Τζέκος: «Βάσεις άμεσης επανόδου η Αναγέννηση Καρδίτσας»

Για την επόμενη μέρα στην Αναγέννηση Καρδίτσας μετά τον υποβιβασμό στη Γ΄ Εθνική, τη μεταβατική φάση ανασυγκρότησης, αλλά και τις σαφείς βλέψεις πρωταθλητισμού και άμεσης επανόδου στη Super League 2, μίλησε στο monobala.gr ο Δήμος Τζέκος.

Ο τιμ μάνατζερ των Θεσσαλών επέστρεψε πρόσφατα για τη δεύτερη θητεία του στον ίδιο ρόλο (η πρώτη στη Super League 2 πριν μια τριετία), ενώ ο 37χρονος Καρδιτσιώτης είναι παλαίμαχος παίκτης των «κιτρινόμαυρων» (επιθετικός) έχοντας προσφέρει πολλά σε μίνιμουμ μια δεκαετία συνολικής παρουσίας στην ομάδα, γνωρίζοντας καλά συνθήκες, ιδιαιτερότητες και… κατατόπια. Ο Δήμος Τζέκος ανέφερε αρχικά:

«Ο πρόεδρος Δημήτρης Παπαδημητρίου έδωσε το έναυσμα, είπε ότι στόχος είναι να ανέβουμε ξανά στη Super League 2, με τη μία. Να πρωταγωνιστήσουμε και να προσπαθήσουμε για την άμεση επάνοδο. Υπάρχουν οι βάσεις πρωταθλητισμού και συνεχίζουν να μπαίνουν τα θεμέλια, όλες οι κινήσεις μας γίνονται στοχευμένα, προς αυτή την κατεύθυνση. Γι’ αυτό πήραμε προπονητή τον κ. Καβακά, παλαίμαχο της ομάδας, γνώστη του πρωταθλητισμού και της Β΄ Εθνικής. Έκανε εκπληκτική σεζόν στην Καβάλα, την ανέβασε κατηγορία και είχε ρεκόρ και σερί. Αυτός αποφασίζει για τους παίκτες που θα έρθουν, σε συνεργασία φυσικά με εμάς τους υπόλοιπους, τον πρόεδρο, τον Κλάους Αθανασιάδη, που επίσης έχει υψηλές παραστάσεις και με εμένα. Αν και εγώ ασχολούμαι κυρίως με άλλα θέματα, οργάνωσης και λειτουργίας, όπως η καθημερινότητα, τα γήπεδα και οι εγκαταστάσεις».

«Μεταβατική περίοδος, θέλουμε τον κόσμο μαζί μας»

Για να συνεχίσει ο τιμ μάνατζερ της Αναγέννησης: «Είμαστε σε μια μεταβατική περίοδο. Συμβαίνει συχνά στο ποδόσφαιρο, ομάδες να κάνουν κύκλους και να αλλάζουν κατηγορίες. Και η Αναγέννηση τα τελευταία χρόνια ήταν πότε στη Β΄ και πότε στη Γ΄ Εθνική. Η πόλη πάντα μας βοηθούσε. Ίσως στη Super League 2 να υπήρχε μεγαλύτερος ενθουσιασμός. Ξέρουμε όμως ότι ο κόσμος ζεσταίνεται εύκολα με νίκες, με κινήσεις, με πράξεις. Όταν του δείξεις πράγματα, του δώσεις στόχο, όραμα και προοπτική. Θα προσπαθήσουμε να κάνουμε καλή ομάδα, για τον στόχο που προείπα και θέλουμε τον κόσμο μαζί μας. Στο πλευρό μας και στο γήπεδο. Εμείς θα κάνουμε αυτό που πρέπει, τη μέγιστη προσπάθεια για πρωταθλητισμό».

Credits www.anagenisifc.gr

«Άλλος σχεδιασμός στη Γ΄ Εθνική, χρειάζονται και μικροί»

Εν συνεχεία, ο Δήμος Τζέκος πρόσθεσε: «Για τη Γ΄ Εθνική είναι άλλος ο σχεδιασμός, τελείως διαφορετικός. Με τη νομοθεσία για δυο παίκτες κάτω των 20 ετών στην ενδεκάδα, πρέπει να έχεις στο ρόστερ τουλάχιστον πέντε καλούς μικρούς. Άρα πρέπει να τους βρεις, να τους αξιοποιήσεις και να μπορούν να σταθούν ενεργά και ισότιμα. Θα επιδιώξουμε να διατηρήσουμε στη δύναμή μας και κάποιους παίκτες που ήταν στη Super League 2, ειδικά τους ντόπιους. Όπως οι Γκόλιας και Γκέκας, παιδιά με παραστάσεις ψηλότερα, σε μια ηλικία που ίσως να μη θέλουν να φύγουν από την ομάδα της πόλης τους. Και φυσικά εκτός από ανανεώσεις να γίνουν μεταγραφές ουσίας για να πρωταγωνιστήσουμε. Υπάρχουν πολλοί στη λίστα μας. Η φιλοσοφία σε αυτή την κατηγορία θα είναι να μπαίνουμε για να κερδίζουμε τα παιχνίδια, αλλά όλα είναι συνάρτηση των επιλογών που θα γίνουν για το ρόστερ».

«Ενέργειες για τη βελτίωση των εγκαταστάσεων»

Για να καταλήξει το στέλεχος της ομάδας της Καρδίτσας: «Γίνονται ενέργειες για το βοηθητικό, να έχουμε καλύτερες βάσεις, όπως και διορθωτικές κινήσεις για το κεντρικό Στάδιο. Και τα προηγούμενα χρόνια, πριν την τελευταία άνοδο στη Β΄ Εθνική, δεν υπήρχε καλό επίπεδο στο οργανωτικό κομμάτι, εκεί μειονεκτούσαμε. Τώρα θέλουμε να το βελτιώσουμε, το θέμα γηπέδου, βοηθητικών, γενικά εγκαταστάσεων, είναι κάτι θεμελιώδες, ειδικά αν βάζεις υψηλό στόχο»​.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις