«Υπάρχει συμφωνία με Μονεμβασιώτη – Πλήρης ο φάκελος αδειοδότησης»

Στον «LIBERO FM» μίλησε ο μεγαλομέτοχος του Ηρακλή, Στράτος Ευγενίου, για τις τελευταίες εξελίξεις στα διοικητικά και το deal που ετοιμάζεται να επικυρωθεί τυπικά με την πλευρά του Παναγιώτη Μονεμβασιώτη.

Αναλυτικά όσα ανέφερε ο ισχυρός άνδρας της ΠΑΕ:

Για το πότε ολοκληρώνεται η συμφωνία με την πλευρά Μονεμβασιώτη και τι εκκρεμεί: «Πρέπει να έρθει ο ίδιος και να τελειώσουμε. Υπάρχει συμφωνία μου με τον κ. Μονεμβασιώτη, έστω και προφορική.

 

Δεν έχει αλλάξει κάτι. Από τη στιγμή που είπαμε κάτι, αυτό είναι. Τις επόμενες μέρες, το διάστημα 20-22 του μήνα είναι να έρθουν δικά του άτομα, να υπογράψουμε ένα συμφωνητικό, για να γίνει η μεταβίβαση της ομάδας.

Έχω καλέσει τον ΓΣ για να μιλήσουμε, υπήρχαν κάποιες δεσμεύσεις προς εμένα και μάλιστα γραπτές. Με τον κ. Μονεμβασιώτη θα τηρηθούν όσα είπαμε. Αν υπάρχει θέληση όλα γίνονται. Είπα να καθίσουμε στο τραπέζι με τον ΓΣ, να μιλήσουμε για να δούμε τι θα γίνει για να τελειώσουμε επιτέλους για τη μεταβίβαση. Δεν θα είναι ο λόγος να μη προχωρήσει η μεταβίβαση.

Να ησυχάσουν και αυτοί και να απεγκλωβιστώ και εγώ από μια κατάσταση που δε μπορώ να τη σηκώσω άλλο.

Περιμένουμε τους δικηγόρους του κ. Μονεμβασιώτη για το συμφωνητικό, αυτός είναι αρμόδιος να απαντήσει. Εγώ εδώ είμαι.

Και σήμερα να μου πει, θα πάμε να συζητήσουμε και να τελειώσουμε. Θα έρθει όταν είναι έτοιμος, για το χρονικό περιθώριο είχαμε πει μέσα στο Μάιο. Εξακολουθώ να ζητώ συνάντηση με τον ΓΣ, για να ξέρουμε πώς βαδίζουμε».

«Υπάρχει κούραση, πρέπει να μπει καινούριο αίμα»

Για το αν σκέφτεται συνεργασία με τον Παναγιώτη Μονεμβασιώτη στη νέα διοίκηση και αν μπορεί εκείνος να οδηγήσει στην άνοδο το «Γηραιό»: «Από όσα έχω δει, ο κ. Μονεμβασιώτης θέλει να τρέξει την ομάδα με το δικό του τρόπο. Δεν είναι κάτι διαφορετικό από αυτό που σκέφτομαι, αλλά υπάρχει μια κούραση και δε νομίζω να είμαι δίπλα του. Ως φίλαθλος, θα είμαι εκεί να βοηθήσω. Αλλά όχι να συμμετέχω σε μια διοίκηση. Μετά από τρία χρόνια και εγώ κουράστηκα και η ομάδα κουράστηκε από μένα. Πρέπει να μπει… καινούριο αίμα. Έχει αποδείξει με τον Απόλλωνα Σμύρνης, ότι η ομάδα μπορεί να ανέβει κατηγορία. Το τι θα γίνει μετά εξαρτώνται από πολλά πράγματα».

«Ο φάκελός μας είναι υπερπλήρης»

Για κάποια βασικά προαπαιτούμενα για να αναλάβει ο Αθηναίος επιχειρηματίας, όπως η παραμονή της ομάδας που ήδη επετεύχθη, η επίλυση του θέματος με το Καυτανζόγλειο, αλλά και η αδειοδότηση: « Όσον αφορά το τωρινό ΑΦΜ της ΠΑΕ θεωρώ ότι ο φάκελός μας είναι πλήρης. Το γνωρίζει και ο κ. Μονεμβασιώτης και ο ΓΣ. Δε ξέρω αν βγει κάτι παλιό, αλλά δε νομίζω ότι μπορεί αν επηρεάσει την αδειοδότηση. Δεν είμαι δικηγόρος και δε μπορώ να πω κάτι 100%. Για το δικό μας ΑΦΜ, είμαστε υπερπλήρεις με τα χαρτιά της αδειοδότησης. Οι απαντήσεις, θετικές ή αρνητικές, βγαίνουν τέλος Ιουνίου.

Πρώτα εξετάζουν στην ΕΠΟ τις αδειοδοτήσεις της Super League 1 και μετά της Super League 2. Πάντα το θεωρούσα τυπικό, όπως και πριν δυο χρόνια, είχαμε πλήρη φάκελο, αλλά μας βγήκε το θέμα με την ονομασία. Δεν είμαι… μάγος, να ξέρω αν προκύψει κάτι παλιό. Το θέμα της ονομασίας μας είπαν ότι δεν παίζει πλέον, δεν υφίσταται. Εμένα μου ζητήθηκε από τον κ. Μονεμβασιώτη να μην ασχοληθώ καθόλου από το Καυτανζόγλειο. Είναι απαίτηση για την αδειοδότηση να έχουμε παραχώρηση γηπέδου.

Πήραμε από το Καυτανζόγλειο, πήραμε απαντήσεις, εγώ δεν είμαι ειδικός, ούτε πολιτικός μηχανικός, για να ξέρω σε πόσους μήνες γίνονται. Πρέπει να τα δουν άλλοι. Η μεταβίβαση της ομάδας θα γίνει, οπότε δε νομίζω ότι πρέπει να το δω εγώ αυτό. Το Καυτανζόγλειο ποτέ δε τέθηκε προϋπόθεση σε μένα, θεώρησα ότι δεν έπρεπε να ασχοληθώ εγώ, αλλά είτε ο ΓΣ, είτε ο κ. Μονεμβασιώτης. Νομίζω ότι είναι ρεαλιστικό να παίξει εκεί τη νέα χρονιά, βγήκε ο Υπουργός και είπε ότι μεγαλώνει τη χρηματοδότηση. Γίνονται κινήσεις για τον αγωνιστικό χώρο».

«Τα προβλήματα έγιναν χιονοστιβάδα»

Για την προσπάθεια ανόδου στη Basket League αλλά και τη διαδρομή του ίδιου την προηγούμενη τριετία στα κοινά των «κυανόλευκων»: «Θέλουμε ο Ηρακλής να ανεβαίνει συνέχεια, μακάρι να καταφέρουμε να ανεβούμε κατηγορία στο μπάσκετ. Με κάποια επιτυχία αλλάζουν πολλά πράγματα, συμπαρασύρουν τα πάντα.

Στο ποδόσφαιρο ήταν μια δύσκολη εμπειρία. Η συζήτηση που κάναμε τότε, όταν η ομάδα έφυγε από την Τρίγλια για τη Θεσσαλονίκη και μετονομάστηκε σε Ηρακλής, υποτίθεται ότι θα υπήρχαν άνθρωποι που θα έτρεχαν την ομάδα. Δυστυχώς δε βρέθηκαν και συνέχισα να το κάνω εγώ, μέχρι να βρεθεί κάποιος να βρεθεί να αναλάβει τις τύχες. Ευελπιστώ ότι έχει βρεθεί κάποιος, ο κ. Μονεμβασιώτης, για να συνεχίσει από εδώ και πέρα. Θεωρώ ότι ειδικά πέρυσι ήταν αρκετά δυνατή και μπορούσε να κάνει το κάτι παραπάνω. Δυστυχώς στην κατηγορία που μετέχουμε το να έχεις μια καλή ομάδα δεν είναι αρκετό. Δεν βγάζουμε τον εαυτό μας απέξω, προσπαθούμε και επιλέγουμε να είμαστε μόνοι μας, να μην είμαστε στο άρμα κανενός.

Το ποδόσφαιρο στην κατηγορία που βρισκόμαστε, δεν αρκεί να έχεις μόνο καλή ομάδα, αλλά και άλλα πράγματα, παρασκηνιακά, που να μπορούν να σε βοηθήσουν. Εγώ δε μπορούσα να το προσφέρω και δεν έχω και τη διάθεση. Αν μπορεί ο επόμενος, που λογικά θα είναι ο κ. Μονεμβασιώτης, μακάρι να τα καταφέρει, για να χαρούμε την ομάδα στην πρώτη κατηγορία.

Είναι πολλά τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν, μια τρομερή αβεβαιότητα από τη στιγμή που χάθηκε το δικαστήριο του Μάρα. Δεν έχω τη δυνατότητα να αναλάβω παλιά χρέη και να ανταπεξέλθω. Είχαμε επί τρία χρόνια το θέμα που δεν είχαμε αδειοδότηση. Δεν είναι ότι δεν ήμασταν σωστοί στα χαρτιά. Ο μόνος λόγος είναι που χρησιμοποιήσαμε το όνομα του Ηρακλή. Αυτό έχει παρέλθει πλέον. Δεν ήταν εύκολο να βρεις παίκτες να θέλουν να έρθουν στον Ηρακλή, όσο θελκτικό να είναι το όνομα μιας μεγάλης ομάδας όπως αυτή. Οπότε δεν ενισχυθήκαμε στο βαθμό που θέλαμε.

Αυτά τα προβλήματα έγιναν χιονοστιβάδα, το ένα μετά το άλλο. Τον Ιανουάριο κάναμε αρκετές προσθέσεις στην ομάδα για να τη βοηθήσουμε. Αλλά κακά τα ψέματα οι ομάδες στήνονται το καλοκαίρι, όχι τον Ιανουάριο. Η ομάδα στα τελευταία παιχνίδια παίζει καλύτερο ποδόσφαιρο από αυτό που έπαιζε.

Τα παιδιά προσπάθησαν με το παραπάνω, δεν είναι μομφή, κάποιοι στην ομάδα είναι αρκετά μεγάλης αξίας. Απλώς χρειάζεται να έχεις και χαρακτήρα, όταν τα… κάρβουνα καίνε να υπάρχει αυτός που καμιά φορά θα μπορεί να τα βγάλει από τη φωτιά. Δυστυχώς δεν είχαμε πολλούς να μπορούν να το κάνουν αυτό, είχαμε 1-2 παίκτες έμπειρους. Κάποιοι μπορεί να υπέκυψαν στο βάρος των καταστάσεων.

Ευχαριστώ τους παίκτες για τη συνεργασία, ήταν καθαρά παιδιά και καλοί παίκτες, όπως το προπονητικό τιμ. Ευχαριστώ ανθρώπους που στάθηκαν δίπλα μου και βοήθησαν αφιλοκερδώς, όπως Φανάρας, Ιωακειμίδης, Δανιηλίδης, Ηλιάδης, Σγουρής και άτομα του συμβουλίου. Προσπάθησαν πολύ για την ομάδα, δε τους αξίζει να είναι κάποιοι απέναντι τους».

«Ξεκάθαρο ότι δεν αναμειγνύομαι σε παλιά χρέη»

Για το θέμα που ταλαιπώρησε την ομάδα με τις παλιές οφειλές στον Μάρα: «Το θέμα του Μάρα το έχω θέσει στον ΓΣ εδώ και πολύ καιρό. Ήταν κάτι που είχε αναλάβει να λύσει ο Γυμναστικός Σύλλογος, ήταν στην αρχική μας συμφωνία, οτι εγώ δεν αναμειγνύομαι με παλιά χρέη. Ήταν ξεκάθαρο από την αρχή. Ασχολείται μόνο ο ΓΣ.

Ακόμα και στις προσφυγές που έρχονται τώρα στην ΠΑΕ, από άλλους παλιότερους παίκτες, δεν συμμετέχω εγώ στο δικαστικό κομμάτι. Συμμετέχει ο κ. Μονεμβασιώτης με τον ΓΣ, οπότε δε μπορώ να εκφέρω γνώμη. Ο κ. Κυριζίδης θα μπορούσε να ενδεχομένως να δώσει καλύτερη απάντηση από μένα».

«Πρέπει να εξελιχθεί»

Για να καταλήξει ο Στράτος Ευγενίου: «Αυτή την ομάδα τη μεγαλώσαμε σαν ένα παιδί. Δε μπορούμε να διαχειριστούμε την κατάσταση, αλλά το παιδί σου δε μπορείς να μη το αγαπάς και να μη σε ενδιαφέρει. Κάποτε πρέπει αυτό το πράγμα να εξελιχθεί. Το καταλαβαίνω και μακάρι να γινόταν πριν μια τριετία, να μη μπω σε αυτή τη διαδικασία, αλλά δεν ήταν δική μου επιλογή. Ήταν οι συνθήκες».

monobala.gr

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις