Εμφατική επιστροφή στη Γ’ Εθνική για τον Ολυμπιακό Βόλου

Ο Ολυμπιακός Βόλου επέστρεψε με εμφατικό τρόπο στη Γ’ Εθνική καθώς κέρδισε και τα Μετέωρα που «καίγονταν» για τους βαθμούς, 2-1 στην Καλαμπάκα, κλείνοντας την παρένθεση και την μαύρη σελίδα στην ιστορία του, τη συμμετοχή του στα τοπικά πρωταθλήματα.

Οι ερυθρόλευκοι ήταν ανώτεροι σχεδόν σε όλο το χρονικό διάστημα του αγώνα με τη διαφορά ποιότητας να είναι εμφανέστατη από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης. Οι γηπεδούχοι είχαν ένα καλό δεκάλεπτο, στην έναρξη του δευτέρου μέρους, όμως οι κινήσεις από τον Στέλιο Αρσένο ξαναέφεραν την ηρεμία και την πειστική επικράτηση σε όλους τους τομείς επί των αντιπάλων τους.

Μεγάλος πρωταγωνιστής ο Ματέα που σέρβιρε για το 0-1 στον Βλάχο στο 35’ και σφράγισε τη νίκη με δικό του τέρμα στο 79’. Οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν προσωρινά με τον Καλτσά στο 39’.

Μαγική εικόνα το 1-1 του πρώτου ημιχρόνου

Μαγική εικόνα ήταν το σκορ του πρώτου ημιχρόνου στην Καλαμπάκα με τον Ολυμπιακό Βόλου να είναι συνεχώς στο προσκήνιο, να δημιουργεί πολλές ευκαιρίες για γκολ, να πετυχαίνει δύο, να μετράει το ένα και στο τέλος να δέχεται ένα τέρμα από λάθος πάσα του Σιδεράκη.

Στο 9ο λεπτό ο Ολυμπιακός Βόλου έχασε σπουδαία ευκαιρία για να ανοίξει το σκορ. Ο Ματέα έσπασε στον Παπακώστα από θέση μέσα δεξιά, με τον αμυντικό των φιλοξενούμενων να μην μπορεί να νικήσει τον Γκουλιώνη σε τετ α τετ με τον πορτιέρε των Μετεώρων. Μετά την απόκρουση του τερματοφύλακα των γηπεδούχων η μπάλα κύλησε βασανιστικά παράλληλα με την εστία καταλήγοντας σε κόρνερ, με την κ. Πρίγγιου να δείχνει προς έκπληξη όλων, άουτ

Με τη συμπλήρωση του πρώτου 15λεπτου οι ερυθρόλευκοι απείλησαν και πάλι. Ο Καμπέρης εκτέλεσε κόρνερ από τα αριστερά, ο Παπαϊωάννου πήρε την κεφαλιά με την μπάλα να καταλήγει δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Γκουλιώνη

Στο 19’ ο Αναστασίου βρήκε τον χώρο για το σουτ μέσα από την περιοχή και από πλάγια θέση, όμως χωρίς δύναμη η μπάλα πέρασε άουτ χωρίς να ανησυχήσει τον πορτιέρε των γηπεδούχων. Ακόμη πιο άστοχο ήταν το σουτ του Βλάχου, δύο λεπτά αργότερα.

Στο 29’ ο Ολυμπιακός Βόλου πέτυχε γκολ με κεφαλιά του Βλάχου όμως η κ. Πρίγγιου είχε υποδείξει επιθετικό φάουλ πριν η μπάλα καταλήξει στα δίχτυα. Δευτερόλεπτα πριν ο Ματέα δεν κατάφερε να σκοράρει από κοντά όταν το σουτ με το εξωτερικό κόντραρε σε αμυντικό.

Δύο λεπτά αργότερα ο Βλάχος αιφνιδίασε την άμυνα των γηπεδούχων όταν από πλάγιο βρέθηκε σε θέση τετ α τετ, όμως ο Γκουλιώνης ήταν σε ετοιμότητα και μπλόκαρε το σουτ του ερυθρόλευκου επιθετικού.

Στο 35’ ο Ολυμπιακός Βόλου άνοιξε το σκορ με τον συνήθη ύποπτο. Ο Ματέα απέφυγε δύο αντιπάλους κυριολεκτικά πάνω στην γραμμή, σέρβιρε στον Βλάχο που με σουτ στην κίνηση τράνταξε τα δίχτυα του ανήμπορου να αντιδράσει Γκουλιώνη.

Στο 39’ τα Μετέωρα ισοφάρισαν κόντρα στη ροή του αγώνα. Ο Σιδεράκης ρίσκαρε καθυστερώντας να απομακρύνει, όταν το αποφάσισε η πάσα του ήταν λάθος, η μπάλα πήγε στον Καλτσά που από το ύψος της περιοχής, πλάσαρε εύστοχα τον εξουδετερωμένο πορτιέρε του Ολυμπιακού Βόλου, φέρνοντας το ματς στα ίσια.

Έχοντας το μομέντουμ της ισοφάρισης οι γηπεδούχοι απείλησαν με ανατροπή στο 42’ όταν ο Νικλητσιώτης έφυγε στην κόντρα, όμως το σουτ που επιχείρησε έξω από την περιοχή, πέρασε ψηλά άουτ.

Στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Ολυμπιακός Βόλου απείλησε με δεύτερο τέρμα όμως το σουτ του Σέττου μέσα από την περιοχή κατέληξε αδύναμα δίπλα από το δεξί δοκάρι του Γκουλιώνη.

Ξύπνησε μετά το 55’

Στο 49’ οι γηπεδούχοι άγγιξαν το δεύτερο γκολ όταν ο Θώμος από μακρινή απόσταση σούταρε ψηλοκρεμαστά, με την μπάλα να τραντάζει το οριζόντιο δοκάρι

Δύο λεπτά αργότερα τα Μετέωρα έφτασαν και πάλι κοντά στο 2-1. Ο Νταλούκας έκλεψε την μπάλα, αφού έκανε την κούρσα από τα δεξιά, σέρβιρε στον  Ψαθογιαννάκη όμως αυτός έχασε το κοντρόλ κι έδωσε την ευκαιρία στον Σιδεράκη να απομακρύνει τον κίνδυνο.

Στο 58’ ήταν η σειρά του Ολυμπιακού Βόλου να απειλήσει, με τον Ματέα από πλάγια θέση και απέναντι από τον Γκουλιώνη, δεν μπόρεσε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα με τον πορτιέρε των Μετεώρων να διώχνει με τα πόδια.

Δύο λεπτά αργότερα οι ερυθρόλευκοι άγγιξαν το 1-2 με την κεφαλιά του Βλάχου να περνά δίπλα από το δεξί δοκάρι του Γκουλιώνη. Την ίδια κατάληξη είχε και το σουτ του Σέττου στο 62’.

Στο 63’ ο Παπακώστας κέρδισε τις κόντρες έξω από την περιοχή των Μετεώρων, αφού ελευθερώθηκε επιχείρησε το σουτ όμως αυτό κατέληξε ψηλά πάνω από το δοκάρι του Γκουλιώνη.

Στο επόμενο λεπτό ο τερματοφύλακας των Μετεώρων κράτησε το 1-1 σε καρφωτή κεφαλιά του Παπαϊωάννου μετά από κόρνερ του Σκοπελίτη.

Η πολιορκία του Ολυμπιακού Βόλου συνεχίστηκε και στα επόμενη λεπτά, με τον Γκουλιώνη να σώζει για ακόμη μία φορά την εστία του σε σουτ του Βλάχου μέσα από την περιοχή στο 72’.

Η ασφυκτική πίεση που άσκησαν οι ερυθρόλευκοι απέδωσε καρπούς στο 79’. Ο Τασιούλης σέντραρε από τα δεξιά, η μπάλα έφτασε στον Ματέα, το πρώτο σουτ κόντραρε σε αμυντικό όμως το δεύτερο υποχρέωσε τον Γκουλιώνη να μαζέψει την μπάλα από το βάθος της εστίας του.

Ο Ολυμπιακός Βόλου «ισοφάρισε» τα δοκάρια όταν στο 85’ η εκτέλεση φάουλ του Σκοπελίτη κατέληξε στη ρίζα του αριστερού δοκαριού της εστίας του Γκουλιώνη και στη συνέχεια πέρασε άουτ.

Στο 90’ ο Βλάχος έχασε μοναδική ευκαιρία για κάνει το 3-1 για την ομάδα του. Ο επιθετικός του Ολυμπιακού Βόλου με προσωπική ενέργεια βρέθηκε απέναντι από τον Γκουλιώνη, όμως το πλασέ του Βλάχου πέρασε πάνω από το δοκάρι της εστίας.

Το σκορ δεν άλλαξε μέχρι το φινάλε της αναμέτρησης με τους παίκτες να πανηγυρίζουν την επάνοδο της ομάδας στα εθνικά πρωταθλήματα με τους φιλάθλους που ταξίδεψαν στην Καλαμπάκα.

ΑΣ Μετέωρα (Γ. Λουλές): Γκουλιώνης, Νταλούκας, Οδ. Φορτούνης, Δ. Ράντζας, Καλτσάς (84’ Πολυζόπουλος), Μαρούδας, Σ. Ράντζας, Ψαθογιαννάκης, Νικλητσιώτης (68’ Κοτσιλιάνος), Θώμος (68’ Κατσιούλης), Καραμούζης

Ολυμπιακός Βόλου (Στ. Αρσένος): Σιδεράκης, Σέττος (84’ Κατσαγεωργίου), Καμπέρης, Παπαϊωάννου, Παπακώστας, Γκαλίτσιος, Ματτέα, Κυρίτσης(57’ Σκοπελίτης), Βλάχος (94’ Νούσιος), Αναστασίου (57’ Τασιούλης), Ζέρης

Διαιτητής; Πίγγιου Ειρήνη (Θεσπρωτίας)

Βοηθοί: Ευαγγέλου Ορέστης, Γκέλης Θωμάς (Ηπείρου)

 

 

 

 

 

 

 

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις