Έβδομη θέση για τον Φιλιππίδη στο Ευρωπαϊκό στίβου

Οι συνθήκες εξαρχής δεν ήταν οι ιδανικές. Δεκαέξι αθλητές σε έναν τελικό με πολλές απαιτήσεις και αρκετά δυνατός αέρας. Κάπως έτσι ο τελικός του επί κοντώ ανδρών στην τρίτη μέρα του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος την Παρασκευή (8/7) δεν εξελίχθηκε όσο καλά θα ήθελε ο Κώστας Φιλιππίδης, αλλά…

..και οι υπόλοιποι μετέχοντες.
Ο πρωταθλητής μας έμεινε στην εβδόμη θέση με 5,30 μ. και αποτυχημένα άλματα στα 5,50 μ., ύψος το οποίο ξεπέρασαν μόλις έξι αθλητές. Ο Φιλιππίδης θα έχει την ευκαιρία να διεκδικήσει μια καλύτερη εμφάνιση και ένα μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ριο.
Ο Ρενό Λαβιλενί περίμενε να πέσει ο αέρας προκειμένου να ξεκινήσει τον αγώνα του και το μόνο που κατάφερε ήταν να ολοκληρώσει με τρία άκυρα άλματα στα 5,75 μέτρα. Ο Γάλλος επηρεασμένος από τον αέρα δεν μπόρεσε να υπερβεί το 5,75 μ. και στην ουσία πλήρωσε την απόφαση του να μην μπει τόσο αργά στον αγώνα. Ο Πολωνός Ρόμπερτ Σομπέρα ξεπέρασε τα 5,60 μ. και κατέκτησε το πρώτο χρυσό μετάλλιο της καριέρας τους. Ο Γιαν Κουντλίτσα ήταν δεύτερος με το ίδιο ύψος και ο Ρόμπερτ Ρενέρ τρίτος με 5,50 μέτρα.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις