Στοίχημα: Πεντάδα επιλογών από το Europa League, κερδίζει ο ΠΑΟΚ

Ημέρα Europa League η σημερινή, με 21 συνολικά παιχνίδια να διεξάγονται για τη δεύτερη τη τάξει ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση. Ανάμεσά τους και τρία ελληνικών ομάδων, με τον ΠΑΟΚ και τον Ολυμπιακό να δοκιμάζονται εκτός έδρας, κόντρα σε Ντιναμό Τιφλίδας και Αρούκα αντίστοιχα, και τον Παναθηναϊκό να υποδέχεται την Μπρόντμπι. Στοιχηματικά θα μας απασχολήσει μόνο το ματς του Δικεφάλου, το οποίο μαζί με τέσσερις ακόμη προτάσεις συνθέτουν τη σημερινή πεντάδα προγνωστικών. Φυσικά, όπως συμβαίνει κάθε εβδομάδα, μπορείτε στο τέλος του άρθρου να βρείτε τα βίντεο που έχει ετοιμάσει το Betarades.gr για τους αγώνες των ελληνικών ομάδων.

Διπλό ο ΠΑΟΚ

Ξεκινάμε τα Προγνωστικά Europa Leagueμε το παιχνίδι Ντιναμό Τιφλίδας – ΠΑΟΚ, στο οποίο θα πάμε με το Διπλό σε απόδοση 2.20. Μια ομάδα που δεν μπορεί να τρομάζει τον ΠΑΟΚ είναι η Ντιναμό Τιφλίδας. Το ρόστερ της αποτελείται κυρίως από Γεωργιανούς παίκτες, απ’ τους ξένους ξεχωρίζουν οι Σκριμπέ (Γάλλος γκολκίπερ) και Ρενέ Σάντος (Βραζιλιάνος στόπερ), είναι δεδομένο ότι απέχει πάρα πολύ ποιοτικά σε σχέση με τον δικέφαλο. Αυτό φάνηκε και στα παιχνίδια εναντίον της Ντιναμό Ζάγκρεμπ για τον τρίτο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ, όπου η ομάδα της Γεωργίας αποκλείστηκε με δύο ήττες, δε σκόραρε και γενικά έδειξε ότι οι δυνατότητες της είναι περιορισμένες. Στο πρώτο ματς της Κροατίας (ήττα 2-0) η Ντιναμό Τιφλίδας δεν πέρασε τη… σέντρα, ενώ όλα τελείωσαν γρήγορα στη ρεβάνς, καθώς οι Κροάτες έκαναν το 0-1 στο 8’, σκορ που ήταν και το τελικό.

Δε θα μπορούσε να έχει πιο ευνοϊκή κλήρωση ο ΠΑΟΚ στα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ. Η πιθανή εξάδα είχε επικίνδυνους αντιπάλους όπως η ΑΕΚ Λάρνακας και η πάντα υπολογίσιμη Ρόζενμποργκ, ωστόσο ο δικέφαλος «τράβηξε» την Ντιναμό Τιφλίδας, μια ομάδα με περιορισμένες δυνατότητες που είναι αναμφίβολα πολύ κατώτερη. Μόνο το μακρινό ταξίδι μπορεί να θεωρηθεί ως πρόβλημα, αλλά κι αυτό δε στέκει ως δικαιολογία πιθανής γκέλας. Ως γνωστόν, ο δικέφαλος αποκλείστηκε με άδικο τρόπο απ’ τον Άγιαξ, που κατάφερε να κερδίσει στην Τούμπα 1-2 χωρίς να είναι καλύτερος, αλλά απλά περισσότερο αποτελεσματικός. Πολλές φάσεις για τους ασπρόμαυρους στο πρώτο μέρος, έχοντας κύριο εκφραστή τον Αθανασιάδη, που ναι μεν σκόραρε το 1-0, ωστόσο στην πορεία αποδείχτηκε μοιραίος. Ο Βλάνταν Ίβιτς δείχνει ότι πάει να δημιουργήσει μια καλή ομάδα, σαφώς αναβαθμισμένη σε σχέση με πέρυσι και με πιο ξεκάθαρες τακτικές επιλογές.

Κερδίζει η Μίντιλαντ

Συνεχίζουμε με τον Άσσο σε απόδοση 2.01 στον αγώνα Μίντιλαντ – Οσμάνλισπορ. Έχει διαβεί αρκετό δρόμο για να φτάσει ως τα play-off του Europa League. Η περσινή εντυπωσιακή της πορεία, άλλωστε, όταν και έφτασε μέχρι τους «16» της διοργάνωσης, όπου και αποκλείστηκε από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, της έχει ανοίξει την όρεξη. Αρχικά, αντιμετώπισε τη Σούντουβα από τη Λιθουνία, το εμπόδιο της οποίας ξεπέρασε, σημειώνοντας δύο νίκες, ενώ στη συνέχεια, κλήθηκε να αντιμετωπίσει τη Βαντούζ, από το Λιχτενστάιν, η οποία, παραδόξως, της «τσίμπησε» μια ισοπαλία στον επαναληπτικό. Για να φτάσει ως εδώ χρειάστηκε, όμως, να ξεπεράσει και τη Βιντεότον από την Ουγγαρία. Δυσκολεύτηκε πάρα πολύ και χρειάστηκε μάλιστα να παίξει και παράταση, όπου και κατέκτησε, τελικά, την πρόκριση, επωφελούμενη από το γεγονός πως έπαιζε με παίκτη παραπάνω για σημαντικό χρονικό διάστημα στην αναμέτρηση. Από την άλλη πλευρά, η Οσμάνλισπορ μπορεί κανονικά να μην είχε δικαίωμα συμμετοχής στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις και να έλαβε συμμετοχή από το… παράθυρο ελέω του ευρωπαϊκού αποκλεισμού της Γαλατάσαραϊ, όμως μόνο ως «πρωτάρα» δεν συμπεριφέρεται ως τώρα στο Europa League. Απέκλεισε πολύ εύκολα τη Ζίμπρου από τη Μολδαβία, με ισοπαλία 2-2 εκτός έδρας και νίκη με 5-0 στην Τουρκία, ενώ στον προηγούμενο γύρο βρήκε απέναντί της τη Νόμε Κάλιου από την Εσθονία, το εμπόδιο της οποίας κατάφερε να ξεπεράσει με δύο νίκες (1-0 και 2-0). Σήμερα, βέβαια, το έργο της είναι αρκετά δύσκολο και θα στηρίξουμε τους Δανούς.

Νίκη για Καμπάλα

Ακολουθεί ένας ακόμη Άσσος, στον αγώνα Καμπάλα – Μάριμπορ, σε απόδοση 2.10. Πριν από περίπου δύο μήνες ξεκίνησε τη φετινή ευρωπαϊκή πορεία της η Γκαμπάλα, καθώς είχε κερδίσει το εισιτήριο για τον 1ο προκριματικό γύρο του Europa League. Πρώτη αντίπαλός της ήταν η Σαμτρέντια κόντρα στην οποία επικράτησε με συνολικό σκορ 6-3. Στη συνέχεια στο δρόμο της βρέθηκε η ΜΤΚ την οποία πέταξε στο καναβάτσο με δύο νίκες (2-1 εκτός και 2-0 εντός έδρας). Στον τρίτο προκριματικό γύρο της διοργάνωσης αντιμετώπισε τη Λιλ. Μετά το ισόπαλο 1-1 στη Γαλλία, η Γκαμπάλα επικράτησε στην έδρα της με 1-0. Με μόλις μία νίκη σε τέσσερις συνολικά αναμετρήσεις η Μάριμπορ, από την πλευρά της, κατάφερε να προκριθεί από το 2ο και τον 3ο προκριματικό γύρο του Europa League, για να φτάσει να διεκδικεί την είσοδό της στους ομίλους της διοργάνωσης κόντρα στην Γκαμπάλα. Πιο συγκεκριμένα το συγκρότημα του Μίλανιτς προσπέρασε αρχικά το εμπόδιο της Λέφσκι Σόφιας χάρη στον κανονισμό του εκτός έδρας γκολ (0-0 εντός και 1-1 εκτός έδρας), ενώ στη συνέχεια προκρίθηκε σε βάρος της Αμπερντίν (1-1 εκτός και 1-0 εντός έδρας). Δυνατή στην έδρα της η Καμπάλα, μπορεί να πάρει τη νίκη.

Με τα γκολ στη Ρουμανία

Περνάμε στην αναμέτρηση Άστρα – Γουέστ Χαμ, στην οποία θα επιλέξουμε το Over 2.5 γκολ, σε απόδοση 2.10. Με οδηγό την περσινή μεγάλη πρόκριση επί της σημερινής αντιπάλου μπαίνει η Άστρα Γκιούργκιου στο ζευγάρι αγώνων με τη Γουέστ Χαμ. Το φετινό ευρωπαϊκό ταξίδι των εν ενεργεία πρωταθλητών Ρουμανίας ξεκίνησε από τον 3ο προκριματικό γύρο του Champions League, όπου γνώρισαν τον αποκλεισμό από την Κοπεγχάγη με μία ισοπαλία (1-1 εντός) και μία ήττα (3-0 εκτός). Είναι, επίσης, γεγονός ότι το φετινό ξεκίνημα της Άστρα δεν είναι το ιδανικό, καθώς παράλληλα έχει συλλέξει μόλις τέσσερις βαθμούς στις τέσσερις πρώτες αγωνιστικές του ρουμανικού πρωταθλήματος (1-1-2). Η Γουέστ Χαμ, από την πλευρά της, σαφώς και διαθέτει ένα δυνατότερο σύνολο από την αντίπαλό της, όμως καλείται να το αποδείξει στην πράξη, παίρνοντας και μία έμμεση εκδίκηση για τον περσινό αποκλεισμό. Σαφείς αμυντικές αδυναμίες έδειξαν τα «σφυριά» στο εκτός έδρας ματς του 3ου γύρου της διοργάνωσης, όταν και έφυγαν ηττημένα με 2-1 από την έδρα της Ντομζάλε. Η πρόκριση στα πλέι οφ εξασφαλίστηκε με το εμφατικό 3-0 της ρεβάνς. Την περασμένη Δευτέρα, η Γουέστ Χαμ συνδύασε την πρεμιέρα της φετινής Πρέμιερ Λιγκ με την εκτός έδρας ήττα στο ντέρμπι με την Τσέλσι (2-1), δείχνοντας όμως ένα θετικό αγωνιστικό πρόσωπο. Περιμένουμε αρκετά τέρματα στο σημερινό παιχνίδι.

No Goal στη Σλοβακία

Ολοκληρώνουμε με τον αγώνα Τρέντσιν – Ραπίντ Βιέννης, στον οποίο θα πάμε με το No Goal, σε απόδοση 2.05. Να ανατρέψει τα προγνωστικά θέλει η Τρέντσιν που θα προσπαθήσει να πάρει σήμερα από το φαβορί Ραπίντ το αποτέλεσμα εκείνο που θα τη διατηρήσει ζωντανή στο κόλπο της πρόκρισης. Οι Σλοβάκοι ξεκίνησαν τις υποχρεώσεις τους από τον 2ο προκριματικό γύρο του Champions League, όπου κατάφεραν να ξεπεράσουν δύσκολα σε πρώτη φάση το εμπόδιο της Ολίμπια (3-4, 2-3). Δεν μπόρεσαν να πετύχουν κάτι ανάλογο και κόντρα στη Λέγκια από την οποία αποκλείστηκαν (0-1, 0-0) και υποβιβάστηκαν στο Europa League. Την εμπειρία της στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, αλλά και το καλύτερο μομέντουμ θα προσπαθήσει να εκμεταλλευτεί σήμερα η Ραπίντ, στον αντίποδα, που θέλει να κάνει από το πρώτο παιχνίδι το βήμα πρόκρισης. Σε εξαιρετική κατάσταση οι Αυστριακοί, προέρχονται από τρεις σερί νίκες σε όλες τις διοργανώσεις, όπου συνολικά κατάφεραν να σημειώσουν 11 τέρματα έχοντας δεχθεί μόλις ένα. Τελευταίο της παιχνίδι αυτό κόντρα στην Αντμίρα για το πρωτάθλημα, την οποία διέσυρε με 4-0 και βρίσκεται στη 2η θέση μετά το πέρασμα των τεσσάρων πρώτων αγωνιστικών.

Επισκεφθείτε το Betarades.gr, διαβάστε από νωρίς το πρωί τα previews όλων των αγώνων της ημέρας, δείτε τα προγνωστικά μας στη στήλη αριστερά και ενημερωθείτε για τα αποτελέσματα των αγώνων που σας ενδιαφέρουν μέσω του livescore μας.

Τα βίντεο του Betarades.gr για τα παιχνίδια των ελληνικών ομάδων

Παναθηναϊκός – Μπρόντμπι

 

Αρούκα – Ολυμπιακός

 

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις