Α. Μεταφτσής: Να χαιρόμαστε τον Ολυμπιακό μέσα στο γήπεδο

Ο πρόεδρος της διοικούσας επιτροπής μπάσκετ του Ολυμπιακού κ. Αλέκος Μεταφτσής με δηλώσεις του στην εφημερίδα «Θεσσαλία» τόνισε για την έναρξη της προετοιμασίας και τους στόχους της ομάδας για τη νέα χρονιά:…

«Η κατάκτηση της κορυφής είναι ο στόχος που θέτει η γυναικεία ομάδα του Ολυμπιακού Βόλου, μια ομάδα που έχει στεφθεί πρωταθλήτρια Ελλάδος στο παρελθόν, μια ομάδα που έχει γράψει «χρυσές» σελίδες στο ελληνικό μπάσκετ, που ήταν φιναλίστ του Κυπέλλου, την οποία εγώ προσωπικά θεωρώ Κυπελλούχο, γιατί της στέρησαν το τρόπαιο, μια ομάδα που έφτασε στις 16 καλύτερες ομάδες της Ευρώπης.
Μετά την ενίσχυση της ομάδας φέτος και το πάντρεμα των παλιών και έμπειρων παικτριών με τις νεαρές παίκτριες, που έχουν όρεξη, διάθεση και πάνω απ’ όλα ταλέντο, ο προπονητής Μιχάλης Καπουρνιώτης και ο συνεργάτης του Μάριος Μπορίνος, έχουν όλα τα εχέγγυα για να δουλέψουν και ο Ολυμπιακός φέτος να υλοποιήσει το στόχο του.
Εμείς από την πλευράς μας, ως διοικούσα επιτροπή, λειτουργούμε υποστηρικτικά, για να φτιάξουμε μια ομάδα, την οποία θα τη χαιρόμαστε μέσα στο γήπεδο και ελπίζουμε σ’ αυτή την προσπάθεια που επιχειρείται, να ανταποκριθούν και οι φίλαθλοι, τους οποίους ο Ολυμπιακός έχει ανάγκη. Ζητούμε την ηθική τους συμπαράσταση και την παρουσία τους στο γήπεδο, με την αγορά ενός εισιτηρίου, προκειμένου να μπορεί το τμήμα να ανταπεξέρχεται στις οικονομικές δυσκολίες που υπάρχουν».
Όσον αφορά την απουσία της Νίκης Ζέρβα και το ρόστερ που έχει διαμορφωθεί, ο κ. Μεταφτσής τόνισε:
«Η Νίκη Ζέρβα είναι η αρχηγός της ομάδας και αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι του Ολυμπιακού. Είχε κάποια προβλήματα υγείας, πιστεύω ότι θα τα ξεπεράσει και την περιμένουμε να επιστρέψει. Όσον αφορά τα νέα κορίτσια, υπάρχουν στην ομάδα οι Σταματία Διαμαντοπούλου, Βάλια Χούτα, Χαρά Ντελή και Ιωάννα Αρτεμισίου, οι οποίες έφτασαν με τον Ολυμπιακό στον τελικό του Πανθεσσαλικού πρωταθλήματος, σε Νεάνιδες και Κορασίδες, ενώ αποκτήθηκε και μία ακόμη νεαρή παίκτρια από την Ανάληψη, η Κατερίνα Νούλα.
Στον Ολυμπιακό Βόλου θα αγωνίζεται φέτος η Αλεξάνδρα Κουτσιάφτη, η οποία μαζί με τη Λαμπρινή Αγαγιώτου και την Λία Καρακατσάνη στέφθηκαν πρωταθλήτριες Ευρώπης με την Εθνική Κωφών. Επίσης, αποκτήθηκαν, η Νένα Παγκαλίδου, που έκανε πολύ καλή χρονιά πέρυσι στη Νίκη Βόλου και η Χριστίνα Ντόβα, ένα φιλόδοξο κορίτσι, επίσης από τη Νίκη.
Θα γίνει μία ακόμη προσθήκη, με στόχο να δημιουργήσουμε μια ομάδα, που όπως προανέφερα, θα τη χαιρόμαστε πρώτα εμείς. Όπως έχω τονίσει κατ’ επανάληψη, δεν ήμαστε επαγγελματίες παράγοντες, είμαστε φίλαθλοι και οπαδοί του Ολυμπιακού Βόλου και θέλουμε να οδηγήσουμε ψηλά την ομάδα μας».
Όσο για το αν θα μπορέσει και φέτος η διοικούσα επιτροπή να ανταπεξέλθει στις οικονομικές της υποχρεώσεις, απάντησε:
«Με τη συμβολή πολλών επιχειρήσεων που μας στηρίζουν και μας βοηθούν, αλλά και με δική μας συμβολή, ελπίζουμε πως θα τα καταφέρουμε και φέτος. Μαγικές συνταγές δεν υπάρχουν. Σε όλους τους χορηγούς μας προσπαθούμε να είμαστε ανταποδοτικοί, όσο μπορούμε. Αυτό που ζητάμε είναι μεγαλύτερη στήριξη από τον κόσμο του Ολυμπιακού, τόσο στη γυναικεία ομάδα, όσο και στην αντρική.
Αρχίζουμε την προετοιμασία στις πανέμορφες εγκαταστάσεις του αθλητικού μας κέντρου στην Άλλη Μεριά, ενώ φέτος στις φανέλες της γυναικείας ομάδας θα υπάρχει και ένα αστέρι, το οποίο θα συμβολίζει το πρωτάθλημα Α’ Εθνικής που έχει κατακτήσει ο Ολυμπιακός Βόλου.
Υπάρχει σημαντική βοήθεια από τον ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ, όσον αφορά την παραχώρηση των γηπέδων, τον οποίο και ευχαριστούμε.
Επίσης, μας βοήθησε και η διοικούσα επιτροπή ποδοσφαίρου του Ολυμπιακού Βόλου, μέσω του Αντιπροέδρου Ευριπίδη Τσιμπανάκου και του προέδρου Παναγιώτη Μποτσιβάλη, καθώς τα μπλουζάκια πόλο για τις εκδηλώσεις της ομάδας είναι προσφορά δική τους και τους ευχαριστούμε γι’ αυτό. Ευελπιστούμε σε μεγαλύτερη βοήθεια, κατανοούμε, ωστόσο, πως και αυτοί έχουν μπροστά τους μεγάλο αγώνα, μια και προσπαθούν να φτιάξουν την ποδοσφαιρική ομάδα από το μηδέν».
Πηγή: εφημερίδα «Θεσσαλία»

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις