Μ. Καπουρνιώτης: Ομοιογένεια και αγωνιστικότητα τα στοιχεία του Ολυμπιακού

O προπονητής της γυναικείας ομάδας του Ολυμπιακού Βόλου, Μιχάλης Καπουρνιώτης, με δηλώσεις του στην εφημερίδα «Θεσσαλία» υποστήριξε, με αφορμή την έναρξη της προετοιμασίας εν όψει της νέας χρονιάς, πως η ομοιογένεια και η αγωνιστικότητα είναι δύο στοιχεία, που θα…

…χαρακτηρίζουν τον Ολυμπιακό της νέας περιόδου. Αναλυτικά οι δηλώσεις του Μιχάλη Καπουρνιώτη:
«Πάντα στην πρώτη προπόνηση υπάρχει αισιοδοξία. Συναντούμε αθλήτριες που συνεργαστήκαμε και τα προηγούμενα χρόνια, ο βασικός κορμός έχει παραμείνει, άρα το βασικό στοιχείο της ομάδας η ομοιογένεια και η αγωνιστικότητα δεν θα λείψουν και φέτος.
Από εκεί και πέρα, θέλουμε να προσθέσουμε κάποια στοιχεία στην ομάδα, ανάλογα με τις νέες αθλήτριες που ήρθαν στον Ολυμπιακό και τις απαιτήσεις της κατηγορίας. Εκεί πάνω θα δουλέψουμε, ώστε να είμαστε ανταγωνιστικοί. Ο στόχος του Ολυμπιακού δεν μπορεί να είναι άλλος από πρωταγωνιστικός. Η ομάδα έχει ενισχυθεί, ο βασικός κορμός παρέμεινε και αυτό είναι πολύ ευχάριστο. Επίσης, υπάρχει και διοικητική ενίσχυση, καθώς βλέπουμε περισσότερους ανθρώπους κοντά στο τμήμα, γεγονός πολύ σημαντικό για την ομάδα.
Τις δυνατές σχέσεις που υπάρχουν μεταξύ μας, παίκτριες, τεχνική ηγεσία και διοικούσα επιτροπή και την καλή εικόνα που έχουμε, ως ομάδα, θα φροντίσουμε να τη βγάλουμε και αγωνιστικά. Θα πρέπει να ανταποκρινόμαστε στις απαιτήσεις του κόσμου, καθώς η φανέλα του Ολυμπιακού είναι βαριά. Φέτος θα υπάρχει στις φανέλες και το επετειακό σήμα για τα 80 χρόνια από την ίδρυση του συλλόγου, αλλά και το αστέρι που θα θυμίζει στους νεότερους το πρωτάθλημα Ελλάδος που έχει κατακτήσει η γυναικεία ομάδα του Ολυμπιακού.
Όλα αυτά δημιουργούν ευθύνες και υπάρχουν προσδοκίες γι’ αυτή την ομάδα. Οι φιλοδοξίες είναι μεγάλες και τα κριτήρια με τα οποία επιλέχθηκαν οι αθλήτριες υψηλά. Φέτος έχει πέσει κατά πολύ ο μ.ο. ηλικίας και οι παίκτριες επιλέχθηκαν για τα ποιοτικά και αγωνιστικά τους χαρακτηριστικά, καθώς και για το κίνητρο και τις φιλοδοξίες που έχουν. Είτε πρόκειται για τις παλαιότερες παίκτριες, που θέλουν να αποδείξουν πως μπορούν ακόμη να αγωνίζονται σε υψηλό επίπεδο, είτε για τις νεότερες, που τώρα αρχίζουν να διαγράφουν την πορεία τους στο μπάσκετ. Το δυνατά μας σημεία θα είναι η αγωνιστικότητα και η ομοιογένεια, ενώ το οικογενειακό κλίμα που υπάρχει στην ομάδα θα πρέπει να το βγάζουμε και μέσα στο γήπεδο.
Από εκεί και πέρα, θα προσπαθήσουμε να βάλουμε περισσότερη ταχύτητα φέτος στο παιχνίδι μας, να τρέξουμε περισσότερο και να παίξουμε όμορφο και ελκυστικό μπάσκετ».
Πηγή: εφημερίδα «Θεσσαλία»

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις