Σταματίου: Μάθημα για όσους ενεργούν συναισθηματικά (& ηχητικό)

Τους λόγους της απομάκρυνσής του από τον πάγκο του Γ.Σ. Αλμυρού εξήγησε ο Κώστας Σταματίου, φιλοξενούμενος τηλεφωνικά στο ραδιόφωνο του ΣΠΟΡ FM Μαγνησίας 89.5 και στην εκπομπή με τους Ευθύμη Χούτα και Γιώργο Αποστολακόπουλο. Ο Αλμυριώτης τεχνικός τόνισε πως η αλλαγή της διοικητικής ηγεσίας έφερε και την αλλαγή στην τεχνική ηγεσία, που του άφησε μία πίκρα αν και οι προπονητές είναι συνηθισμένοι με τέτοιου είδους αποφάσεις.

Αναλυτικά:

Ο λόγος που αποδέχθηκε τη θέση του προπονητή στον ΓΣ Αλμυρού

«Δεν αξίζει να σχολιάσουμε τον λόγο της απομάκρυνσής μου από τον πάγκο του Αλμυρού. Εγώ έκανα μια συμφωνία με μια διοίκηση που ουσιαστικά ήρθε σε εμένα για να την βοηθήσω. Έκανα την υπέρβαση για την ομάδα που με έχει αναδείξει τον Γυμναστικό Σύλλογο Αλμυρού. Όπως ξέρετε ο Γ.Σ. Αλμυρού είχε κάνει προτάσεις σε δύο προπονητές, δεν θα πω ονόματα, και δεν ευδοκίμησαν οι συζητήσεις και δεν ανέλαβαν τον σύλλογο. Και τότε με προέτρεψε η διοίκηση να βοηθήσω την ομάδα τη φετινή χρονιά όπου είχαν ανεβάσει τον πήχη με την έννοια ότι ο Αλμυρός έκανε μεγάλα βήματα τα τελευταία χρόνια. Πήγε στα μπαράζ, όπως ξέρετε έχασε το περσυνό μπαράζ από τον Ηρακλή και θεώρησα κι εγώ ότι ήταν η τελευταία ευκαιρία και για εμένα και για τα παιδιά να γυρίσουμε την ομάδα στην Γ’ Εθνική. Αυτός ήταν ο λόγος που ανέλαβα».

Ο λόγος της λύσης της συνεργασίας

«Τα πράγματα είναι πολύ απλά και για να έχει ο κόσμος μια ξεκάθαρη εικόνα αυτή τη στιγμή υπάρχει αλλαγή διοίκησης ουσιαστικά για τον Αλμυρό. Ανέλαβε να βοηθήσει ο κ. Βούλγαρης οικονομικά και απαίτησε να υπάρχει δικός του προπονητής και δικοί του παίκτες. Αυτό ακριβώς έγινε. Μετά από αυτή την εξέλιξη εγώ δεν θα μπορούσα να κάνω κάτι άλλο απ’ το να αποσυρθώ από την τεχνική ηγεσία. Αυτή είναι η αλήθεια και δεν νομίζω να χωράει κάποιον σχολιασμό. Ο προπονητής επειδή συμβαίνουν πάρα πολλά στο ελληνικό ποδόσφαιρο πρέπει να είναι έτοιμος για όλα. Σαφώς εγώ δεν μπορούσα να προβλέψω ότι άλλη διοίκηση θα ξεκινήσει άλλη θα αναλάβει».

“Ο κ. Βούλγαρης το κουμάντο της ομάδας”

«Δεν γνωρίζω αν άνθρωποι από την προηγούμενη διοίκηση στελεχώνουν τον κ. Βούλγαρη. Κάποιοι ίσως. Αλλά κάνει κουμάντο ο κ. Βούλγαρης. Αυτή την εξέλιξη δεν μπορούσα εγώ να την προβλέψω. Απλά ίσως είναι ένα μάθημα για ανθρώπους που ενεργούν συναισθηματικά όπως εγώ και μάλιστα σε γενέτειρα πόλη, στην ομάδα που με ανάδειξε σαν παίκτη και την έχω υπηρετήσει και σαν παίκτης και σαν προπονητής. Αυτό ίσως να πρέπει να το αναλογιστούν άλλοι, όχι εγώ. Εγώ νιώθω περήφανος γι’ αυτό που είμαι, έκανα πολύ καλή δουλειά με ελάχιστους παίκτες και σας ευχαριστώ πολύ που προβάλλετε την αλήθεια. Έκανα προετοιμασία με οκτώ παίκτες, με κάποιους φοιτητές και πολλά μικρά παιδιά τα οποία νομίζω πως πήραν εφόδια από εμένα».

Χορηγοί ραδιοφωνικής εκπομπής:

KARALHS

backgr-pirelli-full-ver4-557-160

Για το αν νιώθει πικρία από την εξέλιξη

«Η πίκρα είναι κάτι υποκειμενικό. Αυτό που ενοχλεί είναι οι συμπεριφορές κι όχι ότι ένας άνθρωπος αποχωρεί από μια θέση. Δεν μπήκα στην διαδικασία να ψάξω στη Θεσσαλονίκη όπου βρίσκεται η κόρη μου γιατί δέχτηκα αυτή τη συνεργασία στον πάγκο του Αλμυρού και είχα και κάποια θέματα που έπρεπε να είμαι στον Βόλο. Να πούμε πως τα πράγματα είναι δύσκολα για τους προπονητές. Πιστεύω πως ο προπονητής πρέπει να συνεχίζει εφόσον έχει κάποιες συνθήκες.

Ανέλαβα τον Αλμυρό γιατί πίστευα στο ρόστερ που υπήρχε. Δυστυχώς οι ερασιτέχνες ποδοσφαιριστές έχουν τα θέματα της καθημερινής διαβίωσης. Δεν είναι όπως στις μεγαλύτερες κατηγορίες που έχεις με τους παίκτες μια χρηματική συμφωνία και μπορείς να τους έχεις στην προπόνηση. Αυτά τα ήξερα. Η προπονητική δεν σταματάει για κανέναν, είναι δύσκολο να βρεις καλή ομάδα και να μπορείς να κάνεις κάποια δουλειά, αλλά θα δούμε».

Για τις διακρίσεις της κόρης του, Χρυσάνθης, η οποία είναι παίκτρια της ομάδας βόλεϊ του Άρη Θεσσαλονίκης

«Ήταν τιμή για την κόρη μας , Χρυσάνθη, που ένα μεγάλο σωματείο την έχει στους κόλπους της, ο Άρης Θεσσαλονίκης. Είναι μια πολύ καλή εμπειρία για την μικρή και πήρε από εκεί πάρα πολλά πράγματα. Διαφορετική προπόνηση, διαφορετικό κλίμα, ένα κλίμα Α’ Εθνικής, όπου είδε την αφρόκρεμα του ελληνικού βόλεϊ στις γυναίκες. Κλήθηκε όπως ξέρετε στην Εθνική Νεανίδων και αυτό ήταν ένα βήμα για την Χρυσάνθη και φέτος θα δείξει αν μπορεί να το υπερασπίσει αυτό. Το ξέρει και η ίδια ότι είναι πολύ δύσκολο, ο Άρης ενισχύθηκε ακόμη περισσότερο και έχει βάλει τον πήχη ψηλά, στοχεύει Ευρώπη. Πέρυσι δεν βγήκε στην Ευρώπη για ένα παιχνίδι. Της επισημαίνουμε συνέχεια ότι πρέπει να δουλεύει σκληρά, πρέπει να έχει υπομονή, αυτή τη στιγμή είναι η μικρότερη παίκτρια στο ρόστερ του Άρη στις γυναίκες (16 ετών) και αυτό γεννάει ελπίδες ότι μπορεί να καταφέρει πράγματα».

“Καλή συνέχεια στον Αλμυρό”

«Να ευχηθώ σε όλες τις ομάδες να έχουν ένα καλό πρωτάθλημα, στον Γυμναστικό Σύλλογο Αλμυρού καλή συνέχεια. Η ζωή των προπονητών έχει τα καλά της έχει και τα άσχημά της».

Επιπρόσθετα ο κ. Σταματίου προχώρησε και σε γραπτή ανακοίνωσή του για το θέμα η οποία αναφέρει τα εξής:

«Είναι μία απόφαση την οποία μου ανακοίνωσε η διοίκηση. Επειδή ο κ. Βούλγαρης θα συνδράμει οικονομικά, θα στηρίξει την ομάδα και ουσιαστικά θα έχει λόγο, απαίτησε να έχει δικό του προπονητή και δικούς του παίκτες. Αυτή είναι η αλήθεια, δεν υπάρχει κάτι άλλο. Φυσική συνέπεια ήταν να αποχωρήσω από τον πάγκο. Ήμουν στη Θεσσαλονίκη, επέστρεψα και μου ανακοίνωσαν αυτά τα πράγματα. Προσπάθησα συναισθηματικά κινούμενος να βοηθήσω την ομάδα του Αλμυρού. Κάποια πράγματα στο ποδόσφαιρο μάλλον παρεξηγούνται. Ας το κλείσουμε το θέμα. Αυτοί που το αποφάσισαν έχουν και την ευθύνη. Ο καθένας θα βρει τον δρόμο του

Θέλω να ευχηθώ καλή συνέχεια στους ποδοσφαιριστές του Αλμυρού που το αξίζουν και τέλος ένα μεγάλος ευχαριστώ στους αθλητικογράφους του έντυπου και ηλεκτρονικού Τύπου Βόλου κι Αλμυρού για την προβολή των αθλητικών δρώμενων της ομάδας στο διάστημα που ήμουν προπονητής.».

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις