Βελιτζέλος: «Με εξέπληξε θετικά η Νίκη»

Στο ραδιόφωνο του ΣΠΟΡ FM Μαγνησίας 89.5 φιλοξενήθηκε ο Κώστας Βελιτζέλος σχολιάζοντας την εμφάνιση της Νίκης Βόλου στο φιλικό με την Βέροια. Ο στενός συνεργάτης του Αλέκου Βοσνιάδη στον πάγκο της ομάδας της Ημαθίας τόνισε πως τον εξέπληξε θετικά η απόδοση της Νίκης, ενώ διέκρινε σημαντική εξέλιξη στα νεαρά παιδιά που πήραν χρόνο συμμετοχής με τους Βολιώτες.

Αναλυτικά το πρώτο μέρος των απαντήσεων του Κώστα Βελιτζέλου (όπου αναφέρθηκε στη Νίκη Βόλου) στις ερωτήσεις που έθεσαν οι οικοδεσπότες της εκπομπής, Ευθύμης Χούτας και Γιώργος Αποστολακόπουλος:

Για την αγωνιστική εικόνα της Νίκης

«Καταρχήν να ευχηθώ καλή χρονιά σε όλους με υγεία πάνω απ’ όλα για τον ποδοσφαιρικό κόσμο του Βόλου που είναι πολύς και είναι πολύ σημαντικό για μία πόλη αυτό.

Την Νίκη Βόλου για να πω την αλήθεια την περίμενα λίγο παρακάτω γιατί έρχεται από μια ριζική ανανέωση για άλλη μια χρονιά. Τα παιδιά που έχουν πλαισιώσει την ομάδα είναι τα περισσότερα νεαρά σε ηλικία. Στο συγκεκριμένο παιχνίδι, και γενικότερα σε τέτοιας μορφής παιχνίδια πάντα για την ομάδα που είναι λίγο παρακάτω επίπεδο βγαίνει παραπάνω πάθος, μεγαλύτερη συγκέντρωση και τα συγκεκριμένα παιδιά το έβγαλαν αυτό στο συγκεκριμένο παιχνίδι»

«Νωρίς να τεθεί ο στόχος του πρωταθλητισμού»

Αλλά η γενικότερη εικόνα είναι πως δεν περίμενα αυτά τα παιδιά να έχουν όλα αυτά τα στοιχεία που έβγαλαν στο συγκεκριμένο παιχνίδι. Με εξέπληξαν θετικά και θεωρώ ότι η Νίκη ξεκινάει από ένα καλό σημείο. Για εμένα για να λέμε την απόλυτη αλήθεια όχι για πρωταθλητισμό, θεωρώ ότι είναι νωρίς να τεθεί ένας τέτοιος στόχος. Αλλά μπορεί να θεωρηθεί η απαρχή μιας περιόδου που θα μπει το λιθαράκι που θα οδηγήσει στο πρωταθλητισμό.

Θεωρώ ότι θα είναι από τις ομάδες που θα είναι ψηλά. Διαφωνώ με την τοποθέτηση και με τον όρο πρωταθλητισμό με το καλημέρα. Ειδικά όταν περνάς σε μια μεγάλη ανανέωση. Και γιατί οι περισσότεροι ποδοσφαιριστές δεν έχουν παραστάσεις πρωταθλητισμού ενδεχομένως αυτό να περιέχει κάποιους κινδύνους, σε μια απαιτητική ομάδα όπως είναι η Νίκη με τον κόσμο τον πολύ. Μια ομάδα δεν μπορεί να έχει μόνο επιτυχίες, θα έχει και κάποια στραβά αποτελέσματα και η διαχείριση τόσο της επιτυχίας όσο και της αποτυχίας είναι το μεγάλο στοίχημα που πρέπει να κερδηθεί».

Χορηγός ραδιοφωνικής εκπομπής:

aegean karalis 782x100

Για τους παίκτες που ξεχώρισε από την ομάδα της Νίκης

«Γνωρίζω αρκετούς ποδοσφαιριστές της ομάδας που αγωνίστηκε στο φιλικό. Σίγουρα έχει κάνει σημαντικά βήματα προόδου ο Άγγελος Ματθαίου. Δείχνει ο ποδοσφαιριστής πως δεν άφησε την ευκαιρία που του δόθηκε πέρυσι να πάει χαμένη και συνεχίζει να δουλεύει με τον ίδιο ρυθμό. Έχει μέλλον και πρέπει να προσεχθεί. Στο χέρι το δικό του είναι να δουλέψει πάρα πολύ, να προσέξει πάρα πολύ και η Νίκη δεν είναι μικρή ομάδα. Σίγουρα θα τον προσέξουν και το μέλλον είναι δικό του.

Ο Γιάννης Κορέτα είναι παρά το νεαρό της ηλικίας του μία σταθερή αξία στο χώρο και στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής αυτή τη στιγμή. Επίσης ο Νέτι Μέτσε που επέστρεψε στην ομάδα είναι πολύ σημαντική ενίσχυση».

Για τυχόν αδυναμίες που εντόπισε στο παιχνίδι της Νίκης

«Σίγουρα από ένα παιχνίδι δεν είναι εύκολο να βγάλεις συμπεράσματα. Αυτό το γνωρίζει πολύ καλά ο προπονητής της που ζει την καθημερινότητα της ομάδας. Ειδικά σ’ ένα παιχνίδι που λόγω των συνθηκών και της δυναμικής του αντιπάλου, επιλέγεις να παίξεις παθητικά και να χτυπήσεις σε κόντρα επιθέσεις. Εκεί που κατά την άποψή μου πρέπει να δουλέψει η Νίκη (πιθανόν να το έχει κάνει αλλά λόγω του αντιπάλου να μην μπόρεσε να το δείξει όσο θα μπορούσε) είναι στο χτίσιμο του παιχνιδιού. Εφόσον κάνεις πρωταθλητισμό θα πρέπει να κυνηγήσεις το γκολ μέσω της δημιουργίας φάσεων και της κατοχής της μπάλας»

Για τον πρώτο αντίπαλο της Νίκης, τον Εθνικό Φιλιππιάδας

«Εφόσον η ομάδα της Φιλιππιάδας δεν έχει αλλάξει πολλά πράγματα φέτος και με την αλλαγή προπονητή που προχώρησε στα μέσα περίπου του πρωταθλήματος, ήταν ένας αντίπαλος που σου έδινε τον χώρο να δημιουργήσεις και να πάρεις το επιθυμητό αποτέλεσμα. Αντίθετα στο πρώτο μισό του πρωταθλήματος, όταν ο Εθνικός Φιλιππιάδας ήταν μία ομάδα που έπαιζε για το μηδέν στην άμυνα, ήταν πιο δύσκολο. Σίγουρα όμως θα είναι ένα δύσκολο παιχνίδι καθώς η Φιλιππιάδα είναι χρόνια στην κατηγορία και έχει την ανάλογη εμπειρία. Ειδικά στην έδρα της τα παιχνίδια θα τα ‘’χτυπάει’’. Αν όμως η Νίκη είναι προσεκτική έχει πολλές πιθανότητες να ξεκινήσει θετικά το πρωτάθλημα»

Χορηγός ραδιοφωνικής εκπομπής:

backgr-pirelli-full-ver4-557-160

Για την υποδοχή και την αγάπη του κόσμου της Νίκης προς το πρόσωπό του

«Πραγματικά δεν υπάρχουν λόγια. Κάθε φορά αυτό που συμβαίνει είναι πολύ δυνατό. Κρατάει από τη χρονιά του πρωταθλήματος. Μας το λέγανε τότε αλλά από την πολύ χαρά που είχαμε τότε δεν μπορούσαμε να το καταλάβουμε. Μας έλεγαν θα περάσουν πάρα πολλά χρόνια αλλά ο κόσμος της Νίκης δεν θα μας ξεχνάει ποτέ, όπως κι εμείς δεν ξεχνάμε ούτε την ομάδα, ούτε και τον κόσμο γιατί αυτό που ζήσαμε ήταν μοναδικό. Το χειροκρότημα, οι βραβεύσεις είναι από τις στιγμές που σου χαρίσει ο αθλητισμός και είναι μοναδικές. Οι άνθρωποι της Βέροιας που δεν έχουν ζήσει αυτόν τον κόσμο, πραγματικά κοιτούσαν περίεργα, δεν μπορούσαν να καταλάβουν».

Επιμέλεια: Γιώργος Αποστολακόπουλος

*Σε μεταγενέστερη δημοσίευση μπορείτε να διαβάσετε όσα είπε ο Κώστας Βελιτζέλος για τον Ολυμπιακό Βόλου

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις