Καλό κλίμα, χρήσιμα συμπεράσματα στη συγκέντρωση της Β’ ΕΠΣΘ.

Σε πολύ καλό κλίμα έγινε η συγκέντρωση των ομάδων που ανήκουν στο δυναμικό της ΕΠΣΘ και θα αγωνιστούν στο πρωτάθλημα της Β’ Κατηγορίας, σε μια κίνηση πρωτόγνωρη για τα τοπικά ποδοσφαιρικά δρώμενα…

όπου η ΕΠΣΘ καλεί τις ομάδες ουσιαστικά να συναποφασίσουν, όπου αυτό είναι εφικτό, για θέματα ιδιαίτερης σοβαρότητας.
Από τις είκοσι δυο ομάδες που πιθανολογείται ότι θα συμμετέχουν στο πρωτάθλημα παρούσες δια των εκπροσώπων τους ήταν οι δεκαέξι, που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Ένωσης.
Σε ότι αφορά τις υπόλοιπες έξι ομάδες που απείχαν, αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα ότι δεν θα συμμετέχουν στο προσεχές πρωτάθλημα. Για κάποιες από αυτές, υπήρχαν αντικειμενικές δυσκολίες παρουσίας, κάποιες άλλες έστειλαν εγγράφως τις προτάσεις τους και τέλος για κάποιες ακόμη το θέμα της συμμετοχής ή μη παραμένει ανοικτό…
Σε ότι αφορά αυτή καθ’ αυτή την συγκέντρωση, το βασικό θέμα συζήτησης ήταν ο τρόπος με τον οποίο θα συσταθούν οι δυο όμιλοι του πρωταθλήματος. Η πλειοψηφία των ομάδων κατέληξε σχεδόν σ’ αυτό που αποτελούσε και την αρχική σκέψη της Ένωσης, δηλαδή να συσταθούν δυο όμιλοι με γεωγραφικά κριτήρια.
Ο Α’ όμιλος θα περιλαμβάνει τις ομάδες του Πηλίου και ο Β’ όμιλος θα περιλαμβάνει τις ομάδες της περιφέρειας του Ν. Αγχιάλου- Αλμυρού. Οι ομάδες του Βόλου θα ενταχθούν κατόπιν κλήρωσης μια στον ένα όμιλο και μια στον άλλο όμιλο.
Η τελική μορφή των ομίλων, θα προκύψει όταν θα ξεκαθαρίσει και ο αριθμός των ομάδων που τελικά θα συμμετέχουν στο πρωτάθλημα.
Πέρα από αυτή την πρόταση που συγκεντρώνει και την πλειοψηφία των ομάδων, υπήρξε ακόμη μια πρόταση, περισσότερο σύνθετη στην επιλογή των ομάδων, που δεν συγκεντρώνει ιδιαίτερες πιθανότητες εφαρμογής. Σ’ αυτή την περίπτωση η σύσταση των ομίλων δεν θα γινόταν με γεωγραφικά κριτήρια, αλλά με βαθμολογικά κι ανάλογα με τη δυναμική των σωματείων, με όλες τις ομάδες να μπαίνουν στο τέλος στην κληρωτίδα κι από εκεί να προκύπτουν οι δυο όμιλοι.
Ωστόσο κάτι τέτοιο δεν φαντάζει ιδιαίτερα εφικτό, δεδομένου ότι αν για παράδειγμα στον ίδιο όμιλο είναι ο Κένταυρος Ν. Πηλίου με έδρα την Αργαλαστή και ο Αχιλλέας Αχιλλείου, τότε αυτές οι ομάδες θα έπρεπε να κάνουν ένα πολύωρο και πολυέξοδο ταξίδι για να αγωνιστούν μεταξύ τους…
Μετά την εν λόγω συνάντηση και τις προτάσεις που τέθηκαν και συζητήθηκαν διεξοδικά , το επόμενο βήμα είναι να συνεδριάσει το διοικητικό συμβούλιο, όπου θα επιλεγεί το τελικό πλάνο πάνω στο οποίο θα διεξαχθεί το πρωτάθλημα της Β’ ΕΠΣΘ για την αγωνιστική περίοδο 2016-17, κάτι που αναμένεται να συμβεί άμεσα.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις