Τιμήθηκε η μνήμη της “ερυθρόλευκης” ιστορίας (pics)

Τιμήθηκε η μνήμη της “ερυθρόλευκης” ιστορίας

Σε εκδήλωση των παλαιμάχων του Ολυμπιακού Βόλου στο ΕΑΚ παίζοντας και φιλικό με διεθνείς

Με μεγάλη επιτυχία και συμμετοχή αλλά και με συγκινήσεις, πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα στο ΕΑΚ Βόλου η εκδήλωση μνήμης και τιμής της ερυθρόλευκης ιστορίας που διοργάνωσε η Ένωση Παλαιμάχων Ποδοσφαιριστών Ολυμπιακού Βόλου (Ε.Π.Π.Ο.Β) σε συνεργασία με τον ΑΣ Ολυμπιακό και υπό την αιγίδα της περιφέρειας Θεσσαλίας

Η Ένωση Παλαιμάχων τίμησε τη μνήμη 16 ποδοσφαιριστών του συλλόγου που έχουν γράψει την δική τους ιστορία και δεν είναι πια στη ζωή, ενώ πραγματοποιήθηκε και φιλικό παιχνίδι με ομάδα διεθνών παικτών της Εθνικής Ελπίδων του 1998 και μετέπειτα πρωταθλητών Ευρώπης του 2004.

Τιμή για “16”

Η 16άδα των παικτών που αγωνίστηκαν στον Ολυμπιακό Βόλου και τιμήθηκε η μνήμη τους στην Δευτεριάτικη εκδήλωση με αλφαβητική σειρά ήταν: Βαλαχάς Απόστολος, Βήτας Θανάσης, Βλαχάβας (Λάκης) Αχιλλέας, Βούλγαρης Γιώργος, Βουρούκος Βαγγέλης, Δημόπουλος Βάϊος, Καϊμάκης Παύλος, Καραΐσκος Δημήτρης, Καραΐσκος Νίκος, Κωτούλας Γιάννης, Μάνδαλος Αντώνης, Μποτίνος Βασίλης, Παππάς Αντώνης, Πασχαλίδης Γιώργος , Σιγάλας Χρήστος, Συνετόπουλος (Τάκης) Δημήτρης … και μέλη των οικογενειών τους παρέλαβαν τις πλακέτες.

Σε ειδικό ταμπλό υπήρχαν οι φωτογραφίες των παικτών που τιμήθηκαν ενώ σε επόμενη εκδήλωση θα τιμηθεί η μνήμη και άλλων ερυθρόλευκων που έχουν φύγει από τη ζωή.

Επίσης τιμήθηκε η ομάδα των διεθνών με την Εθνική Ελπίδων του 1998 και ο προπονητής Γιάννης Κόλιας, αλλά και η μνήμη των διεθνών Κατσούρη και Μπαχράμη που δεν είναι στη ζωή.

Παρουσίες

Αρκετοί παίκτες που έγραψαν ιστορία στο Βολιώτικο και όχι μόνο ποδόσφαιρο βρέθηκαν στο ΕΑΚ Βόλου. Είναι χαρακτηριστικό ότι βρέθηκαν στον Βόλο και παίκτες που φόρεσαν τη φανέλα του Ολυμπιακού και βρίσκονται εκτός Μαγνησίας όπως ο Μπάμπης Χατζημεστής από την Ξάνθη, ο Βασίλης Σκούτας και ο Χρήστος Σακελλαρίου από τα Τρίκαλα, ο Λάμπρος Καλογεράκης από την Καρδίτσα, ο Χρήστος Λόλας από τη Λάρισα, ο Σωτήρης Μαυροδήμος από την Κοζάνη, ο Βασίλης Βασιλάκος από την Θεσσαλονίκη κ.α.

Στο ΕΑΚ βρέθηκε και ο πρόσφατα πρωταθλητής Ευρώπης Χαράλαμπος Κωστούλας που με την Κ19 του Ολυμπιακού Π., κατέκτησε το τρόπαιο του Youth League και προχθές είδε να αγωνίζεται ο πατέρας του Θανάσης που ήταν και διεθνής αλλά και ποδοσφαιριστής και του Ολυμπιακού Βόλου.

Στο ΕΑΚ βρέθηκε και ο εμβληματικός πρώην παράγοντας του Ολυμπιακού Ιάσονας Χατζής, ο παλιός γιατρός της ομάδας Κ. Γάτος, από τον Δήμο Βόλου ο Γ. Τόρης και ο πρόεδρος των βετεράνων της Νίκης Βόλου Γιώργος Παναγιωτόπουλος.

Η περιφέρεια Θεσσαλίας είχε την δική της σημαντική παρουσία με την αντιπεριφερειάρχη Αννα Μαρία Παπαδημητρίου, τους θεματικούς αντιπεριφερειάρχης Απ. Καναβό, Ι. Αναστασίου, τον υπεύθυνο αθλητισμού  Σωτ. Σουλούκο και τη Χρ. Τσαγανού.

 

Οι διεθνείς

Η Εθνική Ελπίδων που ήρθε στον Βόλο, τέτοιες μέρες τον Μάιο του 1998 έφτασε έως τον τελικό του EURO κάτω των 21 ετών, έχοντας στις τάξεις της… παιδιά, που έξι χρόνια αργότερα, έγιναν πρωταθλητές Ευρώπης!. Με αρκετούς μετέπειτα πρωταθλητές Ευρώπης στο δυναμικό της, όπως οι Καραγκούνης, Δέλλας, Μπασινάς και Γκούμας, αλλά και παίκτες που έγραψαν τη δική τους ιστορία στο ελληνικό ποδόσφαιρο, όπως οι Σ. Λυμπερόπουλος, Ν.Λυμπερόπουλος Στολτίδης, Λάκης, Π. Κωνσταντινίδης,  Σ. Κωνσταντινίδης, Κωστούλας, Ελευθερόπουλος, Αλεξόπουλος, Σφακιανάκης, Δερμιτζάκης, κατάφερε να φτάσει έως τον τελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ελπίδων αποκλείοντας Σλοβενία, Αλβανία, Γεωργία, Γερμανία, Ολλανδία και χάνοντας μόνο στον τελικό (1-0) από την Ισπανία. Προπονητής αυτής της Εθνικής ομάδας ο Γιάννης Κόλλιας  με συνεργάτη τον Χάρη Γραμμό  και στο “τιμ” τους Γ. Καχριμάνη, Ομ. Εμμανουηλίδη, Γ. Νοτόπουλο, Αναστ. Τσούγκο, Κ. Παπαπαναγιώτου και Μαίρη Φύριου.

Ο Γιάννης Κόλλιας τιμήθηκε από την Ε.Π.Π.Ο.Β. και για την προσφορά του στον Ολυμπιακό Βόλου που κάθισε στον πάγκο του τις περιόδους 1977-78, 1978-79 και 1984-85.

Ο αγώνας

Στο παιχνίδι οι διεθνείς έδειξαν μεγαλύτερες αντοχές από τον Ολυμπιακό που έκανε πολλές αλλαγές και κέρδισαν με 5-2 με τρία γκολ του Σωτ. Κωνσταντινίδη και από ένα των Λάκη και Π. Κωνσταντινίδη, ενώ για τους ερυθρόλευκους σκόραραν ο Κώστας Φλίγκος και Άρης Τσουρέλης.

Με τον Ολυμπιακό αγωνίστηκαν οι: Τζέκας, Τσουκαλάς, Αντωνίου, Βαλαρούτσος, Ρόκας, Παπαδήμος, Β. Μαλακασιώτης, Τσουρέλης, Κουντούρης, Φλίγκος, Καραμίχαλος, Κολυνδρίνης, Θεοδωρίδης, Καραγιάννης, Χατζημεστής, Λόλας, Σακελλαρίου, Σκούτας, Σκούρας, Βαϊνάς, Σταματίου, Μπόντα, Κασιούρας, Αλ. Μαλακασιώτης, Πλαστάρας, Μπόλτσης,  Αλιάτης, Τσέροβιτς, ενώ αγωνίστηκαν και ο Δ. Μυλωνάς φροντιστής του γηπέδου, ο π. Θεόδωρος Παπασακελλαρίου και ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης Απ. Καναβός.

Στο γήπεδο βρέθηκαν και οι: Ιωσηφίδης, Ρηγούλιας, Τσουκνίδας, Βαλιανάτος, Καϊμάκης, Κούγιαλης, Πουργιανός, Κ. Τριχιάς, Ι. Τριχιάς, Θ. Τριχιάς, Γκαζινόπουλος, Παπαγιάννης, Θαν. Μακρής, Θωμ. Μακρής, Καλογεράκης, Μαυροδήμος, Γιωτόπουλος, Τσόγκας, Βασιλάκος, Σινούλης , Οικονόμου, Κοντοβάς, Ηλιόπουλος, Τσιουρέλης, Γκανάτσιος και ο φυσιοθεραπευτής Β.Κούκιος.

Με την ομάδα των διεθνών αγωνίστηκαν οι: Λυμπερόπουλος, Μαυρογενίδης, Κόλτζος, Κουλακιώτης, Κωστούλας, Στολτίδης, Παρ. Άντζας, Λάκης, Π.Κωνσταντινίδης, Σ. Κωνσταντινίδης, Λαμπριάκος, Παν. Άντζας και ο βολιώτης Ανδρέας Τσιμούρτος.

Ακολούθησε και τρίτο ημίχρονο με πολλές ποδοσφαιρικές ιστορίες σε παραλιακό κέντρο στον Άναυρο.

Ευχαριστήριο Ε.Π.Π.Ο.Β.

“Το ΔΣ της Ένωσης Παλαιμάχων Ποδοσφαιριστών Ολυμπιακού Βόλου (Ε.Π.Π.Ο.Β) για την επιτυχία της εκδήλωσης ευχαριστεί : τους συμμετέχοντες διεθνείς της Εθνικής Ελπίδων , την Περιφέρεια Θεσσαλίας, τον Δήμο Βόλου, τον πρόεδρο του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού Βόλου, τον πρόεδρο του υπεραστικού ΚΤΕΛ Μαγνησίας, τις εταιρείες “ΣΙΟΥΡΑΣ ΑΓΒΕ”,” Δύας” -Β. Ζαχείλας , τους κ.κ. Ι. Κουφιδάκη, Ελ. Τασιόπουλο , Δ. Μυλωνά, τα μέλη μας και τους φιλάθλους που μας τίμησαν με την παρουσία τους”

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις