Στοίχημα: Με το Goal / Goal στο Άμστερνταμ

Σπουδαία η τρέχουσα εβδομάδα για τις ελληνικές ομάδες, καθώς άπασες δίνουν «μάχες» στην Ευρώπη. Την αρχή κάνει ο ΠΑΟΚ, που καλείται να πάρει ένα καλό σκορ στο Άμστερνταμ στο πλαίσιο της πρώτης αναμέτρηση με τον Άγιαξ. Αύριο κάνει σέντρα ο Ολυμπιακός εναντίον της Χάποελ Μπερ Σεβά, ενώ την Πέμπτη παίζουν Παναθηναϊκός, ΑΕΚ και ΠΑΣ Γιάννινα για το Γιουρόπα Λιγκ. Πριν περάσουμε στα προγνωστικά, υπενθυμίζεται ότι στην ιστοσελίδα μας μπορείτε να διαβάσετε τα κορυφαία προγνωστικά Champions League.

Σκοράρει ο ΠΑΟΚ

Ξεκινάμε τα προγνωστικά μας με την αναμέτρηση Άγιαξ – ΠΑΟΚ, όπου επιλέγουμε το Goal / Goalσε απόδοση 2.05. Σε νέα εποχή μπαίνει ο Άγιαξ, καθώς έπειτα από 6 χρόνια ο Φρανκ Ντε Μπουρ αποτέλεσε παρελθόν. Νέος κόουτς ο Πέτερ Μπος, ο οποίος στα 52 χρόνια του αναλαμβάνει τη μεγαλύτερη πρόκληση στην καριέρα του, να οδηγήσει τον Άγιαξ ξανά στους τίτλους και την ευρωπαϊκή καταξίωση. Φημίζεται για το επιθετικό στυλ παιχνιδιού, λέγεται ότι είναι θαυμαστής του Γουαρδιόλα και ζητά απ’ τους παίκτες του να πιέζουν ψηλά και να επανακτούν γρήγορα την μπάλα. Η ομάδα του έκανε εξαιρετική εμφάνιση στο τελευταίο φιλικό με τη Μαρσέιγ (2-2), όπου είχε ρυθμό και πολλές καλές ευκαιρίες, αλλά στο δεύτερο μέρος έβγαλε κούραση. Δε χρειάζονται ιδιαίτερες συστάσεις για το ποιος είναι ο Άγιαξ στην Ευρώπη, όλοι γνωρίζουν ότι πρόκειται για μια απ’ τις σπουδαιότερες ομάδες της ιστορίας, που επηρέασαν την εξέλιξη του αθλήματος. Προερχόταν από πέντε σερί παρουσίες στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, μέχρι πέρυσι να αποκλειστεί απ’ τη Ραπίντ Βιέννης και να συνεχίσει στο Γιουρόπα Λιγκ. Ο Μπος δεν μπορεί να υπολογίζει τους Μίλικ και Μπαζούρ (λογικά θα παίξουν στη ρεβάνς). Αμφότεροι είναι βασικότατα «γρανάζια» της ομάδας του και οι απουσίες τους -σε συνδυασμό με την τιμωρία του επίσης βασικού Γκουντέλι- σίγουρα δε βοηθούν τους Ολλανδούς.

Απ’ την άλλη, η ιστορία ξαναγράφεται για τον ΠΑΟΚ, που όπως και το 2010, έτσι και φέτος καλείται να ξεπεράσει το εμπόδιο του Άγιαξ αν θέλει να συνεχίσει να ονειρεύεται το «σεντόνι» του Τσάμπιονς Λιγκ. Άπαντες αισθάνονται ότι κάτι «χρωστούν» στον Αίαντα, το παραδέχτηκε και ο ίδιος ο Βλάνταν Ίβιτς (μέλος της ομάδας του 2010) την ημέρα της κλήρωσης, εντούτοις ουδείς παραγνωρίζει το γεγονός ότι οι Ολλανδοί είναι το φαβορί. Ο δικέφαλος συμμετέχει για 5η φορά στα προκριματικά της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης της Ευρώπης, δεν έχει καταφέρει ποτέ να παίξει στους ομίλους, έχει να θυμάται μερικά μεγάλα ματς (Άγιαξ, Σάλκε), αλλά και μερικές μαύρες κηλίδες (Μακάμπι Τελ Αβίβ).

Ο Ίβιτς κέρδισε το στοίχημα της παραμονής, αφού μεταμόρφωσε τον περσινό ΠΑΟΚ και τον οδήγησε στην πρωτιά των πλέι οφ. Μέχρι στιγμής οι προσθήκες είναι 8, εκ των οποίων τουλάχιστον οι 6 προορίζονται για την ενδεκάδα. Αφήνουν εξαιρετικές εντυπώσεις προς το παρόν οι Σακχόφ, Λέο Μάτος και Τζάλμα Κάμπος, φαίνεται ότι χρειάζεται περισσότερο χρόνο ο στόπερ Κρέσπο. Πέντε φιλικά έπαιξε ο ΠΑΟΚ, τα τέσσερα επί ολλανδικού εδάφους. Κέρδισε Κλαμπ Μπριζ (2-0) και Τβέντε (2-0), έχασε από Στεάουα Βουκουρεστίου (3-4), έμεινε στο 1-1 με Απόλλωνα Λεμεσού, στο πιο πρόσφατο φιλικό στην Τούμπα, όπου προβλημάτισε με τη συνολική απόδοση του. Ο Σέρβος κόουτς επεσήμανε ότι έχει καταλήξει στους 11 που θα παρατάξει στο Άμστερνταμ, τους 10 εκ των οποίων μάλλον μπορούμε να προβλέψουμε. «Παίζεται» μια θέση στη μεσαία γραμμή, με τους Τζιόλη και Χαρίση να «μονομαχούν». Ο ΠΑΟΚ σκόραρε στα τελευταία 12/19 εκτός έδρας ματς στην Ευρώπη, θεωρούμε ότι μπορεί να τα καταφέρει και σήμερα και να βοηθήσει για το G/G.

Κερδίζει η Λουντογκόρετς

Ολοκληρώνουμε τα προγνωστικά μας με την αναμέτρηση Λουντογκόρετς – Ερυθρός Αστέρας, όπου επιλέγουμε τη νίκη των γηπεδούχων σε απόδοση 1.91. Με το… δεξί ξεκίνησε η Λουντογκόρετς τις υποχρεώσεις της στο φετινό Τσάμπιονς Λιγκ, ξεπερνώντας με μεγάλη άνεση το εμπόδιο της Μλάντοστ από το Μαυροβούνιο. Δύο νίκες σημείωσαν οι Βούλγαροι στα παιχνίδια για το 2ο προκριματικό γύρο, με 2-0 εντός έδρας και με 0-3 εκτός έδρας. Μάλιστα, ο Κογκολέζος επιθετικός Λουκόκι σκόραρε τα τρία από τα πέντε γκολ. Είχε προηγηθεί ένα σερί 3-1-1 στα καλοκαιρινά φιλικά, ενώ πρέπει να προσθέσουμε ότι το σύνολο από το Ράζγκραντ κατέκτησε πανάξια το περσινό βουλγαρικό πρωτάθλημα, τερματίζοντας 14 βαθμούς πάνω από τη 2η Λέφσκι Σόφιας (70-56). Στο μεταγραφικό κομμάτι, δόθηκαν χρήματα για την απόκτηση του κεντρικού αμυντικού Πλαστούν από την ουκρανική Καρπάτι, ενώ ήρθαν επίσης ο αμυντικός Παλομίνο και ο μέσος Καμπανιάρο. Δεν παρατηρήθηκε κάποια σημαντική απώλεια, με τον αριστερό μπακ Μπράιαν Ανγκούλο να αποχωρεί για τη μεξικάνικη Τσιάπας. Πλήρεις θα παραταχθούν σήμερα οι Βούλγαροι, όπως ενημέρωσε στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου ο κόουτς Ντεμερτζίεφ.

Ο Ερυθρός Αστέρας, από την πλευρά του, δίνει το «παρών» στο φετινό Τσάμπιονς Λιγκ μετά από εννιαετή απουσία από τη διοργάνωση. Συνεχίζει, βέβαια, να αποτελεί ένα από τα γνωστά ονόματα του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, ενώ κατέκτησε το περσινό σερβικό πρωτάθλημα, αφήνοντας πολύ πίσω την «αιώνια» αντίπαλο Παρτιζάν. Η ομάδα του Μίοντραγκ Μπόζοβιτς ξεκίνησε επίσης από το 2ο προκριματικό γύρο, όπου κατάφερε να αποκλείσει τη μαλτέζικη Βαλέτα με δύο νίκες, αμφότερες με σκορ 2-1. Το «ποδαρικό» στο φετινό σερβικό πρωτάθλημα (την περασμένη Παρασκευή) δεν ήταν το καλύτερο δυνατό, όμως ο Μπόζοβιτς ξεκούρασε αρκετούς βασικούς ενόψει της σημερινής μάχης. Αρκετές οι ανακατατάξεις στο ρόστερ, σίγουρα αποτελεί απώλεια η αποχώρηση του ταλαντούχου μέσου Γκρούγιτς (είχε αγοραστεί από τη Λίβερπουλ από τον περασμένο Ιανουάριο, αλλά παρέμεινε ως δανεικός). Αξίζει να σημειωθεί ότι οι Σέρβοι δεν έχουν κερδίσει ποτέ στη Βουλγαρία (0-1-2), στατιστικό που μας βοηθά να επιλέξουμε τον άσσο.

Επισκεφθείτε το Betarades.gr, διαβάστε από νωρίς το πρωί τα previews όλων των αγώνων της ημέρας, δείτε τα προγνωστικά μας στη στήλη αριστερά και ενημερωθείτε για τα αποτελέσματα των αγώνων που σας ενδιαφέρουν μέσω του livescore μας.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις