ΕΑΚ: Πολύτιμη λύση, στο γηπεδικό πρόβλημα του τοπικού ποδοσφαίρου…

Σιωπηρή παράταση μερικών ημερών έχει δώσει ο ΔΟΕΠΑΠ/ΔΗΠΕΘΕ στις ομάδες που ανήκουν στο δυναμικό της ΕΠΣΘ, προκειμένου να δηλώσουν τα γήπεδα που επιθυμούν να χρησιμοποιούν ως έδρα…

Ενώ η διαδικασία των αιτήσεων, σύμφωνα με τα όσα αρχικά είχαν διευκρινιστεί, επρόκειτο να ολοκληρωθεί την προηγούμενη Παρασκευή, κάτι τέτοιο δεν έχει συμβεί. Σύμφωνα με εκτιμήσεις παραγόντων, η παράταση προέκυψε καθώς η ανατροπή του σκηνικού με τη μη χρήση του ΕΑΚ ως έδρα, από τον Ολυμπιακό Βόλου, έδωσε τη δυνατότητα νέων επιλογών στους συλλόγους.
Συγκεκριμένα, με την τυπική παραίτηση της ομάδος του Ολυμπιακού από την αίτηση χρήσης των εγκαταστάσεων, θα μείνουν ελεύθεροι προς χρήση τόσο ο κεντρικός αγωνιστικός χώρο του ΕΑΚ, όσο και το βοηθητικό, με αποτέλεσμα αυτές οι εγκαταστάσεις να μπορούν να αξιοποιηθούν, πλέον, από ομάδες που αγωνίζονται σε τοπικές κατηγορίες. Αυτές μπορούν να είναι τουλάχιστον τέσσερις, δυο σε κάθε γήπεδο.
Σημειωτέων ότι και τα δυο γήπεδα βρίσκονται σε άριστη κατάσταση, καθώς μετά από την ολοκλήρωση της περσινής αγωνιστικής περιόδου, έχουν συντηρηθεί με ιδιαίτερη επιμέλεια.
Ο αρχικός σχεδιασμός της επιτροπής γηπέδων του Δ. Βόλου, ήταν κάθε γήπεδο με φυσικό χλοοτάπητα να χρησιμοποιείται ως έδρα από δυο σωματεία. Κάτι διαφορετικό θα συνέβαινε μόνο σε περίπτωση που κάποιο γήπεδο θα το αιτούνταν περισσότερες από δυο ομάδες και ταυτόχρονα δεν θα υπήρχε κάποιος άλλος χώρος, που θα μπορούσε να εξυπηρετήσει τους ενδιαφερόμενους.
Πλέον, είναι εύκολα αντιληπτό, ότι το «δώρο» του Ολυμπιακού Βόλου προς τις ομάδες που αγωνίζονται στις τοπικές κατηγορίες, με την επιλογή χρήσης του Πανθεσσαλικού, αποσυμφορεί κατά πολύ την κατάσταση και δίνει επιπλέον πολύτιμες λύσεις τόσο στα σωματεία, όσο και στους φορείς.
Με βάση τα παραπάνω δεδομένα, το θέμα της χρήσης τω γηπέδων αναμένεται να ολοκληρωθεί και τυπικά την επόμενη εβδομάδα, καθώς από την 1η Αυγούστου η πλειοψηφία των ομάδων αρχίζει προετοιμασία και είναι απαραίτητο να γνωρίζουν ποιο γήπεδο θα χρησιμοποιούν ως έδρα, ενώ σε κάποια από αυτά θα πρέπει να εκτελεστούν και κάποιες απαραίτητες εργασίες συντήρησης, ώστε να είναι απόλυτα έτοιμα με την έναρξη της αγωνιστικής περιόδου.
Από εδώ και στο εξής προκειμένου να κλείσει και τυπικά το θέμα των αγωνιστικών χώρων για τα πρωταθλήματα της ΕΠΣΘ, απαιτείται αρχικά να ολοκληρωθεί η διαδικασία των αιτήσεων, στη συνέχεια να γίνει μια συνάντηση παραγόντων της επιτροπής γηπέδων του ΔΟΕΠΑΠ/ΔΗΠΕΘΕ με αντίστοιχους παράγοντες της ΕΠΣΘ κι εν τέλει να επικυρωθούν οι αποφάσεις και από διοικητικό συμβούλιο του ΔΟΕΠΑΠ/ΔΗΠΕΘΕ, που υπενθυμίζουμε ότι είναι ο επίσημος φορέας των αθλητικών εγκαταστάσεων του Δ. Βόλου.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις