Το αφιέρωμα της Σούπερ Λιγκ στον Βόλο

Ο Βόλος ξεκίνησε το πρωτάθλημα χωρίς να σημειώσει νίκη για επτά ματς και κατάφερε να πάρει τρίποντο μόνο με την Κηφισιά (9η) και τον Πανσερραϊκό στο εξ αναβολής της 7ης αγωνιστικής, το οποίο έγινε στις 29 Νοεμβρίου 2023. Αυτό τον οδήγησε να βρεθεί από νωρίς στις χαμηλές θέσεις της βαθμολογίας και να κυνηγά τη σωτηρία του.

Η παραμονή επιτεύχθηκε στη διαδικασία των Stoiximan Super League Playouts, όπου σημείωσε τέσσερις νίκες, όσες και σε όλη την κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος.

Η 12η θέση είναι η πιο χαμηλή που έχει πάρει στην κατάταξη στα πέντε χρόνια που συμμετέχει στο πρωτάθλημα της Super League, με προηγούμενη την 11η στην παρθενική του συμμετοχή, το 2019-20 και φυσικά έρχεται σε πλήρη αντίθεση με την προηγούμενη σεζόν, όπου ήταν στην 6η θέση, την καλύτερη της ιστορίας του.

ΘΕΣΗ: 12η

ΝΙΚΕΣ: 8

ΙΣΟΠΑΛΙΕΣ: 9

ΗΤΤΕΣ: 16

ΤΕΡΜΑΤΑ ΥΠΕΡ: 36

ΤΕΡΜΑΤΑ ΚΑΤΑ: 58

ΕΥΡΥΤΕΡΗ ΝΙΚΗ: BOΛΟΣ – ΚΗΦΙΣΙΑ 4-1

ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ

Ο Κώστας Μπράτσος, ο οποίος ήταν στην τεχνική ηγεσία της ομάδας από την προηγούμενη σεζόν ξεκίνησε στο φετινό πρωτάθλημα, αλλά αποχώρησε μετά την εντός έδρας ήττα από τον Άρη με 2-0 την 11η αγωνιστική με απολογισμό 1 νίκη – 3 ισοπαλίες και 6 ήττες. Ο Άντζελ Λόπεζ τον διαδέχθηκε και στις 13 αναμετρήσεις – μαζί με το εξ αναβολής Βόλος – Πανσερραϊκός 1-0 της 7ης αγωνιστικής – είχε 2 νίκες – 4 ισοπαλίες – 7 ήττες. Η εντός έδρα ήττα από τον ΠΑΣ Γιάννινα με 2-1 οδήγησε στη λύση της συνεργασίας με τον Άντζελ Λόπεζ και ο Χρήστος Κόντης έκανε ντεμπούτο στον εκτός έδρας αγώνα με τον Άρη, όπου ο Βόλος ηττήθηκε πάλι με 2-0. Η επικράτηση επί του ΟΦΗ με 3-1 την προτελευταία αγωνιστική της κανονικής διάρκειας και οι τέσσερις νίκες στις επτά αναμετρήσεις των Stoiximan Playouts ήταν κομβικές για την παραμονή της ομάδας της Μαγνησίας στην κατηγορία στην 5η της διαδοχική παρουσία στην Super League.

ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ

Χρησιμοποιήθηκαν 33 ποδοσφαιριστές στα 33 παιχνίδια για την κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος και των Playouts. Ο Μαξιμιλιάνο Κόμπα ήταν ο μοναδικός που πέρασε το όριο των 30 αγώνων και αγωνίστηκε στα 31 ματς του Βόλου. Ο Νεμάνια Γκλάβτσιτς ήταν ο δεύτερος σε αναμετρήσεις με 28 αγώνες,

ΓΚΟΛ

Δέκα ποδοσφαιριστές βρήκαν το δρόμο για τα δίχτυα στις αναμετρήσεις του Βόλου και είναι οι λιγότεροι σκόρερ που είχε η ομάδα της Μαγνησίας σε μια σεζόν. Το προηγούμενο ρεκόρ της ήταν οι 12 της παρθενικής της εμφάνισης στην κατηγορία, το 2019-20. Ο Χουάν Γκαρσία σημείωσε τα περισσότερα (9) και ακολούθησαν οι Παναγιώτης Μωραΐτης (5) και Μαξιμιλιάνο Κόμπα (5).

ΕΠΙΤΕΥΓΜΑΤΑ

Ο Τάσος Τσοκάνης συμπλήρωσε 300 συμμετοχές σε αγώνες πρωταθλήματος σε όλες τις κατηγορίες που έχει αγωνιστεί. Από το ντεμπούτο του στην Γ’ Εθνική με τον Ηρακλή Ψαχνών, με τον οποίο έκανε 43 συμμετοχές σε δεύτερη και τρίτη κατηγορία. Έχει πλέον ακόμη 261 ματς στην Super League με Κέρκυρα, Απόλλων Σμύρνης, Αστέρα Τρίπολης, Παναιτωλικό και Βόλο.

Είναι ο κορυφαίος σε συμμετοχές στην ομάδα της Μαγνησίας με 140 αγώνες για όλες τις διοργανώσεις, ενώ είναι μόλις ο δεύτερος που έχει τριψήφιο αριθμό μετά τον Φράνκο Φεράρι που έχει 100 ακριβώς (90 Super League και 10 Κύπελλο Ελλάδος).

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις