Πολύ μικρή κατηγορία η Γ’ Εθνική για τον Ολυμπιακό Βόλου

Μόνο αισιόδοξα μηνύματα έστειλε η εμφάνιση του Ολυμπιακού Βόλου στο φιλικό παιχνίδι με τον Απόλλωνα Σμύρνης. Δεν στεκόμαστε μόνο στο τελικό 2-2, αλλά γενικά στην εικόνα που παρουσίασε η ομάδα στο παιχνίδι, απέναντι σε έναν Απόλλωνα με πολύ μεγαλύτερο μπάτζετ από αυτό του Ολυμπιακού, έχοντας παίκτες εξαιρετικούς, οι οποίοι θα παλέψουν για την άνοδο στη Σούπερ Λιγκ.

 

 

 
 

Ο Ολυμπιακός στάθηκε πολύ καλά στον αγωνιστικό χώρο και σε μεγάλο χρονικό διάστημα αντιμετώπισε ως ίσο προς ίσο τον Απόλλωνα. Υπήρχαν, βέβαια και διαστήματα όπου οι «ερυθρόλευκοι» δεν μπορούσαν να παρακολουθήσουν τον ρυθμό των ποδοσφαιριστών της «Ελαφράς Ταξιαρχίας».

Το βολιώτικο συγκρότημα πέτυχε δύο πολύ όμορφα τέρματα, με τους Φλίγκο και Δωματά, ενώ ως συνολική αμυντική λειτουργία η ομάδα τα πήγε αρκετά καλά, αν εξαιρέσουμε ορισμένα ατομικά λάθη, που στοίχισαν τα γκολ που σημείωσε ο Απόλλων, με τον αντίπαλο να δημιουργεί και ορισμένες ακόμη επικίνδυνες καταστάσεις για το τέρμα του Κατσούλη.

Ο Παναγιώτης Τζαναβάρας δοκίμασε τον Πότσι ως στόπερ για ένα ημίχρονο, ενώ για 45 λεπτά αγωνίστηκε και ο Σταύρου ως δεξιός μπακ. Ο προπονητής του Ολυμπιακού ήθελε να δει κάποια πράγματα και έβγαλε χρήσιμα συμπεράσματα. Ο Πότσι, πάντως, μπορεί να βοηθήσει περισσότερο στον άξονα, ενώ ο Σταύρου είναι πραγματικά «πολυεργαλείο» και μπορεί να αγωνιστεί με την ίδια επιτυχία σε όποια θέση κι αν τον βάλει ο προπονητής.

 

 

 

Ο Ιβάν Ναστέφσκι στο πρώτο ημίχρονο ήταν πολύ καλός και σ’ αυτόν πιστώνεται η εξαιρετική σέντρα στο κεφάλι του Φλίγκου, στο πρώτο γκολ του Ολυμπιακού. Εξίσου καλός και ο Γιάννης Δωματάς, ο οποίος στη φάση του γκολ της ισοφάρισης ενήργησε καταπληκτικά, από το στοπάρισμα της μπάλας, στο ξεκίνημα της φάσης, μέχρι το τελείωμα, όπου αφού πέρασε και τον τερματοφύλακα, έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα.

Καλός στα καθήκοντά του ο Άγγελος Κολημήτρας, ενώ θετική ήταν και η επανεμφάνιση του Κώστα Οικονόμου, μετά τον τραυματισμό που τον κράτησε τρεις εβδομάδες εκτός.

Ο Γκουστάβο Μπρίτος βρίσκει ρυθμό και στη μισή ώρα που αγωνίστηκε ήταν κινητικός, ενώ στη φάση του 80’, είχε γρήγορη σκέψη και εκτέλεση, με τη μπάλα να μην του κάνει το χατίρι και να χτυπά στο δοκάρι.

Σταθερός κάτω από τα δοκάρια του ο Κατσούλης, ανεβασμένος και ο Μανάλης, ενώ καλή παρουσία είχε και ο Κωστόπουλος στην άμυνα. Ο Ντα Κόστα είχε ορισμένες καλές στιγμές στο παιχνίδι, ενώ πάλεψε ο Φλίγκος στην επίθεση.

 

 

 

Ο Ολυμπιακός μέρα με την ημέρα ανεβαίνει κι αυτή η ομάδα, αν προσαρμοστεί γρήγορα στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής, το οποίο είναι τελείως διαφορετικό από αυτό της FootballLeague, μπορεί να πετύχει το στόχο της ανόδου.

Η ποιότητα του ρόστερ του Ολυμπιακού δεν αμφισβητείται, όμως αυτό δεν αρκεί για να στεφτεί η ομάδα πρωταθλήτρια στον 2ο όμιλο. Χρειάζεται συνεχή προσπάθεια, εγρήγορση, αγωνιστικότητα και πάθος σε όλα τα παιχνίδια, για να επιστρέψει η ομάδα στις επαγγελματικές κατηγορίες. Γιατί, όπως είπε και ο τεχνικός του Απόλλωνα, Δημήτρης Σπανός, η Γ’ Εθνική είναι πολύ μικρή κατηγορία για τον Ολυμπιακό Βόλου…

 

 

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις