Ο αρχηγός της Δάφνης Χρ. Αβλουγιάρης στο goalpost.gr

 Κατά την περίοδο των μεταγραφών οι παίχτες αλλάζουν ομάδες για διάφορους λόγους όπως θέμα προβλημάτων με την προηγούμενη ομάδα ή επειδή μεταγράφονται σε ανώτερη αγωνιστικά ομάδα είτε και θέμα οικονομικό. Όμως, υπάρχουν ελάχιστες περιπτώσεις παιχτών που παραμένουν στην ομάδα στην οποία εγγράφηκαν και δεν αποχωρούν για κανέναν λόγο. Μία απ’ αυτές τις περιπτώσεις είναι ο Χρήστος Αβλουγιάρης ο οποίος αγωνίζεται στη Δάφνη και είναι ο ακρογωνιαίος λίθος της ομάδας και φυσικός αρχηγός της. Ο αρχηγός της ομάδας των Αγίων Αναργύρων μίλησε στο goalpost.gr.

15347997506_fcb852514d_o.jpg

1.Χρήστο γνωρίζουμε πως ξεκίνησες το ποδόσφαιρο στις ακαδημίες της Δάφνης σε ποια ηλικία ήσουν και πόσα χρόνια αγωνίζεσαι; Ήταν όλα στη Δάφνη; Ξεκίνησα να παίζω στα 13 στη β ομάδα ,τα” τσικό” της Δάφνης και τότε έκανα και το πρώτο μου δελτίο το 1993 ενώ στην πρώτη ομάδα έπαιξα πρώτη φορά στα 16 μου. Είμαι στην ομάδα 21 χρόνια.

2. Τι θυμάσαι από την πρώτη σου επαφή με την ομάδα; Από την πρώτη επαφή με την ομάδα θυμάμαι τις δύσκολες συνθήκες προπόνησης στο τότε χωμάτινο γήπεδο της Νεάπολης, την πολύ καλή οργάνωση που είχε για τα δεδομένα της εποχής και του τοπικού ποδοσφαίρου η Δάφνη και με μια διοίκηση που είχε καταφέρει να ανεβάσει την ομάδα στην Δ’ εθνική λίγα χρόνια νωρίτερα.

3. Σε ποια θέση αγωνίζεσαι σήμερα, σε ποιες άλλες έχεις παίξει και σε ποιες θα ήθελες να αγωνιστείς ; Έχω παίξει κυρίως ως αμυντικό χαφ, δεξί μπάκ και στόπερ και είναι οι θέσεις που μου αρέσει να αγωνίζομαι περισσότερο. Φέτος αγωνίζομαι σαν στόπερ.


4. Ποιους τίτλους έχει κατακτήσει η ομάδα όσο καιρό αγωνίζεσαι σ’ αυτήν; Ο μεγαλύτερος τίτλος που κατέκτησα παίζοντας στη Δάφνη ήταν το κύπελλο ερασιτεχνών την περίοδο 1998-99 και η άνοδος από την β’ κατηγορία στην α’ την περίοδο 2012-2013.

 

15731383776_be110377cd_o.jpg

 

5. Σίγουρα έχεις περάσει πολλές ιδιαίτερες στιγμές όλα αυτά τα χρόνια, πες μας την καλύτερη και την χειρότερη στιγμή που θυμάσαι από την διαδρομή σου στην ομάδα. Η καλύτερη μου στιγμή στην ομάδα ήτανε η κατάκτηση του κυπέλλου τη σεζόν 1998-99 και η χειρότερη ο περσινός υποβιβασμός και κυρίως ο τρόπος με τον οποίο επήλθε.


6. Τι σημαίνει η Δάφνη για σένα; Σκέφτηκες ποτέ να πας σε άλλη ομάδα και αν σου έχει γίνει ποτέ κάποια ανάλογη πρόταση; Η ομάδα της Δάφνης για μένα είναι συνυφασμένη με τη συνοικία στην οποία μεγάλωσα και ζω μέχρι σήμερα, καθώς και με τους ανθρώπους αυτής της ομάδας με τους οποίους έχω πλέον άρρηκτους δεσμούς φιλίας, γι αυτό κ δε θέλησα ποτέ να φύγω ακόμα και όταν έφτασε κοντά στη διάλυση πριν λίγα χρόνια. Ναι, προτάσεις μου είχανε γίνει κατά καιρούς αλλά για τους λόγους που ανέφερα δεν θέλησα ν’ αποχωρήσω ποτέ από την ομάδα.


7. Τέλος, θα ήθελα τη γνώμη σου για την φετινή πορεία της ομάδος, τους στόχους και τον προπονητή. Η φετινή ομάδα ξεκίνησε με ντεζαβαντάζ -5 βαθμών από την περσινή της τιμωρία και κατάφερε με το τέλος του πρώτου γύρου να καλύψει το χαμένο έδαφος και να βρίσκεται στις θέσεις που οδηγούν στην άνοδο στην Α’ κατηγορία. Έχουμε δημιουργήσει ένα κράμα από έμπειρους ποδοσφαιριστές που είναι πλέον και αυτοί πολλά χρόνια και έχουν δεθεί με την ομάδα και με νέους πολλά υποσχόμενους ποδοσφαιριστές, πολλοί από τους οποίους μάλιστα είναι βασικοί συντελεστές της καλής πορείας της ομάδας. Επιπλέον έχουμε την τύχη να έχουμε στην ομάδα μας έναν από τους καλύτερους προπονητές θεωρώ του τοπικού ποδοσφαίρου, τον Σταύρο Σταμπουλή, με πολλές γνώσεις πάνω στο ποδόσφαιρο, του οποίου το έργο στην ομάδα ήδη φαίνεται και πιστεύω πως θα φτιάξουμε ένα πάρα πολύ καλό και ανταγωνιστικό σύνολο με σκοπό να ανέβει και να πρωταγωνιστήσει στο επόμενο πρωτάθλημα της Α’ κατηγορίας.

Τέλος, θα ήθελα να ευχηθώ καλές γιορτές σ’ όλο τον κόσμο εκ’ μέρους της ομάδας με υγεία.

 

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις