Τρεις ομάδες από την Α2 μπάσκετ γυναικών ανέρχονται στην Α1

Ανακοινώθηκαν από την ΕΟΚ οι προκηρύξεις των πρωταθλημάτων μπάσκετ για την Α1 και Α2 γυναικών. Η κλήρωση για τον Βόρειο όμιλο της Α2, όπου μετέχουν Ολυμπιακός Βόλου και Νίκη, θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη στις 30 Αυγούστου. Στην Α2 συμπεριλαμβάνονται κανονικά στις 12 ομάδες τόσο στο Νότου το Παλαιό Φάληρο όσο και στο Βορρά ο ΑΟ Σερρών και δεν αναφέρονται οι Κυρίαρχοι και ο Λασσάνης Κοζάνης που…

…έχουν ήδη ανέλθει αφού σύμφωνα με τις περυσινές προκηρύξεις η αντικατάσταση θα γίνει στις κληρώσεις.

Οι πρωταθλητές της Α2 σε Νότο και Βορρά ανέρχονται στην Α1 όπως και ο τρίτος νικητής του αγώνα μπαράζ των δεύτερων Νότου και Βορρά. Η έναρξη πρωταθλήματος της Α2 θα γίνει στις 16 Οκτωβρίου και οι προπονητές θα πρέπει οπωσδήποτε να έχουν ταυτότητα θεωρημένη για τη νέα χρονιά. Στη 12αδα υποχρεωτικά θα πρέπει να υπάρχουν δύο αθλήτριες κάω των 21 ετών.

Κάθε ομάδα θα πρέπει να συμμετέχει οπωσδήποτε σε ένα από τα πρωταθλήματα κορασίδων ή νεανίδων. Στην Α2 επιτρέπεται μία μόνο αθλήτρια που να μην έχει ελληνική υπηκοότητα. Αγώνες μπαράζ θα γίνουν όχι μόνο μεταξύ των δεύτερων των ομίλων, αλλά και μεταξύ των 3ων και 4ων σε περίπτωση που κάποια ομάδα δηλώσει αδυναμία στη συνέχεια.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις