ΕΕΑ: Σώζεται η Βέροια, υποβιβάζεται ο Πανελευσινιακός

Με βάση τα στοιχεία που προσκόμισε η ΠΑΕ Βέροια στην ΕΕΑ, η αρχική απόφαση για κακή μετοχική σύνθεση άλλαξε, με αποτέλεσμα η ομάδα της Ημαθίας να μην κινδυνεύει με υποβιβασμό, αλλά με πρόστιμο από 1.000-300.000 ευρώ.
Ο λόγος…

…για τον οποίο η Βέροια κινδυνεύει με πρόστιμο είναι ότι δεν ενημέρωσε την ΕΕΑ για την αλλαγή της μετοχικής της σύνθεσης από τον Θόδωρο Καρυπίδη στον Κώστα Παπαδόπουλο και δεν προσκόμισε εγκαίρως τα απαραίτητα έγγραφα.
Ωστόσο, το φάσμα του υποβιβασμού αντιμετωπίζει ο Πανελευσινιακός, καθώς διαπιστώθηκε παραβίαση του άρθρου 69, σύμφωνα με το οποίο δεν μπορούν να αποκτούν μετοχές ΑΑΕ εν ενεργεία ποδοσφαιριστές, προπονητές, διαιτητές κ.α. και σε περίπτωση που διαπιστωθεί αυτό με υπαιτιότητα της ΑΑΕ η ομάδα αποβάλλεται από το πρωτάθλημα κατόπιν έκθεσης της ΕΕΑ και απόφασης της αρμόδιας πειθαρχικής επιτροπής, που στην συγκεκριμένη περίπτωση είναι αυτή της Football League.
Οι αποφάσεις της ΕΕΑ για τις δύο υποθέσεις:
“Η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού, κατά την σημερινή της συνεδρίαση, έλαβε τις ακόλουθες αποφάσεις:
ΠΑΕ ΒΕΡΟΙΑ (εξ αναβολής)
Παπαδόπουλος Κων/νος 93,53%
1. ΣΥΖΗΤΕΙΤΑΙ (ΥΠΟ ΔΙΑΣΚΕΨΗ)
2. Διαπιστώθηκε παράβαση υποχρέωσης του ν.2725/99 άρθρο 69Α περί προηγούμενης άδειας από την Επιτροπή για τη μεταβίβαση των μετοχών.
3. Σύμφωνα με το άρθρο 77Α παρ.7 η Επιτροπή τάσσει σύντομη προθεσμία 5 ημερών στην ως άνω ΠΑΕ για την άρση της ανωτέρω παράβασης. Ταυτόχρονα εντός του ιδίου χρόνου καλείται σε ακρόαση στη συνεδρίαση της Πέμπτης 22-09-16 για την επιβολή ή μη προστίμου, σύμφωνα με το άρθρο 77Α παρ.6.
Καταγγελία ΠΑΕ Ζακύνθου κατά ΠΑΕ Πανελευσινιακού αναφορικά με τη μετοχική σύνθεση της δεύτερης. (εξ αναβολής)
Εξετάσθηκε η καταγγελία της ΠΑΕ ΖΑΚΥΝΘΟΥ και κατά την άποψη της πλειοψηφίας κρίθηκε ότι συντρέχει η παράβαση εκ μέρους της ΠΑΕ ΠΑΝΕΛΕΥΣΙΝΙΑΚΟΣ του άρθρου 69 παρ.8 και περαιτέρω η Επιτροπή διαβιβάζει την απόφαση στο οικείο δικαιοδοτικό όργανο”.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις