Λασκαράκης: «Χωριό που φαίνεται κολαούζο δεν θέλει»

Ο πρόεδρος της ΕΠΣΘ κ. Περικλής Λασκαράκης μίλησε σήμερα το πρωί στον ΣΠΟΡ FM 89.5 στους Ευθύμη Χούτα και Γιώργο Αποστολακόπουλο και αναφέρθηκε στην χθεσινή εκδήλωση της Ένωσης, που αφορούσε τη κλήρωση των πρωταθλημάτων της ΕΠΣΘ και του Κυπέλλου, ενώ έκανε αναφορά και στην παρουσία…

του προέδρου της ΕΠΣ Μακεδονίας, Βαγγέλη Γραμμένου, υποψήφιου για την προεδρία της ΕΠΟ στις επικείμενες εκλογές, που έδωσε το «παρών» στην κλήρωση. Μεταξύ άλλων, ο κ. Λασκαράκης, τόνισε στη ραδιοφωνική του συνέντευξη:
«Στηρίζουμε την υποψηφιότητα του κ. Γραμμένου, είναι μια στάση και άποψη που έχουμε αποκτήσει ως διοίκηση και η οποία διαμορφώθηκε πολύ εύκολα. Απορώ πως υπάρχουν ακόμη Ενώσεις, που δεν έχουν βρεθεί στο πλευρό του κ. Γραμμένου, για να ξεβρομίσει, επιτέλους, το ελληνικό ποδόσφαιρο.
Δεν έχουν αντιληφθεί το ένα και μοναδικό. Το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο δεν μπορεί να πάει μπροστά με κανένα από τα άτομα των προηγούμενων διοικήσεων της ΕΠΟ, ούτε με τον κ. Ελευθεριάδη, καθώς δεν έχει κάτι νέο να προσφέρει.
Αυτή τη στιγμή φαίνεται να είναι μια αμφίρροπη εκλογική αναμέτρηση, όμως, προϊόντος του χρόνου και των ημερών, θα είναι λιγότερο αμφίρροπη. Κι αυτό, καθώς μέχρι τα μέσα Οκτωβρίου θα έχουν ξεκαθαρίσει τα πράγματα, υπέρ του κ. Γραμμένου. Φαίνεται ο άνθρωπος. Χωριό που φαίνεται κολαούζο δεν θέλει. Είναι πασιφανές ότι ο κ. Γραμμένος επικαλείται νέα πράγματα, υγιή και το έχει αποδείξει με την πορεία του όλα αυτά τα χρόνια στο ποδόσφαιρο».
Στη συνέχεια ο κ. Λασκαράκης αναφέρθηκε και στα τοπικά πρωταθλήματα που ξεκινούν άμεσα τονίζοντας μεταξύ άλλων: «Στην Α’ κατηγορία το πρωτάθλημα θα είναι άκρως ανταγωνιστικό, με τις ομάδες να μετέχουν σε έναν όμιλο. Κι αυτό, καθώς αποφασίσαμε να βράσουμε αβγά και όχι να χαϊδέψουμε τα αυτιά των προέδρων των σωματείων. Όλοι θέλουν οι ομάδες τους να παίζουν στην Α’ κατηγορία. Αυτό όμως δεν προάγει το ποδόσφαιρο της Μαγνησίας. Η απόφαση που πήραμε είχε κόστος, όμως πιστεύουμε πως θα δούμε ανταγωνιστικό πρωτάθλημα με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον».
Όσον αφορά του διαιτητές της Ένωσης και αν πιστεύει πως θα προαχθούν και θα τους δούμε στους πίνακες, ο πρόεδρος της ΕΠΣΘ απάντησε: «Θα σας παραπέμψω στις δηλώσεις του κ. Γραμμένου για την κατάρτιση στων πινάκων διαιτησίας, αλλά και στη δική μου ανακοίνωση. Το βέβαιο είναι, ότι αν εκλεγεί ο κ. Γραμμένος πρόεδρος στην ΕΠΟ, αυτοί οι πίνακες διαιτησίας που είναι ντροπή, θα καταργηθούν.
Η ΕΠΣΘ εύχομαι και ελπίζω να αποκτήσει διαιτητές στις εθνικές κατηγορίες, στην Γ’ Εθνική και σταδιακά γιατί όχι στην Football League και στη Σούπερ Λιγκ, ακόμη και στο γυναικείο ποδόσφαιρο. Γιατί να μην δούμε για παράδειγμα γυναίκα διεθνή διαιτητή από τη Μαγνησία.
Εφόσον, βέβαια επιτύχουν στις αγωνιστικές δοκιμασίας και είναι άριστοι γνώστες των κανονισμών. Από την πλευρά μου θα διεκδικήσω με νύχια και με δόντια μέχρι τέλους το δίκαιο των διαιτητών της Ένωσής μας».
Τέλος, όσον αφορά τον στόχο που θέτει η διοίκηση της ΕΠΣΘ για τη νέα χρονιά, ο κ. Λασκαράκης τόνισε: «Επιδίωξή μας είναι να μην δεχθούμε φέτος ούτε ένα παράπονο για τη διαιτησία. Πέρυσι δεχθήκαμε πέντε. Η διαιτησία να είναι ανεπηρέαστη. Λάθη γίνονται, καθώς λάθη δεν κάνουν μόνο όσοι δεν προσπαθούν και δεν συμμετέχουν. Επίσης, να μην υπάρξει το παραμικρό έκτροπο σε κανένα γήπεδο, με την Πειθαρχική μας Επιτροπή της Ένωσης να βαρεθεί να κάθεται.
Τέλος, το καλοκαίρι του 2017 στο «Επίσκυρος Καπ» που θα διοργανώσουμε, να λάβουν μέρος 100 ομάδες, 20 από αυτές από το εξωτερικό και η Μαγνησία να γεμίσει από 5000 νεαρούς ποδοσφαιριστές. Θα είμαι πραγματικά ευτυχής».

Απομαγνητοφώνηση goalpost.gr

Αναλυτικά όλη η συνέντευξη του προέδρου της ΕΠΣΘ κ. Περικλή Λασκαράκη, στον ΣΠΟΡ FM 89.5 στο ηχητικό που ακολουθεί:

[iframe width=”100%” height=”60″ src=”https://www.mixcloud.com/widget/iframe/?feed=https%3A%2F%2Fwww.mixcloud.com%2Fchrispap74%2F2016-09-13-%25CE%25BF-%25CF%2580-%25CE%25BB%25CE%25B1%25CF%2583%25CE%25BA%25CE%25B1%25CF%2581%25CE%25AC%25CE%25BA%25CE%25B7%25CF%2582-%25CF%2583%25CF%2584%25CE%25BF-sport-fm-%25CE%25BC%25CE%25B1%25CE%25B3%25CE%25BD%25CE%25B7%25CF%2583%25CE%25B9%25CE%25B1%25CF%2583-895%2F&hide_cover=1&mini=1&light=1″ frameborder=”0″ ]

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις