Κοντονής: Δεν έχουμε κανένα σκοπό να χειραγωγήσουμε το ποδόσφαιρο

Ο υφυπουργός Αθλητισμού, Σταύρος Κοντονής, ο οποίος μετέχει στο κυβερνητικό κλιμάκιο για τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, μίλησε την Κυριακή (11/9) στον ΑRENA FM 89,4 για τα όσα συμβαίνουν το τελευταίο διάστημα στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Αναλυτικά, μεταξύ άλλων, ο πολιτικός προϊστάμενος των σπορ υποστήριξε τα ακόλουθα:…

Για το αν θεωρεί προσωπική νίκη τις τελευταίες εξελίξεις στο ποδόσφαιρο: «Δεν το αντιλαμβάνομαι έτσι, είναι μία νίκη με τη συνολική προσπάθεια όλων των υγιή δυνάμεων του ποδοσφαίρου και του αθλητισμού να επικρατήσει η νομιμότητα, η ισονομία και η δικαιοσύνη. Αυτό είναι που ζητάει ο Έλληνας φίλαθλος ανεξαρτήτως το ποια ομάδα υποστηρίζει, εκτός από ορισμένους που είναι αμετανόητοι και το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να κερδίζει η ομάδα τους. Εγώ πιστεύω πως οι Έλληνες φίλαθλοι θέλουν ένα πρωτάθλημα που να το χαίρονται οι ίδιοι, χωρίς βία και χωρίς στησίματα».
Για τη συναίνεση που φαίνεται να έδειξαν ΦΙΦΑ – ΟΥΕΦΑ: «Συναίνεσαν γιατί ήταν πασιφανές το δίκαιο των προσπαθειών μας και κατάλαβαν ότι εμείς δεν έχουμε κανένα σκοπό να χειραγωγήσουμε το ποδόσφαιρο, ούτε να καταπατήσουμε το αυτοδιοίκητο. Το σημαντικό που θέλαμε είναι να επικρατήσουν οι κανόνες που ισχύουν διεθνώς. Εκεί κατάλαβαν οι άνθρωποι πως θέλουμε την απόλυτη νομιμότητα που ισχύσει σε όλο τον κόσμο».
Για τις πρόσφατες παραιτήσεις των μελών της ΕΠΟ: «Οι παραιτήσεις ήταν προϊόν της εφαρμογής του νόμου, επομένως δεν έχω να κάνω κανένα σχόλιο. Είναι μία υπόθεση που θα ολοκληρωθεί στα δικαστήρια με τους κατηγορούμενους να έχουν τη δυνατότητα της αθώωσης. Από εκεί και πέρα, όμως, ο νόμος είναι νόμος και θα πρέπει να τηρείται».
Για το πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκας: «Εύχομαι να είναι καλύτερο από τα προηγούμενα και να βοηθήσουν την προσπάθεια της κυβέρνησης για να επιτευχθεί ο στόχος. Χρειάζεται η βοήθεια όλων, δεν αρκεί μόνο μία προσπάθεια της κυβέρνησης ή μίας ομάδας. Μαζί βέβαια και οι φίλαθλοι. Γι’ αυτό εφαρμόζουμε την κάρτα φιλάθλου ώστε στα γήπεδα να μη βιώνουμε τη βία και την επιθετικότητα. Λέμε όλοι ότι ο αθλητισμός είναι πολιτισμός. Ας το αποδείξουμε».