Όλα ανοιχτά στη ”μάχη” της ανόδου στην Α΄ Ε.Π.Σ.Θ.

Με την ολοκλήρωση του πρώτου γύρου του πρωταθλήματος της Β΄ κατηγορίας περισσότερο περιπλέχθηκε παρά ξεδιάλυνε το τοπίο σχετικά με τις ομάδες που διεκδικούν την άνοδο. Έξι προπονητές της Β΄ κατηγορίας άνοιξαν τα χαρτιά τους στην εφημερίδα <<Θεσσαλία>> και έκαναν τον απολογισμό τους για το πρώτο μισό του φετινού πρωταθλήματος. Ο λόγος για τους…

…Γιάννη Γλύκο, Σταύρο Σταμπουλή, Κώστα Ρέππο, Θανάση Χρυσοχού, Γιώργο Καραμίχαλο και Σούλη Κατσικαδάμο, οι οποίοι αναφέρθηκαν στις προβλέψεις τους για τον β΄ γύρο ενώ μίλησαν για την εικόνα που παρουσίασαν μέχρι στιγμής οι 11 ομάδες της κατηγορίας.

Γιάννης Γλύκος(Σκόπελος)

”Το φινάλε μας βρήκε πρωταθλητές χειμώνα. Όπως, φάνηκε και από τα αποτελέσματά μας είμαστε ένα σκαλοπάτι πάνω από τους αντιπάλους μας. Αν συνεχίσουμε έτσι, στα παιχνίδια που απέμειναν και εκμεταλλευτούμε την έδρα μας, θεωρώ ότι έχουμε πρώτο λόγο τόσο για την άνοδο, όσο και για την κατάκτηση του τίτλου. Εν όψει των μεταγραφών του Ιανουαρίου έχουμε έρθει ήδη σε συμφωνία με δύο παίχτες. Έναν αμυντικό και έναν ακραίο κυνηγό, για τους οποίους απομένουν λεπτομέρειες για την ολοκλήρωση των μεταγραφών τους.
Σχετικά με το θέαμα που παρακολουθήσαμε τις 11 πρώτες αγωνιστικές το επίπεδο ης κατηγορίας κρίνεται ικανοποιητικό. Το περισσότερα ματς ήταν αμφίρροπα κι αυτό με κάνει επιφυλακτικό να μιλήσω για φαβορί και αουτσάιντερ, πλην της Δάφνης που έχει ένα ανταγωνιστικό ρόστερ και συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες για να επιστρέψει στην πρώτη κατηγορία. Με εξαίρεση τους Αργοναύτες, Ελευθεριακό και Κένταυρο που έχουν μείνει πίσω στη βαθμολογία, οι υπόλοιπες ομάδες διεκδικούν στα ίσες πιθανότητες τα υπόλοιπα προνομιούχα εισιτήρια. Όπως και να χει οι ομάδες που είναι καλύτερα δουλεμένες, κυρίως στον τομέα της φυσικής κατάστασης θα δείξουν περισσότερα πράγματα μέσα στο γήπεδο.”

Στάυρος Σταμπουλής(Δάφνη)

”Με δεδομένο ότι η Δάφνη ρίχτηκε στη μάχη έχοντας μειονέκτημα της ποινής των πέντε βαθμών που μας αφαιρέθηκαν από την περσινή σεζόν, αλλά και το γεγονός ότι πορευθήκαμε δίχως πολλές προσθαφαιρέσεις στο ρόστερ, η συγκομιδή του α΄ γύρου κρίνεται ικανοποιητική. Θα έλεγα ότι είναι πιο καλή και απ’ ότι περιμέναμε και δικαιωματικά συγκαταλεγόμαστε στις καλύτερες ομάδες της κατηγορίας. Τώρα έχουμε κάνει κάποιες κινήσεις που θα μας δυναμώσουν και θα παρουσιαστούμε εξίσου ανταγωνιστική στο δεύτερο μισό. Βέβαια, περιμένω να δω και τις κινήσεις που θα γίνουν στο μεταγραφικό παζάρι του Ιανουαρίου. Η Σκόπελος έχει ένα ελαφρύ προβάδισμα λόγω της δυνατής έδρας της, ενώ οι υπόλοιπες ομάδες έχουν μοιρασμένες πιθανότητες για μία θέση στην πρώτη τετράδα.
Για την εικόνα του πρωταθλήματος δεν είμαι ιδιαίτερα ευχαριστημένος. Το επίπεδο είναι χαμηλό και τα παιχνίδια λίγα. Με 11 μόλις ομάδες δεν μπορούμε να περιμένουμε και πολλά πράγματα ενώ μετά τον Μάρτιο που τελειώνει το πρωτάθλημα θα έχουμε πολύμηνη απραξία. Την ίδια στιγμή βλέπουμε το απαράδεκτο φαινόμενο να υπάρχουν 25 ομάδες στην Α΄ΕΠΣΘ εκ’ των οποίων πολλές δεν μπορούν να σταθούν σε αγωνιστικό επίπεδο στις απαιτήσεις της κατηγορίας. Οι σύλλογοι της Β΄ κατηγορίας είναι ηρωικοί, αφού παλεύουν να επιβιώσουν κάτω από αντίξοες συνθήκες. Για παράδειγμα, οι ομάδες της Α΄ κατηγορίας χωρίστηκαν σε δύο ομίλους με γεωγραφικά κριτήρια, εμείς έχουμε μεγαλύτερες αποστάσεις να διανύσουμε ενώ υπάρχει και η Σκόπελος με ταξίδι στις Β. Σποράδες να επιβαρύνει τα ταμεία των ομάδων.”

Κώστας Ρέππος(Απόλλων Καναλίων)

”Αν και σε αρκετούς αγώνες σταθήκαμε άτυχοι αλλά και λαμβάνοντας υπόψη ότι στο περσινό πρωτάθλημα ο Απόλλων τερμάτισε προτελευταίος, η φετινή μας πορεία είναι πολύ καλή. Το καλοκαίρι που μας πέρασε , αποφασίσαμε να μην προχωρήσουμε σε τρανταχτές μεταγραφές. Αντίθετα, στηριχθήκαμε σε νεαρούς κυρίως από τα Κανάλια και την ευρύτερη περιοχή ρίχνοτας αισθητά το μέσο όρο της ομάδας.
Το πρωτάθλημα έχει πολύ δρόμο ακόμα , προσωπικά θεωρώ ότι η Σκόπελος έχει εξασφαλίσει την άνοδο, ενώ για τις θέσεις 2-4 θα παλέψουν επτά ομάδες. Σίγουρα, οι μεταγραφές του Ιανουαρίου θα επηρεάσουν την εικόνα των διεκδικητών της ανόδου, αλλά την ίδια στιγμή δεν πρέπει να παραβλέπουμε ότι επειδή οι αγωνιστικές είναι λίγες, ενδεχομένως οι παίκτες που θα αποκτηθούν στη χειμερινή μεταγραφική περίοδο να μην προλάβουν να προσαρμοστούν απόλυτα.”

Θανάσης Χρυσοχού(Τοξότης)

”Έχουμε πολλά νέα παιδιά στο φετινό ρόστερ και μας λείπει η εμπειρία. Αυτός είναι και ο λόγος που είχαμε και πολλά σκαμπανεβάσματα στην απόδοση μας. Γι΄ αυτό δεν είμαι 100% ικανοποιημένος από τα αποτελέσματα του α΄ γύρου, αφού πιστεύω ότι δικαιούμασταν κάτι περισσότερο. Ωστόσο, το καλό για τον Τοξότη είναι ότι για 2η συνεχόμενη χρονιά δουλεύουμε με τους ίδιους παίχτες. Όλα τα παιδιά δουλεύουν σκληρά και βρίσκονται κοντά στην ομάδα.
Τώρα, όσον αφορά για το εάν μπορούμε να διεκδικήσουμε την άνοδο στην Α΄ κατηγορία, έχουμε τα φόντα για κάτι τέτοιο, αλλά όλα θα φανούν μέσα στο γήπεδο, οπότε θα κληθούμε να δείξουμε πόσο πιστεύουμε σ’ αυτό. Είμαστε σε θέση να χτυπήσουμε όλα τα παιχνίδια και να παραμείνουμε σε επαφή με την προνομιούχο τετράδα. Από κει και πέρα, με εξαίρεση την Σκόπελο η οποία μόνο εάν… αυτοκτονήσει, θα χάσει την άνοδο, οι υπόλοιπες θέσεις δεν έχουν κριθεί. Δεν υπάρχουν εύκολα ή δύσκολα ματς. Τα περισσότερα παιχνίδια του α΄ γύρου κύλησαν αμφίρροπα και οι ομάδες που διεκδικούν τα εισιτήρια της ανόδου δείχνουν ισοδύναμες. Θεωρητικά, όσοι βρίσκονται μέχρι και την 8η θέση του βαθμολογικού πίνακα ελπίζουν ότι μπορούν να κερδίσουν την κατηγορία.”

Γιώργος Καραμίχαλος(Παγασητικός)

”Βρίσκομαι μόλις δύο αγωνιστικές στην ομάδα, αλλά από τις έως τώρα εμπειρίες που είχα μέχρι στιγμής στον πάγκο του Παγασητικού, το πρώτο συμπέρασμα που έβγαλα, είναι ότι το τοπίο για την άνοδο δεν έχει ξεκαθαρίσει. Με εξαίρεση τη Σκόπελο που έχει πάρει διαφορά ασφαλείας και θεωρείται ακλόνητο φαβορί για την άνοδο, οι υπόλοιπες θέσεις δεν έχουν κλειδώσει ακόμη. Οποιαδήποτε πρόβλεψη θεωρείται παρακινδυνευμένη. Η διάρκεια στην απόδοση στα ματς του β΄ γύρου θα αποτελέσει το σημαντικότερο κριτήριο για όσους έχουν βλέψεις πιο ψηλά, ενώ βασικό ρόλο θα παίξουν οι μεταγραφές του Ιανουαρίου. Ο Παγασητικός στη χειμερινή μεταγραφική περίοδο θα κινηθεί για την απόκτηση τουλάχιστον 8-9 ποδοσφαιριστών, οπότε πιστεύω ότι στην επανέναρξη του πρωταθλήματος θα εμφανιστούμε ενισχυμένοι.”

Σούλης Κατσικαδάμος(Πηλέας)

”Με εξαίρεση ορισμένα παιχνίδια που χάσαμε βαθμούς στις καθυστερήσεις, όπως με τον Απόλλων Καναλίων και τη Σκόπελο, γράψαμε ικανοποιητική πορεία στα παιχνίδια του α΄ γύρου. Συγκεντρώσαμε 19 βαθμούς που μας έφεραν μόνους στην δεύτερη θέση της κατάταξης. Όλοι οι ποδοσφαιριστές προσπαθούν για το καλύτερο κάθε Κυριακή και μετά από αρκετά χρόνια ο Πηλέας διεκδικεί με αξιώσεις την άνοδο. Σε κάθε περίπτωση χρειάζεται να έχεις διάρκεια στην απόδοσή σου, μια και οι αποστάσεις μεταξύ των ομάδων που παλεύουν για την άνοδο είναι πολύ μικρές, ενώ δεν πρέπει να παραβλέψουμε ότι στο ξεκίνημα του β΄ γύρου μας περιμένει δύσκολο πρόγραμμα. Με προσεκτικές κινήσεις στις μεταγραφές του Ιανουαρίου μπορούμε να κάνουμε δυο-τρεις προσθήκες, που θα μας κρατήσουν ψηλά στη βαθμολογία. Σίγουρα, εκτός από την αγωνιστική αξία των παικτών που έχουμε στο στόχαστρο, μας ενδιαφέρει και η ποιότητα του χαρακτήρα των ποδοσφαιριστών που θα έρθουν, ώστε να βοηθήσουν τα νέα παιδιά που υπάρχουν στην ομάδα. Φέτος, το πρωτάθλημα είναι ανταγωνιστικό. Ακόμη, και ο Παγασητικός που βρίσκεται στην 8η θέση διεκδικεί επί ίσοις όροις μία θέση στην τετράδα. Όλοι είναι στο κόλπο της ανόδου και προβλέπω πολλές ανακατατάξεις στο βαθμολογικό πίνακα μέχρι τη λήξη του πρωταθλήματος. Τίποτα δεν πρέπει να θεωρηθεί δεδομένο από κανέναν και στο τέλος και στο τέλος κερδισμένοι θα μείνουν οι προσηλωμένοι στους στόχους τους μέχρι το φινάλε της σεζόν.”

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις