Η Μπάγερν το σούπερ καπ, 2-0 την Ντόρτμουντ (video)

Τον πρώτο τίτλο της σεζόν στη Γερμανία πανηγυρίζει η Μπάγερν Μονάχου, καθώς στο ντεμπούτο του Κάρλο Αντσελότι, οι Βαυαροί επικράτησαν της Ντόρτμουντ 2-0 (58′ Βιδάλ, 79′ Μίλερ) μέσα στο «Βεστφάλεν» και κατέκτησαν το γερμανικό Σούπερ Καπ.

Ωστόσο, οι πρωταθλητές Γερμανίας πρέπει να ανάψουν μια… λαμπάδα στο μπόι του Μάνουελ Νόιερ, που όσο το ματς ήταν ακόμα στο 0-0 όρθωσε… τείχος στους παίκτες του Ντόρτμουντ, πυ από κάποιο σημείο και μετά ήταν φανερό ότι δεν πίστευαν ότι μπορούν να νικήσουν τον κορυφαίο αυτή τη στιγμή γκολκίπερ του κόσμου.

inner

Για μία ώρα ο αγώνας αποτέλεσε έναν επιθετικό μονόλογο για την Ντόρτμουντ, με τους παίκτες του Τόμας Τούχελ να χάνουν τη μία ευκαιρία μετά την άλλη με «δράστες» τον Ομπαμεγιάνγκ (9′), Ντεμπελέ (33′, 35′, 50′), ενώ στο 14′ κάλλιστα θα μπορούσε να δοθεί πέναλτι υπέρ των γηπεδούχων, αφού ο Τσάμπι Αλόνσο βρήκε την μπάλα με το χέρι εντός περιοχής.

Στο ίδιο χρονικό διάστημα, η Μπάγερν Μονάχου είχε μια πραγματικά σπουδαία διπλή ευκαιρία με τον Βιδάλ στο 37′, όταν αρχικά ο Μπέρκι και εν συνέχεια η επιπολαιότητα του ίδιου του Χιλιανού, είπαν «όχι» για το γκολ των Βαυαρών.

Με αυτό το ρεσιτάλ χαμένων ευκαιριών, ήταν δεδομένο ήταν η ποιότητα των ποδοσφαιριστών της Μπάγερν Μονάχου δεν θα άφηνε ανεκμετάλλευτη τη διστακτικότητα της Ντόρτμουντ, όπερ και εγένετο σε μια ανύποπτη φάση. Στο 58′ ο Βιδάλ βρέθηκε σε θέση βολής με τον Μπέρκι, ο Ελβετός απέκρουσε, αλλά ο Χιλιανός πήρε το ριμπάουντ και σκόραρε σε κενή εστία.

inner

Αυτή η εξέλιξη «έκοψε» τα πόδια των παικτών του Τόμας Τούχελ, που έκτοτε εξαφανίστηκαν από το γήπεδο. Η Μπάγερν μυρίστηκε… αίμα και σκόραρε για δεύτερη φορά στο 79′ με τον Μίλερ να πλασάρει από τη μικρή περιοχή, έπειτα από εκτέλεση κόρνερ που έφερε σύγχυση στα καρέ των Βεστφαλών.

Αυτή είναι η 5η κατάκτηση Σούπερ Καπ για την Μπάγερν Μονάχου, ισοφαρίζοντας την επίδοση που έχει και η Ντόρτμουντ.

Ντόρτμουντ (Τόμας Τούχελ): Μπούρκι, Πάσλακ, Παπασταθόπουλος, Μπάρτρα, Σμέλτσερ, Ρόντε, Κάστρο, Καγκάβα, Ντεμπελέ, Ράμος, Ομπαμεγιάνγκ.

Μπάγερν Μονάχου (Κάρλο Αντσελότι): Νόιερ, Αλάμπα, Χούμελς, Χάβι Μαρτίνεθ, Λαμ, Βιδάλ, Τιάγκο, Τσάμπι Αλόνσο, Μίλερ, Ριμπερί, Λεβαντόφσκι

 

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις