Πάλεψε, αλλά έχασε ο Ρήγας 0-2 από τον Καραϊσκάκη

Η πρεμιέρα του Ρήγα στο φετινό πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής κατηγορίας δεν συνοδεύτηκε με την κατάκτηση ενός θετικού αποτελέσματος. Η ομάδα του Βελεστίνου ηττήθηκε με 2-0 από την Α.Ε. Καραϊσκάκης εντός έδρας, με την ομάδα της Άρτας να πετυχαίνει από ένα γκολ σε κάθε ημίχρονο. Το σκορ άνοιξε…

…για τους φιλοξενούμενους στο 41′ ο Ευαγγέλου, για να κάνει το τελικό 0-2 στο 65′ ο Γυφτοκώστας. Ο Ρήγας ήταν καλός στο πρώτο ημίχρονο και δικαιούταν ένα γκολ, όμως στην επανάληψη ο Καραϊσκάκης ήταν καλύτερος και δίκαια πήρε τη νίκη.

Πως παρατάχθηκε ο Ρήγας
Ο Λάκης Μπακάλης παρέταξε την ομάδα του με διάταξη 4-4-2. Κάτω από τα δοκάρια κάθισε ο Παπαγιάννης, ενώ στη δεξιά πλευρά, ως οπισθοφύλακας, αγωνίστηκε ο Χατζηαθανασίου. Ο Σπαθής έπαιξε ως αριστερός μπακ, ενώ οι δύο κεντρικοί αμυντικοί ήταν οι Βουραζέρης και Γκάγκας. Στον άξονα αγωνίστηκαν οι Αλεξίου και Μπόρας, ο Γεωργατζής έπαιξε στην δεξιά πλευρά, ο Γκίκας στην αριστερή, με τους Τζοβάρα και Τσελέπη να συνθέτουν το επιθετικό δίδυμο των «κυανολεύκων».

Τυχερό γκολ από Ευαγγέλου
Έγινε ένα δυνατό παιχνίδι στο πρώτο ημίχρονο, με τον Ρήγα να είναι η ομάδα που είχε περισσότερες ευκαιρίες να σκοράρει, όμως ο Καραϊσκάκης, ήταν αυτός που πέτυχε το γκολ, τέσσερα λεπτά πριν ολοκλήρωση του πρώτου 45λεπτου. Η ομάδα του Βελεστίνου φρόντισε να παίζει δυνατά, να κλείνει τους διαδρόμους για το τέρμα του Παπαγιάννη και να προσπαθεί να εκδηλώσει επιθέσεις τόσο από τα άκρα, κυρίως από την αριστερή πλευρά, όσο και από τον άξονα. Ο Γκίκας ήταν πολύ κινητικός και ο εκφραστής όλων σχεδόν των επιθετικών προσπαθειών του Ρήγα.
Από την άλλη πλευρά ο Καραϊσκάκης προσπαθούσε να οργανώσει παιχνίδι, δίχως όμως να είναι ιδιαίτερα απειλητικός για την εστία του Ρήγα, με τον Λώττα να είναι ο καλύτερος παίκτης από πλευράς φιλοξενουμένων στο πρώτο ημίχρονο.
Οι παίκτες του Μίκι Τσίρκοβιτς δεν μπορούσαν να βρουν ρυθμό, απέναντι σ’ έναν δυνατό Ρήγα.
Μετά το πρώτο αναγνωριστικό 10λεπτο, ο Ρήγας στο 12′ είχε την πρώτη καλή στιγμή στο ματς. Ο Γκίκας έπιασε το σουτ, ο Ανδρούτσος έπεσε στην αριστερή του γωνία και απέκρουσε την μπάλα, για ν σκοράρει στην επαναφορά της μπάλας ο Τζοβάρας, με τον βοηθό διαιτητή να σημειώνει τον επιθετικό του Ρήγα οφσάιντ.
Στο 22′ ο Ρήγας έφτασε κοντά στο γκολ. Μετά από οργανωμένη επίθεση από τα δεξιά, ο Γκίκας έβγαλε μπαλιά στν Τζοβάρα, ο επιθετικός του Ρήγα σούταρε, με τον Ανδρούτσο να αποκρούει.
Και ενώ το παιχνίδι κυλούσε χωρίς ο Καραϊσκάκης να απειλεί το τέρμα του Παπαγιάννη, στο 41′ έγινε το 0-1. Ο Λώττας εκτέλεσε κόρνερ, ο Ευαγγέλου βρήκε τη μπάλα και στην έστειλε στα δίχτυα, παρά τη προσπάθεια του Χατζηαθανασίου να διώξει (έστειλε τη μπάλα πιο βαθιά στην εστία του Παπαγιάννη).
Στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους ο Ρήγας έχασε σπουδαία ευκαιρία να ισοφαρίσει. Μετά από οργανωμένη προσπάθεια από τα δεξιά, η μπάλα έφτασε μέσα στην περιοχή, ο Τσελεπής γύρισε για τον Γεωργατζή, με τον παίκτη του Ρήγα να σουτάρει και τη μπάλα να φεύγει λίγο έξω από το δεξί δοκάρι του Ανδρούτσου.

 

Καλύτερος ο Καραϊσκάκης στο δεύτερο ημίχρονο
Στο δεύτερο ημίχρονο ο Καραϊσκάκης ήταν καλύτερος του Ρήγα και έχοντας το σκορ υπέρ του από το πρώτο μέρος διαχειρίστηκε κατάλληλα το παιχνίδι και πήρε εύκολα τη νίκη. Μάλιστα κατάφερε να πετύχει και δεύτερο τέρμα στο 65′ με τον Γυφτοκώστα (έντονες ήταν οι διαμαρτυρίες των γηπεδούχων για τη μη τήρηση του fair play) και εκεί τελείωσε το παιχνίδι.
Με την έναρξη του β’ μέρους ο Γυφτοκώστας με σουτ έστειλε τη μπάλα άουτ, ενώ στο 53′ ο Λώττας εκτέλεσε φάουλ και ο Παπαγιάννης μπλόκαρε τη μπάλα στη δεξιά του γωνία.
Στο 59′ το σουτ του Αλεξίου έφυγε άουτ, για να γίνει το 0-2 στο 65′. Ο Μπόρας ήταν πεσμένος στο χόρτο τραυματίας, οι φιλοξενούμενοι δεν τήρησαν το fair play, με τον Λώττα να βγάζει κάθετη μπαλιά στον Γυφτοκώστα, κι αυτός τετ α τετ με τον Παπαγιάννη δεν δυσκολεύτηκε να κάνει το 0-2 και να «κλειδώσει» τη νίκη για τον Καραϊσκάκη.
Από το σημείο εκείνο και μέχρι τη λήξη του αγώνα οι φιλοξενούμενοι έφεραν το παιχνίδι στα μέτρα τους και δεν απειλήθηκαν ιδιαίτερα. Στο 77′ μετά από σέντρα του Γκίκα ο Ζαχαράκης με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα άουτ, ενώ την ίδια τύχη είχαν τα σουτ των Χατζηαθανασίου στο 88′ και του Σέττου στο 91′.
Έτσι το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή Γρατσάνη βρήκε την Α.Ε. Καραϊσκάκης να πετυχαίνει σπουδαία νίκη στο Βελεστίνο και να μπαίνει με το δεξί στη νέα χρονιά.

Διαιτητής: Γρατσάνης
Βοηθοί: Κωτούλας, Λεωνίδας
Κίτρινες: Γκάγκας, Αλεξίου-Γυφτοκώστας, Βελέτης

ΡΗΓΑΣ: Παπαγιάννης, Χατζηαθανασίου, Βουραζέρης (46′ Κιπτίου), Σπαθής, Γκάγκας, Αλεξίου, Γεωργατζής, Μπόρας, Τζοβάρα (60′ Σέττος), Γκίκας, Τσελεπής (60′ Ζαχαράκης)
ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗΣ: Ανδρούτσος, Σκοπελίτης (30′ λ.τρ. Καψάλης), Χαρτσιάς, Αβραμίδης, Καραγιαννίδης, Κόλλινς, Γούλας (83′ Οντβόνγκ), Βελέτης, Γυφτοκώστας, Λώττας, Ευαγγέλλου (73′ Λάμπρου).

*Θα ακολουθήσει πλούσιο φωτορεπορτάζ από το παιχνίδι του Ρήγα με την Α.Ε. Καραϊσκάκης

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις