Υποψήφιος για το Δ.Σ. της ΕΟΚ ο Νίκος Φαρμάκης

Στις 4 Σεπτεμβρίου στο ξενοδοχείο «Caravel» στην Αθήνα διεξάγονται εκλογές στην Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης για την ανάδειξη νέου διοικητικού συμβουλίου, με τον Βολιώτη Νίκο Φαρμάκη, αντιπρόεδρο της ΕΣΚΑΘ και μέλος της επιτροπής πρωταθλήματος της ΕΟΚ, να θέτει υποψηφιότητα για το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας.
Το γεγονός…

…ότι ο Νίκος Φαρμάκης μετέχει στο ενιαίο ψηφοδέλτιο και είναι υποψήφιος για μια θέση στο διοικητικό συμβούλιο, αποτελεί μεγάλη τιμή τόσο για τον ίδιο, όσο και για τον θεσσαλικό μπάσκετ. Αρκεί να αναφέρουμε, πως τελευταία φορά που μετείχε Θεσσαλός παράγοντας στο Δ.Σ. της ΕΟΚ ήταν πριν από 20 περίπου χρόνια, όταν τότε είχε εκλεγεί ο νυν πρόεδρος της ΕΣΚΑΘ, Δημήτρης Ντούγκος.
Μάλιστα, εκτός ψηφοδελτίου έμειναν ορισμένα ηχηρά ονόματα του χώρου, όπως είναι οι κ.κ. Χάρης Μελετίου, Θανάσης Θεοδωρόπουλος, Χριστόδουλος Οικονομίδης και Λιβέρης Ανδρίτσος.
Στις εκλογές θα ψηφίσουν όλα τα οικονομικά τακτοποιημένα και ενεργά σωματεία της ΕΟΚ, περίπου 860 σωματεία απ’ όλη την Ελλάδα.
Το διοικητικό συμβούλιο που αποτελείται από 21 μέλη, εκ των οποίων τα τρία θα προέρχονται από τον ΕΣΑΚΕ και τα 18 από την ΕΟΚ. Η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης είναι από τις μεγαλύτερες αθλητικές ομοσπονδίες στην Ελλάδα και κατατάσσεται στη δεύτερη θέση, μετά την ΕΠΟ.
Επί σειρά ετών πρόεδρος είναι ο κ. Γιώργος Βασιλακόπουλος, με μεγάλο κύρος στην Ευρώπη, ως παράγοντας, ο οποίος έχει βοηθήσει σημαντικά το ελληνικό μπάσκετ με την προσωπικότητά του. Αρκεί να αναφέρουμε, πως ουδέποτε όλα αυτά τα χρόνια της προεδρίας του κ. Βασιλακόπουλου στην ΕΟΚ δεν έχει δημιουργηθεί το παραμικρό πρόβλημα στη Ομοσπονδία και δεν υπάρχει αντιπολίτευση.
Τα 18 μέλη που θα εκλεγούν στις εκλογές της ΕΟΚ θα πρέπει να συγκεντρώσουν το 50% συν ένα του εκλογικού σώματος. Ο Νίκος Φαρμάκης τυγχάνει της εμπιστοσύνης όχι μόνο των σωματείων της Θεσσαλίας, αλλά και πολλών συλλόγων πανελληνίως, με την εκλογή του στο νέο διοικητικό συμβούλιο της ΕΟΚ να θεωρείται δεδομένη.
Ο Νίκος Φαρμάκης με δηλώσεις του στην εφημερίδα «Θεσσαλία» τόνισε για την υποψηφιότητα του για το διοικητικό συμβούλιο της ΕΟΚ:
«Είναι πολύ μεγάλη τιμή για μένα η συμμετοχή μου στο ψηφοδέλτιο για το διοικητικό συμβούλιο της ΕΟΚ, με επιλογή του προέδρου της Ομοσπονδίας, κ. Γιώργου Βασιλακόπουλου. Ενός ανθρώπου καταξιωμένου στο χώρου μπάσκετ, όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και παγκόσμια. Έχει φέρει πολύ μεγάλες ισορροπίες στην Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης, με αποτέλεσμα να μην έχει δημιουργηθεί το παραμικρό πρόβλημα που να συζητείται αρνητικά για την Ομοσπονδία.
Αυτός είναι ένας σημαντικός λόγος, που ο πρόεδρος παραμένει δυνατός και έχει πολύ μεγάλες δυνατότητες να αναπτύξει ακόμη περισσότερο το ελληνικό μπάσκετ.
Παρότι το μπάσκετ στην Ελλάδα διέρχεται μία κρίση, πολύ σύντομα, πιστεύω, θα βρεθεί και πάλι ψηλά. Το ελληνικό μπάσκετ είναι καταξιωμένο στη συνείδηση των φιλάθλων, όχι μόνο των Ελλήνων και είναι ένα άθλημα που ταιριάζει απόλυτα στην ιδιοσυγκρασία μας, ως λαός.
Επίσης, είναι μεγάλη τιμή για μένα, μετά την εμπιστοσύνη που μου έδειξαν από την Ομοσπονδία την τελευταία τετραετία να είμαι μέλος της επιτροπής πρωταθλήματος της ΕΟΚ, να είμαι ιστορικά ο πρώτος υποψήφιος από τη Μαγνησία, για το διοικητικό συμβούλιο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης.
Με τη συνδρομή των σωματείων από τη Μαγνησία, τη Θεσσαλία και των φίλων που έχω σε όλη την Ελλάδα, πιστεύω πως θα έχω τη δυνατότητα να είμαι μέσα σ’ αυτούς που θα εκλεγούν στο διοικητικό συμβούλιο.
Εφόσον αυτό γίνει πραγματικότητα, θα είναι ένα πολύ σημαντικό γεγονός για το θεσσαλικό μπάσκετ, καθώς η δική μου η φωνή θα είναι τέτοια, έτσι ώστε να επηρεάσει προς το καλύτερο οτιδήποτε έχει σχέση με την καλαθοσφαίριση στην περιοχή.
Μέχρι σήμερα έχω αποδείξει το πόσο ενδιαφέρομαι και αγωνίζομαι για το θεσσαλικό μπάσκετ, καθώς τα τελευταία χρόνια έχω φέρει στη Θεσσαλία πολύ μεγάλες διοργανώσεις, στο Βόλο και στα Τρίκαλα. Με δική μου παρότρυνση προς την Ομοσπονδία, σχεδόν κάθε χρόνο οι Θεσσαλοί φίλαθλοι έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθούν από κοντά σημαντικές μπασκετικές διοργανώσεις.
Αν εκλεγώ στο διοικητικό συμβούλιο της ΕΟΚ, θα έχω μεγαλύτερες δυνατότητες για να βοηθήσω από την πλευρά μου την ανάπτυξη του θεσσαλικού μπάσκετ».
Πηγή: εφημερίδα «Θεσσαλία»

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις