Εκατοντάδες εκατομύρια σε “ναό” παράνομου στοιχήματος στην Κατερίνη

Ποιός το περίμενε ότι, ένα μικρό καφέ σε περιοχή της Κατερίνης, θα είχε μετατραπεί σε… “ναό” παράνομου στοιχήματος, που διακινούσε εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ “μαύρου” χρήματος?

Κατάφερνε μάλιστα να περνάει απαρατήρητο, την ίδια ώρα που εισαγγελείς, ανακριτές και διωκτικοί μηχανισμοί ασχολούνται με χιλιάδες σελίδες της δικογραφίας, για την ελληνική εκδοχή του διεθνούς κυκλώματος παράνομου στοιχηματισμού, με τους 170 κατηγορούμενους!

Το εντόπισε ωστόσο, το… άγρυπνο μάτι του Προέδρου της Αρχής ξεπλύματος, επίτιμου Αντεισαγγελέα ΑΠ Χαράλαμπου Βουρλιώτη, που βρέθηκε προ εκπλήξεως, όταν διαπίστωσε ότι, πίσω από τα αθώα τραπέζια του καφε, κρυβόταν χρυσορυχείο μαύρου χρήματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πίσω από την ιδιότυπη και κερδοφόρα παράνομη επιχείρηση βρισκόταν μία οικογένεια επτά ατόμων, που είχε μετατρέψει την επιχείρηση εστίασης σε άντρο παράνομου στοιχήματος.

Στο συγκεκριμένο καφέ, που βρίσκεται στην Κατερίνη, οι πελάτες μπορούσαν να παίζουν ηλεκτρονικά τυχερά παιχνίδια – “φρουτάκια”.

Στην πραγματικότητα όμως, γιά όσους το επιθυμούσαν οι ιδιοκτήτες του καφε είχαν μία ειδική εφαρμογή, που κατέβαζε στις οθόνες τους ιστοσελίδες παράνομου στοιχήματος, όπου ποντάριζαν και έπαιζαν οι πελάτες, που έμπαιναν σε αυτές.

Οι ιδιοκτήτες του καφε ωστόσο, δεν περιορίζονταν μόνο σε αυτού του είδους την παράνομη δραστηριότητα, αλλά είχαν καταφέρει να κλέβουν ακόμη και τους πελάτες τους!

Σύμφωνα με πληροφορίες, με άλλου είδους εφαρμογή, κατάφερναν να επηρεάζουν το αποτέλεσμα, ώστε ακόμη και όταν κέρδιζαν οι πελάτες, να δείχνει ότι, έχαναν, για να μην τους αποδίδουν κέρδη.

Με αυτό τον τρόπο κατάφεραν να αποκομίσουν κέρδη εκατοντάδων εκατομυρίων ευρω, τα οποία εντοπίστηκαν από την Αρχή ξεπλύματος μαύρου χρήματος.

Με διάταξη του κ. Βουρλιώτη δεσμεύτηκαν εκατοντάδες εκατομμύρια ευρω σε λογαριασμούς, όπως και άλλα περιουσιακά στοιχεία των επτά εμπλεκομένων, ενώ εναντίον τους σχηματίστηκε δικογραφία για αδικήματα σε βαθμό κακουργήματος.

Η συνέχεια στον εισαγγελέα… αναφέρει το dikografies.blogspot.gr

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις