Έχει κάνει την Πιερία… έδρα ο Ολυμπιακός, 2-1 τον Αιγινιακό

Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Δημήτρη Διαμαντόπουλο, ο οποίος σημείωσε δύο γκολ, ο Ολυμπιακός έφυγε νικητής από το Αιγίνιο, επικρατώντας με 2-1 του Αιγινιακού για την 9η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Football League. Στο τελευταίο παιχνίδι για το 2014 (την επόμενη αγωνιστική ο Ολυμπιακός έχει ρεπό), οι…

…«ερυθρόλευκοι» σημείωσαν τη 2η νίκη τους μακριά από το Βόλο, κι αυτή στην Πιερία όπως στην αναμέτρηση με τον Πιερικό και μείωσαν σε τρεις τους βαθμούς της διαφοράς από την 3η προνομιούχο θέση που οδηγεί στα πλέι οφ και την οποία κατέχει η Ζάκυνθος.

Δυνατό παιχνίδι στο πρώτο μέρος
Στο πρώτο ημίχρονο έγινε ένα δυνατό παιχνίδι, σ’ έναν ακατάλληλο αγωνιστικό χώρο, πολύ βαρύ, ο οποίος δεν επέτρεπε στους ποδοσφαιριστές και των δύο ομάδων να παίξουν καλό ποδόσφαιρο.
Ο Ολυμπιακός μπήκε δυνατά στο ξεκίνημα του αγώνα και μόλις στο 1′ άγγιξε το γκολ. Ο Μπιτάνγκ από το ύψος της μεγάλης περιοχής έπιασε το σουτ με τη μπάλα να σταματά στο οριζόντιο δοκάρι του Τόλιου. Οι «ερυθρόλευκοι» στο πρώτο πεντάλεπτο προσπάθησαν να αιφνιδιάσουν την άμυνα του Αιγινιακού, ωστόσο, οι φιλοξενούμενοι στο 5′ απείλησαν το τέρμα του Κολίτσι, με τον Πέντα να σουτάρει έξω από την περιοχή και τη μπάλα να περνά έξω από τα δοκάρια του Ολυμπιακού.
Ο Αιγινιακός σταδιακά άρχισε να κερδίζει μέτρα μέσα στο γήπεδο και στο 7′ χάθηκε σημαντική ευκαιρία για την ομάδα του Σταύρου Διαμαντόπουλου. Ο Γιατζιτζόγλου έβγαλε τη σέντρα, ο Κουτσοσπύρος μόνος αμαρκάριστος μέσα στη μικρή περιοχή έπιασε την κεφαλιά, στέλνοντας τη μπάλα να χτυπήσει στο πάνω μέρος του δοκαριού του Κολίτσι.
Χρειάστηκε να περάσουν 20 λεπτά από την φάση του δοκαριού του Μπιτάνγκ, όταν και πάλι ο Καμερουνέζος επιθετικός στο 21′ ελίχθηκε μέσα στην περιοχή του Αιγινιακού, σούταρε για να στείλει τη μπάλα έξω από το αριστερό δοκάρι του Τόλιου.
Από το 20′-45′ ο Αιγινιακός ήταν καλύτερος από τον Ολυμπιακό, έφτανε πιο εύκολα στην περιοχή του Κολίτσι, με την ερυθρόλευκη άμυνα να παρουσιάζει πολλά κενά και ιδιαίτερα η δεξιά πλευρά αντιμετώπισε πολλά προβλήματα.
Οι γηπεδούχοι στο 24′ έχασαν νέα σπουδαία ευκαιρία για γκολ. Ο Αραμπατζής με διαγώνια μπαλιά βρήκε τον Αχαλινόπουλο μόνο στην αριστερή πλευρά, αυτός έπιασε φαλτσαριστό σουτ, με τη μπάλα να περνά παράλληλα από την εστία του Κολίτσι.
Στο 36′ ο Πέντα εκτέλεσε φάουλ, ο Ζούρκους σούταρε απευθείας μέσα από την περιοχή, με τον Κολίτσι να μπλοκάρει τη μπάλα.
Ο Αιγινιακός στο 40′ έχασε νέα ευκαιρία για να σκοράρει, με τον Ζούρκο να σουτάρει από το ύψος της μεγάλης περιοχής, μετά από οργανωμένη προσπάθεια των γηπεδούχων, με τη μπάλα να φεύγει άουτ.
Στο επόμενο λεπτό από μπαλιά του Διαμαντόπουλου για τον Θέο, ο Τόλιος πρόλαβε, βγήκε έγκαιρα από την εστία του για να μπλοκάρει τη μπάλα.

Πρωταγωνιστής ο Διαμαντόπουλος
Δυνατές συγκινήσεις επεφύλαξε το δεύτερο ημίχρονο, με τον Ολυμπιακό να πετυχαίνει γρήγορα δύο γκολ με τον Δημήτρη Διαμαντόπουλο, να βάζει γερές βάσεις για τη νίκη, όμως άμεσα ο Αιγινιακός μείωσε σε 1-2 με τον Κουτσοσπύρο στο 66′, δίνοντας νέο ενδιαφέρον στο παιχνίδι.
Όσο κυλούσε ο χρόνος ο αγωνιστικός χώρος γινόταν ολοένα και πιο βαρύς, με τους παίκτες να δυσκολεύονται στις κινήσεις τους. Το σκορ για τον Ολυμπιακό άνοιξε στο 51′. Ο Χιντζίδης εκτέλεσε φάουλ, ο Διαμαντόπουλος έγινε κάτοχος της μπάλας, απέφυγε τον Μπάρος και μέσα από την περιοχή σούταρε για να κάνει το 0-1.
Ο Ολυμπιακός με καλή ψυχολογία, πλέον, κρατούσε μακριά από τα καρέ του τους παίκτες του Αιγινιακού και στο 64′ έφτασε στο 0-2. Ο Λιόλιος έκανε το λάθος , ο Διαμαντόπουλος βρέθηκε μόνος απέναντι από τον Τόλιο, πλάσαρε εύστοχα, σημειώνοντας το δεύτερο γκολ των «ερυθρολεύκων».
Ο Αιγινιακός απάντησε άμεσα, καθώς δύο λεπτά αργότερα κατάφερε να μειώσει το σκορ σε 1-2. Ο Γιατζιτζόγλου από τα αριστερά έβγαλε τη σέντρα και ο Κουτσοσπύρος με κεφαλιά μέσα από την περιοχή, σκόραρε, βάζοντας ξανά την ομάδα του στο παιχνίδι.
Από το 70′ και μετά ο Ολυμπιακός φρόντισε να θωρακίσει την άμυνά του, χωρίς αυτό να σημαίνει πως οι «ερυθρόλευκοι» κλείστηκαν στα καρέ τους. Οι γηπεδούχοι κέρδισαν αρκετά φάουλ έξω από τη μεγάλη περιοχή, τα οποία πέρασαν ανεκμετάλλευτα.
Στο τελευταίο δεκάλεπτο ο Αιγινιακός είχε ένα σουτ με τον Πέντα στο 83′ το οποίο έφυγε άουτ, ενώ από την πλευρά του ο Ολυμπιακός απείλησε με τον Στάθη Ρόκα, με τον μέσο των «ερυθρολεύκων» να σουτάρει από το ύψος της μεγάλης περιοχής με τη μπάλα να περνά έξω από το δεξί δοκάρι του Τόλιου.

Σκόρερ: 66′ Κουτσοσπύρος-51′, 64′ Διαμαντόπουλος
Κίτρινες: Πέντα, Αραμπατζής-Μακρυδημήτρης, Κουτσοσπύρος, Κολίτσι
Διαιτητής: Φωτιάδης (Καστοριάς)
ΑΙΓΙΝΙΑΚΟΣ: Τόλιος, Αραμπτατζής, Μπάρος, Λιόλιος (73′ Ρίκκα), Γιατζιτζόγλου, Φαμπίνιο, Πολύζος (67′ Δεμηρτζόγλου), Πέντα, Ζούρκος, Χαλινόπουλος (92′ Κυνηγόπουλος), Κουτσοσπύρος.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Β.: Κολίτσι, Ζέρης, Χιντζίδης, Γιαλούσης, Μπάρμπας, Ρόκας, Μακρυδημήτρης, Μπιτάνγκ, Νικολιάς (79′ Μέζα), Θέος (83′ Κορνελάτος), Διαμαντόπουλος (93′ Κεσίδης).

 

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις