Μάγκικη νίκη στο “Κλ. Βικελίδης” και ΑΞΙΟΣ πρωταθλητής ο ΠΑΟΚ

Άρης – ΠΑΟΚ: Ήταν… δίκαιο και έγινε πράξη! Ο ΠΑΟΚ με ένα ντεμαράζ στο τέλος των play off κατάφερε να περάσει με 1-2 και από την έδρα των Κίτρινων με 1-2, με γκολ των Τόμας, Τάισον ενώ είχε ισοφαρίσει ο Μορόν και έφτασε στην κατάκτηση του φετινού πρωταθλήματος, τον τέταρτο στην ιστορία του και τον πρώτο μετά το 2019. Οι παίκτες του Λουτσέσκου αν και χρειάστηκε να παίξουν με 10 παίκτες στο φινάλε, με τον Μιχαηλίδη να αποβάλλεται στο 82′ με δεύτερη κίτρινη, κατάφεραν να φτάσουν στην μεγάλη νίκη παρά την πίεση από πλευράς γηπεδούχων και το… σήκωσαν στο Κλ. Βικελλίδης, ενώ πλέον τους περιμένει η φιέστα στην Τούμπα όπου είναι δεδομένο πως η νύχτα θα γίνει… ημέρα από τον κόσμο τους.

Το ματς:

Γεμάτο ένταση ξεκίνησε το ντέρμπι της Θεσσαλονίκης, με ενδεικτικό του πάθους να είναι το γεγονός ότι Μιχαηλίδης είδε κίτρινη κάρτα στα 18 δευτερόλεπτά μετά τη σέντρα για σκληρό μαρκάρισμα στον Νταρίντα. Στο αγωνιστικό κομμάτι η νευρικότητα και οι πολλές διακοπές δεν βοηθούσαν να υπάρξει ρυθμός, με τους Κίτρινους να προσπαθούν να περιμένουν τους αντιπάλους τους, θέλοντας να «χτυπήσουν» στην αντεπίθεση, χωρίς όμως να βρίσκουν τους κατάλληλους χώρους να το κάνουν. Την ίδια στιγμή οι ποδοσφαιριστές του Λουτσέσκου είχαν την κατοχή της μπάλας, θέλοντας να πιέσουν τους αμυντικούς του Άρη, όμως και αυτοί χωρίς αποτέλεσμα.Η πρώτη υποψία ευκαιρίας θα είναι από πλευράς ΠΑΟΚ, με τον Τάισον να πιάνει την κεφαλιά, στο 15’, μετά από σέντρα του Σβαμπ με την μπάλα να φεύγει άουτ, χωρίς ανησυχεί τον Κουέστα.

Στο 24’ μετά από βαθιά μπαλιά του Φαμπιάνο ο Μορόν θα βρεθεί πέσει στην περιοχή του Δικεφάλου του Βορρά, με τους παίκτες του Μάντζιου να ζητούν πέναλτι, αλλά τον διαιτητή μετά και από τη χρήση VAR να συνεχίζει κανονικά τον αγώνα στο Βικελίδης. Ο Δικέφαλος του Βορρά όμως στην πρώτη του φάση θα καταφέρει να βρει δίχτυα! Πιο συγκεκριμένα στο 30’ ο Ζίβκοβιτς θα κλέψει την μπάλα από τον Μορόν, στο κέντρο, και θα βρει τον Τόμας, που θα μπει στην περιοχή και θα πλασάρει σωστά τον Κουέστα κάνοντας το 0-1. Στο 44’ οι Κίτρινοι θα έχουν ευκαιρία να απειλήσουν την εστία του Κοτάρσκι, όταν ο Σουλεϊμάνοφ θα κάνει ωραία κίνηση και θα σουτάρει, έξω από την περιοχή, αλλά η μπάλα θα περάσει λίγο άουτ.

Το δεύτερο μέρος θα ξεκινήσει με τους Κίτρινους να ισοφαρίζουν με το… καλημέρα και μάλιστα με ένα απίστευτο γκολ! Στο 47’ ο Οντουμπάτζο θα βγάλει τη σέντρα από τα δεξιά, με τον Μορόν να νικάει τον Κεντζιόρα και με ένα φοβερό απευθείας γυριστό σουτ να ισοφαρίζει και να βάζει… φωτιά στο «Κλ. Βικελίδης». Οι γηπεδούχοι έδειχναν άλλη… ομάδα μετά τη ανάπαυλα και μετά το γκολ συνέχιζαν να πιέζουν και προσπαθούσαν να εκμεταλλευτούν την απογοήτευση των αντιπάλων τους για να βρουν και δεύτερο τέρμα, όμως χωρίς τελικό αποτέλεσμα.

Με την πάροδο του χρόνου ο Δικέφαλος του Βορρά θα πάρει και πάλι την κατοχή της μπάλας και τους παίκτες του Άρη να δίνουν χώρο ώστε και πάλι να χτυπήσουν στην αντεπίθεση, όμως κάπως έτσι «χτύπησε» ο ΠΑΟΚ. Στο 62’ ο Κωνσταντέλιας θα κάνει μαγική ενέργεια και θα περάσει τον Οντουμπάτζο, θα πασάρει στον Τόμας και αυτός με τη σειρά του στον Τάισον, με τον Βραζιλιάνο να κάνει το σουτ έξω από την περιοχή νικώντας τον Κουέστα και κάνοντας με αυτόν τον τρόπο το 1-2. Μετά το τέρμα των φιλοξενούμενων και πάλι οι Κίτρινοι θα έχουν την πρωτοβουλία των κινήσεων και μάλιστα στο 71’ θα έχουν μια πολύ καλή στιγμή να ισοφαρίσουν.

Μετά από εκτέλεση φάουλ η μπάλα θα φτάσει στον Φαμπιάνο, που θα βρεθεί χωρίς αντίπαλο και θα σουτάρει από πλάγια θέση, όμως η προσπάθειά του θα περάσει άουτ. Οι γηπεδούχοι είχαν την απόλυτη κυριαρχία στην κατοχή της μπάλας, πιέζοντας τους αντιπάλους τους, όμως χωρίς να μπορούν να απειλήσουν. Τα πράγματα σχετικά με τις αριθμητικές ισορροπίες θα αλλάξουν στο 78’ όταν ο Μιχαηλίδης θα κάνει σκληρό φάουλ, με αποτέλεσμα ο διαιτητής να του δείξει την κίτρινη κάρτα και να τον αποβάλλει αφήνοντας τον ΠΑΟΚ με 10 παίκτες για το φινάλε του ντέρμπι. Τα υπόλοιπα λεπτά θα έχουν τεράστια ένταση, όμως παρά τις αλλαγές του Άρη οι παίκτες του δεν θα φτάσουν στην ισοφάριση μιας και η κεφαλιά του Ανδαριφάρντ θα φύγει εκατοστά έξω από το κάθετο δοκάρι του Κοτάρσκι στο 90+5′ με αποτέλεσμα το 1-2 να παραμείνει και τον ΠΑΟΚ να κατακτά τον τέταρτο τίτλο της ιστορίας του.

Άρης: Κουέστα, Οντουμπάτζο, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Μοντόγια (82′ Φεράρι), Βερστράτε (66’ Μανού Γκαρθία), Ζουλ, Σουλεϊμάνοφ (82′ Φετφατζίδης), Νταρίντα, Σαβέριο (72’ Ζαμόρα), Μορόν.

ΠΑΟΚ: Κοτάρσκι, Σάστρε, Κετζιόρα, Μιχαηλίδης, Μπάμπα, Σβαμπ, Μεϊτέ, Κωνσταντέλιας (80’ Νάσμπεργκ), Τάισον (65’ Ντεσπόντοφ), Ζίβκοβιτς, Τόμας (65’ Σαμάτα).

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις