«Σφαλιάρα» για την ΑΕΚ!

Εμφάνιση που ευτυχώς δεν είχε οπαδούς της στο ΟΑΚΑ για να την παρακολουθήσουν πραγματοποίησε η ΑΕΚ.

Λες και ήθελε να επιβεβαιώσει τον Κετσπάγια που ζητάει στόπερ και να κάνει ακόμα πιο απαραίτητη τη μεταγραφή Λέσκοτ, η «Ένωση» έχασε 3-1 από τον Απόλλωνα Σμύρνης.

Με τραγική αμυντική συμπεριφορά απόντος του Τσιγκρίνσκι και το πείραμα με τη χρησιμοποίηση του Μπακασέτα στα άκρα να μην πετυχαίνει ούτε αυτή τη φορά, οι «κιτρινόμαυροι» άκουσαν γερό καμπανάκι κινδύνου ενόψει πρωταθλήματος.

Οι Μάνταλος και Πλατέλλας (που είχαν και δοκάρια) ήταν οι μόνοι που διασώθηκαν, ενώ το μόνο ενθαρρυντικό συμπέρασμα αποδείχθηκε η παρουσία του Ροντρίγκες, ο οποίος μπήκε αλλαγή και μείωσε με φοβερό γκολ.

Εξαιρετικοί οι φιλοξενούμενοι, αξιοποίησαν όλες τους τις ευκαιρίες με Διαμαντόπουλο (22’), Κάσσο (61’) και Αλμπάνη (83’) και έδειξαν κάτι παραπάνω από έτοιμοι για τη Football League.

Πώς έπαιξε

Με την ίδια συνταγή (4-2-3-1), τους ίδιους απόντες (Σιμόες, Βάργκας, Γκάλο) και την ίδια… εμμονή να μην ξεκινάει τον Πατίτο Ροντρίγκες παρέταξε την ΑΕΚ ο Τιμούρ Κετσπάγια. Ο Γεωργιανός προτίμησε ξανά τον Πλατέλλα για το δεξί άκρο, ενώ άφησε εκτός αρχικού σχήματος και τον Τσιγκρίνσκι. Έτσι, το σύστημα της «Ένωσης» διαμορφώθηκε ως εξής:

inner

Το ματς

Υπό κανονικές συνθήκες, η ΑΕΚ θα έπαιζε σήμερα τη 2η αγωνιστική του πρωταθλήματος. Αντ’ αυτού όμως βρέθηκε να παίζει ξανά φιλικό. Ξανά σε άδειες εξέδρες. Αν μη τι άλλο, ξενέρωμα. Αυτό όμως δεν είναι δικαιολογία για την εικόνα της. Τουλάχιστον στο πρώτο 25λεπτο. Χωρίς διάθεση και κίνηση, η ομάδα του Κετσπάγια έδειχνε την ίδια δυσκολία στην ανάπτυξη που είχε παρατηρηθεί και στα προηγούμενα εντός έδρας φιλικά. Κι όχι μόνο αυτό, αλλά η αμυντική της ασφάλεια είχε πάει κι αυτή περίπατο χωρίς τον Τσιγκρίνσκι.

Ενώ λοιπόν ο Μπακασέτας δυσκολευόταν ξανά σε ρόλο ακραίου -και απειλούσε παρόλα αυτά με μακρινά σουτ- ο Διαμαντόπουλος δεν δυσκολεύτηκε καθόλου να εκμεταλλευτεί αδράνεια (και τραυματισμό του Κολοβέτσιου) και να βρει δίχτυα. Κάτι που μπορεί να πει κανείς ότι ήταν… καλό για την ΑΕΚ. Γιατί την κούρδισε. Της έδωσε κίνητρο. Και αν ο Μπακασέτας εκμεταλλευόταν τα όμορφα γυρίσματα του Ντίας ή το δοκάρι δεν σταματούσε τα σουτ των ορεξάτων Μάνταλου-Πλατέλλα, θα είχε διασώσει την κακή εικόνα του πρώτου μέρους με το γκολ της ισοφάρισης.

inner

Όσο φουριόζα πήγε, δε, στα αποδυτήρια, άλλο τόσο γύρισε από αυτά η «Ένωση». Δυστυχώς όμως για ‘κείνη, οι καλές κεφαλιές των Αλμέιδα και Μάνταλου δεν κατέληξαν (λόγω αστοχίας και Χιώτη αντίστοιχα) στα δίχτυα. Κι ενώ ο Κετσπάγια προσπαθούσε να βελτιώσει την επιθετική λειτουργία (βάζοντας Πατίτο και Τζανετόπουλο), η αμυντική δεν έλεγε να βελτιωθεί με τίποτα. Τόσο πολύ, ώστε στη δεύτερη μόλις τελική του Απόλλωνα (με ωραίο διαγώνιο σουτ του Κάσσου στην αντεπίθεση) να εισπράξει ισάριθμα γκολ.

Τι κι αν ο Πατίτο λοιπόν το πάλευε; Τι κι αν εξελίχθηκε στη μόνη νότα αισιοδοξίας με το φοβερό «παστέλι» που έστειλε συστημένο στο παραθυράκι, μειώνοντας το σκορ; Το καμπανάκι έμελε να ακουστεί δυνατά σήμερα για την ΑΕΚ. Γιατί την ώρα που πάλευε για την ισοφάριση (με τον Πέκχαρτ στη θέση του κακού Αλμέιδα και τον Αραβίδη να επιστρέφει ανέτοιμος) ο Αλμπάνης τιμώρησε νέα αμυντική αδράνεια του Μανωλά. Και γράφοντας το -βαρύ- τελικό σκορ, υπενθύμισε στην «Ένωση» ότι με τη φανέλα και μόνο δεν κερδίζεται κανένας αντίπαλος.

inner

Οι συνθέσεις των ομάδων

ΑΕΚ (Τιμούρ Κετσπάγια): Μπάρκας (68’ Βούρας), Μπακάκης, Λαμπρόπουλος, Κολοβέτσιος (71’ Τσιγκρίνσκι), Ντίας (71’ Ντίντακ), Γαλανόπουλος (54’ Τζανετόπουλος), Γιόχανσον (71’ Μανωλάς), Μπακασέτας (64’ Αραβίδης), Μάνταλος, Πλατέλλας (54’ Ροντρίγκες), Αλμέιδα (64’ Πέκχαρτ)

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (Δημήτρης Σπανός): Χιώτης, Ντάσιος (46’ Πάνος), Κύργιας, Δεληζήσης, Βαλεριάνος, Πουρτουλίδης, Κονέ, Κασσός, Ρομάνο, Σιατραβάνης, Διαμαντόπουλος (60’ Στεργίδης)

Στον πάγκο έμειναν οι: Γεωργακόπουλος, Ρουμπουλάκος, Αλμπάνης, Γκούφας, Αλιατίδης, Τρίγκας, Τσιάρας

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Ευαγγέλου (Αθηνών)
ΒΟΗΘΟΙ: Δόσης, Λάμπρος (Αθηνών)

ΓΗΠΕΔΟ: ΟΑΚΑ

sport-fm.gr

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις