαιτητή, που προέρχεται από την ΕΠΣ Καστοριάς, αναρωτήθηκε πως είναι δυνατόν «να αβαντάρει στο να μην υπάρχουν ομάδες της Δυτικής Μακεδονίας στη Γ΄ Εθνική», σημειώνοντας πως «εκπροσωπεί υποτίθεται το ποδόσφαιρο της Δυτικής Μακεδονίας και παίρνει αποφάσεις που υποθάλπουν το ποδόσφαιρο που θα έπρεπε να στηρίζει, λειτουργώντας εντελώς απέναντι».

Ερωτηθείς αν πρόκειται για δόλο του διαιτητή, ο κ. Κρυτσάνης απάντησε πως «ενδεχομένως να πρόκειται για δόλο αλλά αυτό μένει να αποδεχθεί», λέγοντας πως «ένας διαιτητής που υποτίθεται στηρίζει το ποδόσφαιρο της περιοχής, φτάνει στο σημείο να σφυρίξει ένα ανύπαρκτο πέναλτι.

Για τα επεισόδια που έγιναν, έκανε λόγο για διαμαρτυρίες των νεαρών παικτών της ομάδας που αισθανόταν αδικημένοι από αυτό που έγινε.

Σε σχέση με το «τραυματισμό» του βοηθού, ο κ. Κρυτσάνης τόνισε πως το ιατρικό πόρισμα από το Μποδοσάκειο νοσοκομείο λέει πως δεν διαγνώστηκε τίποτα. «Εγώ δεν θα πω ότι δεν έγιναν σπρωξίματα. Υπήρξαν εκατέρωθεν από όλους, υπήρξε τόσος κόσμος», είπε ο πρόεδρος της ομάδας, λέγοντας πως η ομάδα ετοιμάζεται για την υπεράσπισή της.

«Ειπώθηκαν πάρα πολλά ψέματα από τον διαιτητή στο φ.α. Δεν μπορεί να γράφει ότι θέλει χωρίς συνέπειες και για αυτόν. Το ερώτημα είναι γιατί έγιναν όλα αυτά. Υπάρχει ηθικός αυτουργός για αυτά… Από εδώ και πέρα περιμένουμε την ΕΠΟ να μας καλέσει σε απολογία, έχουμε καθαρό μητρώο αφού δεν έχουμε κάνει τίποτα όλη τη χρονιά, σίγουρα θα υπάρξει ποινή την οποία όποια και να είναι θα την προσβάλουμε για να προστατέψουμε τα συμφέροντα του συλλόγου» σημείωσε.

Η ομάδα πλέον πέφτει στο τοπικό, και όπως είπε θα προσπαθήσουν να την προστατέψουν. «Μάλλον θα έπρεπε τελικά να αρχίσουμε να αγοράζουμε και εμείς παιχνίδα όπως όλοι οι άλλοι για να σωθεί η ομάδα. H λογική ήταν στο δεύτερο γύρο να δίνουμε 15ρια, 17ρια 20άρια για να πάρουμε τα παιχνίδια με αδιάφορες ομάδες. Αυτά πρέπει να στοιχειοθετούνται αλλά όλοι ξέρουμε τι γίνεται. Ας ψάξουν οι εισαγγελείς τι γίνεται στη Γ’ Εθνική. Εδώ δε βρήκαν στη Super League 1» ανέφερε επίσης.

e-ptolemeos.gr

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις