Προς το μοντέλο της ΑΕΛ προσανατολίζονται στη Νίκη

Το μοντέλο της ΑΕΛ αναμένεται να ακολουθήσει η Νίκη Βόλου για να απαλλαχθεί από τα δυσβάσταχτα χρέη που αποτελούν τροχοπέδη στην όποια προσπάθεια ανάκαμψης του συλλόγου.

Στο συμβούλιο της Ερασιτεχνικής Νίκης που πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα και ολοκληρώθηκε μετά τη μία το βράδυ, αποφασίστηκε η ΠΑΕ να μπει σε καθεστώς εκκαθάρισης και η ομάδα να δηλώσει συμμετοχή στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής της επόμενης αγωνιστικής περιόδου.

Πριν τις οριστικές αποφάσεις θα ζητηθεί η άποψη του νομικού συμβούλου της Σούπερ Λιγκ ώστε να μην βρεθούν προ δυσάρεστων εκπλήξεων, καθώς δεν υπάρχει προηγούμενο διάλυσης ομάδας πριν την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος στην πρώτη τη τάξει κατηγορία.

Βέβαια, η εκκαθάριση της ΠΑΕ Νίκη Βόλου μόνο εύκολη δεν θα είναι καθώς μπορεί να χρειαστούν χρόνια μέχρι την ολοκλήρωσή της. Οπότε ο δρόμος που χάραξε η ΑΕΛ, ίσως να αποτελεί και μονόδρομο ώστε η Νίκη, εφόσον κατακτήσει την επάνοδό της στη FootballLeague να συστήσει μία νέα ΠΑΕ από το «μηδέν», με το απαραίτητο μετοχικό κεφάλαιο των 360.000€.

Για τις όποιες διαδικασίες που θα χρειαστεί να γίνουν, στον Ερασιτέχνη σκέφτονται να συστήσουν μία επιτροπή ποδοσφαίρου. Η ίδια επιτροπή θα αναλάβει να τρέξει και τις Ακαδημίες του συλλόγου.

Εφόσον η Γ’ Εθνική είναι μία από τις επιλογές της βολιώτικης ομάδας, είναι βέβαιο πως θα αποτελέσει το καλύτερο φάρμακο στις ανοιχτές πληγές που άφησαν οι διοικήσεις των τελευταίων χρόνων και με τον κόσμο δίπλα στην ομάδα, η Νίκη θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο πως σύντομα θα επανέλθει εκεί που ανήκει.

Γιώργος Αποστολακόπουλος

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις