Αρχίζει τη λειτουργία της η Ακαδημία στίβου Άτλας

Μια νέα Ακαδημία στίβου δημιουργείται στο Βόλο, με την ονομασία Άτλας. Οι υπεύθυνοι της νέας ακαδημίας εξέδωσαν ανακοίνωση στην οποία καλούν όσα παιδιά επιθυμούν να εγγραφούν στο σύλλογο. Αναλυτικά η ανακοίνωση:…

«Για πρώτη φορά στο Βόλο, δημιουργείται, μια ολοκληρωμένη και απόλυτα οργανωμένη, Ακαδημία στίβου. Απευθύνεται σε παιδιά όλων των ηλικιών, σε μαθητές υποψήφιους σχολών, καθώς και σε ενήλικους. Το προπονητικό δυναμικό της Αθλητικής Ακαδημίας Άτλας, αποτελείται από προπονητές πτυχιούχους ΤΕΦΑΑ με ειδικότητα στο άθλημα του Κλασικού Αθλητισμού, οι οποίοι ήταν πρωταθλητές και μέλη της εθνικής ομάδας.
Σκοπός της Ακαδημίας μας είναι η ανάπτυξη του αθλήματος, καθώς και η προαγωγή της υγείας και της φυσικής ευεξίας. Παράλληλα, έχει σαν στόχο να καλλιεργήσει συστηματικά το ταλέντο των παιδιών μέσα από ένα πρόγραμμα προπόνησης, καταρτισμένο από τους έμπειρους προπονητές της Ακαδημίας μας. Τα παιδιά αυτά μέσα από τη σωστή προπόνηση και προετοιμασία μπορούν να γίνουν οι αυριανοί πρωταθλητές στον κλασσικό αθλητισμό.
Η Ακαδημία μας θα βασίσει την προπόνηση των παιδιών, στις δομές ενός εκπληκτικού προγράμματος που εκπόνησε η Παγκόσμια Ομοσπονδία (www.iaaf.org), που ονομάζεται Kids Athletics. Πρόκειται για ένα επαναστατικό πρόγραμμα που καθιστά το άθλημα πολύ ευχάριστο και ελκυστικό για τα παιδιά. Δημιουργεί τις προϋποθέσεις για άμεση κοινωνικοποίηση, αφού όλες σχεδόν οι δραστηριότητες γίνονται ομαδικά. Μας ενδιαφέρει πρωτίστως να κάνουμε τα παιδιά να αγαπήσουν τον αθλητισμό και να τους το εμφυσήσουμε με τέτοιο τρόπο ώστε να το κάνουν τρόπο ζωής κι όχι μια ευκαιριακή ενασχόληση.
Φέρτε λοιπόν τα παιδιά σας να αθληθούν παίζοντας.
Οι στόχοι της προπόνησης στίβου στα παιδιά είναι:
1) H δραστηριοποίηση πολλών παιδιών ταυτόχρονα.
2) Η βιωματική εμπειρία, βασικών και ποικίλων, κινητικών δεξιοτήτων.
3) Η στελέχωση των ομάδων ανάμεικτα με αγόρια και κορίτσια.
4) Η διαμόρφωση αντίληψης, ότι ένα καλό αποτέλεσμα, δεν οφείλεται απαραίτητα στα δυνατότερα ή στα ταχύτερα παιδιά.
5) Η κατανόηση ότι, οι απαιτούμενες ικανότητες, ποικίλλουν ανάλογα με την ηλικία και προϋποθέτουν ικανότητες, μυϊκού συντονισμού.
6) Ο χαρακτήρας της περιπέτειας, που αντανακλά στο πρόγραμμα και προσφέρει κινητικές προκλήσεις κατάλληλες για παιδιά.
Οι προπονητές της Ακαδημίας μας, Ηλίας Κορώνας, Δημήτρης Θεοχάρης, Στέφανος Κορώνας και Κατερίνα Βέργου, συνδυάζουν αρμονικά την γνώση και την εμπειρία των ετών ενασχόλησης με το άθλημα, με πολλές και μεγάλες επιτυχίες, παράλληλα με την φρεσκάδα, τις νέες ιδέες και αντιλήψεις και την σύγχρονη επιστημονική κατάρτιση.
Οι εγγραφές μας ξεκίνησαν. Έχουμε σαν όπλα μας, την αγάπη για τα παιδιά, την επιστημονική μας κατάρτιση και την διάθεση να αναπτύξουμε το υπέροχο άθλημα του στίβου.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις