Κ. Οικονόμου: Άγνωστη ομάδα ο Αστέρας, από μας εξαρτάται η νίκη

Για το παιχνίδι της πρεμιέρας του πρωταθλήματος που θα δώσει ο Ολυμπιακός Βόλου με αντίπαλο τον Αστέρα Πετριτή στο Πανθεσσαλικό, δηλώσεις στην εφημερίδα «Θεσσαλία» έκανε ο Κώστας Οικονόμου, ο οποίος τόνισε ότι η νίκη εξαρτάται αποκλειστικά από το πώς θα παρουσιαστεί ο Ολυμπιακός…

…στο παιχνίδι, εκφράζοντας – πάντως – τη βεβαιότητά ότι η ομάδα θα ξεκινήσει θετικά τη χρονιά, συνδυάζοντας το νικηφόρο αποτέλεσμα με μια καλή εμφάνιση. Αναλυτικά οι δηλώσεις του έμπειρου μέσου των «ερυθρολεύκων»:
«Θεωρώ πως μετά από μια επίπονη και σκληρή προετοιμασία, ο Ολυμπιακός είναι έτοιμος, αγωνιστικά και ψυχολογικά, για το παιχνίδι της πρεμιέρας με τον Αστέρα Πετριτή. Όλη η ομάδα είναι σε πολύ καλή κατάσταση και αυτό πιστεύω πως θα το βγάλουμε, εμείς οι ποδοσφαιριστές, μέσα στο γήπεδο. Είναι γεγονός πως ο Ολυμπιακός ακόμη «χτίζεται», όμως σε μεγάλο βαθμό οι παίκτες έχουμε αποκτήσει χημεία μεταξύ μας, στοιχείο απαραίτητο σε μια ομάδα, η οποία έχει υψηλούς στόχους και θέλει να τους υλοποιήσει.
Είναι το πρώτο παιχνίδι της χρονιάς, οι πρεμιέρες κρύβουν παγίδες, όμως από εμάς τους ίδιους τους ποδοσφαιριστές – αποκλειστικά – εξαρτάται αν θα πάρουμε τη νίκη, αποφεύγοντας να πέσουμε θύματα έκπληξης.
Αντιμετωπίζουμε μια άγνωστη ομάδα, για την οποία δεν ξέρουμε πολλά, ωστόσο, με την καθοδήγηση του προπονητή μας, θα μπούμε στον αγωνιστικό χώρο να παίξουμε το ποδόσφαιρο που μπορούμε και να πάρουμε τη νίκη».
Για το αν υπάρχει άγχος στην ομάδα εν όψει της πρεμιέρας: «Δεν γίνεται να μην υπάρχει άγχος. Ωστόσο, το άγχος απορρέει όχι από το γεγονός ότι έχουμε να αντιμετωπίσουμε μια ομάδα που είναι καλύτερη από μας, αλλά από την επιθυμία να παίξουμε καλό ποδόσφαιρο και να αποδείξουμε πως είμαστε μια ομάδα που δίκαια θεωρείται, ως το μεγάλο φαβορί για την άνοδο.
Οφείλουμε να μπούμε δυνατά στο ματς, με πάθος, να είμαστε αγωνιστικοί σ’ όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης, να μην χαλαρώσουμε και να μην θεωρήσουμε πως το παιχνίδι θα είναι εύκολο. Ο Αστέρας θα έρθει να παίξει στο Βόλο, μην έχοντας να χάσει τίποτα. Κι αυτό, γιατί το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό είναι από αυτά που δεν είναι στο πρόγραμμα να κερδηθούν από τον Αστέρα. Αυτό, όμως, δεν σημαίνει, πως ο Αστέρας θα έρθει στο Βόλο και θα παραδοθεί αμαχητί. Όλοι όσοι κληθούν να αγωνιστούν, θα πρέπει να είναι προσηλωμένοι στο παιχνίδι από το πρώτο μέχρι και το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή».
Για τον αν ο ίδιος είναι έτοιμος να προσφέρει στην ομάδα, μετά τον τραυματισμό που τον ταλαιπώρησε: «Αισθάνομαι έτοιμος 100% να βοηθήσω τον Ολυμπιακό, καθώς έχω αποθεραπευτεί πλήρως. Στο φιλικό με τον Απόλλωνα έπαιξα ένα ημίχρονο, το πρώτο και είχα δυνάμεις να παίξω πολύ περισσότερο. Μέχρι το Σάββατο, που ολοκληρώνεται η προετοιμασία, θα έχω δουλέψει μία επιπλέον εβδομάδα με την υπόλοιπη ομάδα και θα είμαι σε θέση, εφόσον κρίνει ο προπονητής μου, να ξεκινήσω στο βασικό σχήμα».
Για τη βοήθεια που περιμένουν οι «ερυθρόλευκοι» από τον κόσμο και την παρουσία τους στο γήπεδο: «Ο κόσμος του Ολυμπιακού αγαπά την ομάδα και πιστεύω ότι την Κυριακή η προσέλευσή του θα είναι μεγάλη στο Πανθεσσαλικό. Έχουμε ανάγκη τη στήριξη των φιλάθλων και το ζεστό τους χειροκρότημα και εμείς από την πλευρά μας θα κάνουμε τα πάντα για να τους ευχαριστήσουμε. Με τις εμφανίσεις μας και τα αποτελέσματα, θα φέρουμε τον κόσμο και πάλι στο γήπεδο. Ήδη ολοένα και περισσότερος κόσμος δίνει το «παρών» στο Πανθεσσαλικό από παιχνίδι σε παιχνίδι, όσον αφορά τα φιλικά που δώσαμε».

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις