Νικητής ο Ρόσμπεργκ, όχι χαμένος ο Χάμιλτον (vids)

Την πρώτη νίκη του στο Σπα και 20 στην καριέρα του στη Formula 1 πανηγύρισε ο Νίκο Ρόσμπεργκ στο επεισοδιακό Grand Prix του Βελγίου. Ο Γερμανός πιλότος της Mercedes ήταν από την αρχή πρώτος και δεν απειλήθηκε μειώνοντας έτσι στους εννιά βαθμούς τη διαφορά από τον ομόσταβλό του, Λιούις Χάμιλτον, που λόγω ποινών εκκίνησε τελευταίος αλλά τερμάτισε τρίτος.

Δεύτερος ο Ντάνιελ Ρικιάρντο με Red Bull, Χούλκενμπεργκ και Πέρεθ ακολούθησαν με τις δύο Force India, έκτος ήταν ο Σεμπάστιαν Φέτελ με Ferrari και μόλις ένατος ο Κίμι Ραϊκόνεν, ενώ ο Φερνάντο Αλόνσο που μπήκε στον αγώνα από την… ουρά κατάφερε και ήταν έβδομος με McLaren. Οι δύο Williams, του Μπότας (8ος) και του Μάσα (10ος) συμπλήρωσαν τη δεκάδα.

Ο αγώνας άρχισε πολύ επεισοδιακά, με τον Ραϊκόνεν να γίνεται… σάντουιτς μεταξύ Φέτελ και Φερστάπεν με αποτέλεσμα οι δύο Ferrari και η Red Bull να χάσουν έδαφος. Ο Βερλάιν έπεσε πάνω στον Μπάτον με αποτέλεσμα να τεθούν αμφότεροι εκτός αγώνα, ενώ το ίδιο συνέβη με Σάινθ και Έρικσον.

Σαν να μην έφτανε αυτό, στον έκτο γύρο ο Κέβιν Μάγκνουσεν έπεσε με τη Renault πάνω στον τοίχο με τα ελαστικά καταστρέφοντας το μονοθέσιό του και οδηγώντας σε διακοπή 15 λεπτών στον αγώνα. Ο Δανός πιλότος βγήκε κουτσαίνοντας από τα συντρίμμια και διακομίστηκε στο νοσοκομείο όπου δεν διαπιστώθηκε κάποιος σοβαρός τραυματισμός.

 

Ο Χάμιλτον που εκκίνησε 21ος κατάφερε μέχρι τη διακοπή να αναρριχηθεί στην πέμπτη θέση και να περάσει μέχρι και τρίτος, πίσω από τον Ρόσμπεργκ και τον Ρικιάρντο.

Οι συγκινήσεις έλειψαν στη συνέχεια, με εξαίρεση την επαφή που είχαν βγαίνοντας από τα πιτ Αλόνσο και Χούλκενμπεργκ. Ο Ρόσμπεργκ διαχειρίστηκε με άνεση τη μεγάλη διαφορά από τους διώκτες του και ο Χάμιλτον δεν μπόρεσε να απειλήσει ουσιαστικά τον δεύτερο Ρικιάρντο.

Το πρωτάθλημα συνεχίζεται την επόμενη Κυριακή με το Grand Prix της Μόντσα στην Ιταλία.

Αναλυτικά η κατάταξη:
inner

Βαθμολογία πιλότων
1. Λιούις Χάμιλτον 232
2. Νίκο Ρόσμπεργκ 223
3. Ντάνιελ Ρικιάρντο 151
4. Σεμπάστιαν Φέτελ 128
5. Κίμι Ραϊκόνεν 124
6. Μαξ Φερστάπεν 115
7. Βαλτέρι Μπότας 62
8. Σέρχιο Πέρες 58
9. Νίκο Χούλκενμπεργκ 45
10. Φελίπε Μάσα 39
11. Φερνάντο Αλόνσο 30
12. Κάρλος Σάινθ 30
13. Ρομάν Γκροζάν 28

Βαθμολογία κατασκευαστών
1. Mercedes 455
2. Red Bull 274
3. Ferrari 252
4. Force India 103
5. Williams 101
6. McLaren 48
7. Toro Rosso 45
8. Haas 28
9. Renault 6
10. Manor 1
11. Sauber 0

sport-fm.gr

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις