Μπίλης στον ΣΠΟΡ FM 89.5: «Έτσι κερδίσαμε στη Φιλιππιάδα»

Στο ραδιόφωνο του ΣΠΟΡ FM 89.5 και στην εκπομπή με τους Ευθύμη Χούτα και Γιώργο Αποστολακόπουλο, φιλοξενήθηκε ο Λεωνίδας Μπίλης. Ο τεχνικός της Νίκης Βόλου ανέλυσε με λεπτομέρεια τον τρόπο που αγωνίστηκε και τελικά κατέκτησε το νικηφόρο αποτέλεσμα στη Φιλιππιάδα και παράλληλα κάλεσε τον κόσμο της ομάδας να δώσει βροντερό παρών στον αγώνα με τον Αχιλλέα Νεοκαισάρειας και να χειροκροτήσει τους παίκτες του.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Λεωνίδα Μπίλη στο ραδιόφωνο του ΣΠΟΡ FM 89.5:

Για το συσχετισμό του παιχνιδιού της Νίκης με ομάδα Αργεντινής, που έκανε στις δηλώσεις του μετά το τέλος του αγώνα στη Φιλιππιάδα:

«Σε σχέση με τις υπόλοιπες ομάδες της Λατινικής Αμερικής, αυτές της Αργεντινής είναι πιο κοντά στον τρόπο παιχνιδιού του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου. Δηλαδή συνδυάζουν την τεχνική των λατινοαμερικάνικων ομάδων με τη ευρωπαϊκή δύναμη και τακτική. Γι’ αυτόν τον λόγο οι Αργεντινοί ποδοσφαιριστές προσαρμόζονται πιο εύκολα στις ευρωπαϊκές ομάδες. Αυτός ήταν και ο λόγος που συσχέτισα τον τρόπο παιχνιδιού της Νίκης με ομάδα της Αργεντινής».

Χορηγός ραδιοφωνικής εκπομπής:

KARALHS

Στη συνέχεια ο Λεωνίδας Μπίλης προχώρησε στην τεχνική ανάλυση του αγώνα στη Φιλιππιάδα, ξεκινώντας από τον Εθνικό:

«Είχαμε παρακολουθήσει τον Εθνικό Φιλιππιάδας στο παιχνίδι του Σούπερ καπ. Διαπιστώσαμε πως ο Εθνικός Φιλιππιάδας είναι μία ιδιαίτερη ομάδα που προτιμούσε τον σχηματισμό 4-4-2 σε ρόμβο, διαθέτοντας δύο πολύ γρήγορους επιθετικούς. Μία ομάδα που αν της δώσεις χώρο πίσω θα σου δημιουργήσει προβλήματα. Μία ομάδα που δεν χτίζει τις επιθέσεις από την άμυνα αλλά με γρήγορες μπαλιές στην πλάτη του αντιπάλου, προσπαθώντας να εκμεταλλευτεί την υπεραριθμία στο κέντρο και τους δύο γρήγορους επιθετικούς»

Για τον τρόπο που αγωνίστηκε η Νίκη και γιατί επέλεξε να αγωνιστούν στην ίδια εντεκάδα οι Μέτσε και Παπαδήμας:

«Σαν ομάδα ξέραμε πως ήμασταν πιο τεχνική από τον αντίπαλο, αν όμως δεν βάζαμε και το στοιχείο της δύναμης, πιστεύω πως δεν θα κερδίζαμε. Χρησιμοποίησα τον Νίκο Παπαδήμα σ’ έναν ιδιαίτερο ρόλο, να μην αφήνει το 10αρι του αντιπάλου να δημιουργεί υπεραριθμία, καθώς, αν δεν το κάναμε αυτό οι δύο επιθετικοί με το 10αρι κοντά τους θα δημιουργούσαν πρόβλημα στο κέντρο της άμυνάς μας. Οπότε μ’ αυτόν τον τρόπο κρατήσαμε το βάθος. Επίσης ο ρόλος του Παπαδήμα, ήταν να είναι πάντα το στήριγμα των δύο στόπερ, όταν αυτοί βοηθούσαν στα πλάγια. Ο ποδοσφαιριστής πήρε άριστα στο ρόλο του. Ο Μέτσε εκτός του ότι βοηθούσε ανασταλτικά, ήταν και αυτός που αναλάμβανε να πάρει την πρώτη πάσα για να την προωθήσει στους επιθετικούς. Ένας ρόλος που απαιτεί ποδοσφαιριστή που μπορεί να καταγράψει περισσότερα χιλιόμετρα και έναν ποδοσφαιριστή που έχει σωστή μεταβίβαση.

DSC_0184Γι’ αυτό και ο ποδοσφαιριστής έδειξε σημάδια κούρασης και αντικαταστάθηκε. Αυτό που επίσης διαπιστώσαμε και κοιτάξαμε να βελτιώσουμε είναι ότι στα περισσότερα παιχνίδια μας σπαταλούσαμε το πρώτο δεκάλεπτο. Προσπαθήσαμε να το διορθώσουμε και το αποτέλεσμα ήταν να σκοράρουμε στο 5ο λεπτό.Η καλή αμυντική μας λειτουργία κατά τη διάρκεια που ο αντίπαλος άσκησε πίεση, κράτησε σχετικά εύκολα το μηδέν στην άμυνά μας.

Στο 2ο ημίχρονο πιστεύαμε πως ο αντίπαλος θα μπει με ενθουσιασμό και θα προσπαθήσει να πιέσει, όπως κι έγινε. Βλέποντας πως ο αντίπαλος εκμεταλλεύονταν τις προωθήσεις του Μέτσε, αλλάξαμε σχηματισμό σε 4-2-3-1. Μ’ αυτόν τον τρόπο γεμίσαμε τον χώρο δίπλα στον Παπαδήμα και δημιουργήσαμε ένα ισχυρό μπλοκ με τους τέσσερις αμυντικούς και τους δύο ανασταλτικούς μέσους, μειώνοντας σημαντικά την πίεση από τον άξονα. Από το σημείο εκείνο και μετά, οι επιθέσεις του αντιπάλου εξανεμίστηκαν εντελώς. Οπότε μην μπορώντας πλέον να δημιουργήσει ήταν μοιραίο να βάλουμε σε κάποια οργανωμένη αντεπίθεση και το δεύτερο γκολ.

DSC_0207

Πολύ καλά πήγαν επίσης οι δύο ακραίοι οπισθοφύλακές μας, ο Παπαγεωργίου και ο Δημολιός, οι οποίοι όμως είχαν πολύ δουλειά στα μετόπισθεν δίνοντας άμεσα βοήθειες στα δύο στόπερ. Κράτησαν πολύ σωστά τις αποστάσεις, δεν δέχθηκαν μπαλιά στην πλάτη της άμυνας και συνέβαλλαν στο να μην μας δημιουργήσει ο αντίπαλος πρόβλημα από τα άκρα. Πέρασε μόλις μία καλή σέντρα και αυτό συνέβη γιατί ο εξτρέμ που έπρεπε να βοηθήσει άργησε να το κάνει.

Ο Παπαγεωργίου στο 80’ δέχθηκε μία κλωτσιά από έναν αντίπαλο στο κεφάλι και ένιωσε ζαλάδα. Έπαθε μία μικρή διάσειση. Δεν ήταν κάτι σοβαρό αλλά αντικαταστάθηκε από τον Αλεξανδρή. Όλη την εβδομάδα δουλεύαμε στο πλάνο ότι ο Αλεξανδρής όταν χρειαστεί θα αγωνιστεί σ’ αυτή τη θέση. Ο Αλεξανδρής είναι ένας παίκτης που μπορεί να δώσει λύσεις σε πολλές θέσεις. Στην 18αδα ο Αλεξανδρής είχε τον ρόλο του αντικαταστάτη των δύο μπακ, εφόσον υπήρχε η ανάγκη. Ο Αλεξανδρής μάλιστα εκτός του γκολ που σημείωσε, πέρασε και μία πάσα στον Κορέτα, όπου θα μπορούσε εκεί να γίνει το 0-2. Γενικά είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένος από τα παιδιά που μπήκαν ως αλλαγές.

Να σημειώσω πως στον αγώνα της Φιλιππιάδας ο Νίκος Τζήμας αγωνίστηκε με ένεση, καθώς είχε ένα αιμάτωμα στο πόδι. Το πρωί επισκέφτηκε το Κέντρο Υγείας της περιοχής και του έγινε ένεση ξυλοκαΐνης για να μην πονάει. Αυτό τον τιμάει ιδιαίτερα και δείχνει χαρακτήρα για να φοράει αυτή τη φανέλα».

Για την αποχώρηση του Νίκου Γρηγοριάδη και την ανάγκη απόκτησης νέου

«Σίγουρα η αποχώρηση του Νίκου Γρηγοριάδη επιβάλλει την απόκτηση ενός ή και δύο ακόμη τερματοφυλάκων. Οι δικές μου εισηγήσεις στο θέμα αυτό έχουν γίνει από μένα και το χειρίζεται η διοίκηση και ο τεχνικός διευθυντής. Ο Ράπτης είναι ένα παιδί 16 χρονών και σκεφτείτε την πίεση που θα είχε αν χρειάζονταν να αγωνιστεί απέναντι στον Εθνικό Φιλιππιάδας. Πιστεύω πως σύντομα θα έχουμε τις ανακοινώσεις επί του θέματος».

Για την μεταγραφική προσθήκη που έχει προαναγγείλει ο κ. Τζήμας

«Ο ποδοσφαιριστής που θα αποκτηθεί θα πρέπει να έχει ορισμένα χαρακτηριστικά. Θα πρέπει να παίζει στην επιθετική γραμμή, όχι απαραίτητα σέντερ φορ, αλλά να μπορεί να παίξει και αυτόν τον ρόλο. Και γι’ αυτό το θέμα υπάρχει η σχετική εισήγηση και θα δούμε αν έχουμε θετική εξέλιξη».

Για τα αποτελέσματα της 1ης αγωνιστικής του ομίλου

«Τα αποτελέσματα των πρώτων αγωνιστικών πάντα κρύβουν εκπλήξεις. Επίσης καμία ομάδα δεν είναι έτοιμη αυτή τη χρονική περίοδο. Η ετοιμότητα των ομάδων θα φανεί στο μέσο του πρωταθλήματος. Το βάθος της δουλειάς θα φανεί στις τελευταίες 10 αγωνιστικές. Βέβαια, ζούμε στην Ελλάδα και βλέπουμε ομάδες να κάνουν 7-8 μεταγραφές τον Δεκέμβριο, δείγμα του πρόχειρου σχεδιασμού της το καλοκαίρι. Επανέρχομαι στα αποτελέσματα και θα πρέπει να πούμε πως όπως δεν είναι έτοιμες οι ομάδες δεν είναι έτοιμοι και οι διαιτητές. Επίσης θα πρέπει να λάβουμε υπόψη τα γήπεδα που γίνονται τα παιχνίδια. Είναι δεδομένο πως θα δούμε εκπλήξεις. Όμως οι ομάδες που είναι ισχυρές φαίνονται από την αρχή. Οι ομάδες χωρίζονται σε δύο γκρουπ. Σ’ αυτές που στοχεύουν ψηλά και σ’ αυτές που στοχεύουν στην γρήγορη παραμονή. Το διπλό του Καραϊσκάκη στον Ρήγα είναι ένα πολύ καλό αποτέλεσμα για τους φιλοξενούμενους, γιατί η ομάδα του Ρήγα είναι δυνατή. Πολύ μεγάλο επίσης το διπλό της Πύδνας Κίτρους. Επίσης το δικό μας αποτέλεσμα ήταν πολύ σημαντικό, γιατί οι αντίπαλοί μας περίμεναν πως δεν θα περάσουμε από τη Φιλιππιάδα».

Για το παιχνίδι με τον Αχιλλέα Νεοκαισάρειας

«Θεωρώ πως το παιχνίδι με τον Αχιλλέα Νεοκαισάρειας είναι πιο δύσκολο από αυτό στη Φιλιππιάδα για πολλούς λόγους. Θέλουμε τον κόσμο δίπλα μας, αυτός ο κόσμος είναι η δύναμή μας. Θέλουμε τον κόσμο να χειροκροτήσει τους ποδοσφαιριστές μας».

Απομαγνητοφώνηση – επιμέλεια: Γιώργος Αποστολακόπουλος

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις