Αγώνες τοξοβολίας στο Βόλο

Ο Σκοπευτικός Σύλλογος Βόλου και η Διεύθυνση Αθλητισμού του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ Δήμου Βόλου συνδιοργανώνουν με την Π.Ε. Μαγνησίας και Σποράδων – Περιφέρεια Θεσσαλίας, αγώνες τοξοβολίας Ανοιχτού στίβου, ολυμπιακού και σύνθετου στόχου, που προκηρύχτηκαν επίσημα…

…από την Ελληνική Ομοσπονδία Τοξοβολίας Ελλάδος και θα διεξαχθούν τα δύο επόμενα Σαββατοκύριακα στο Βόλο, στο γήπεδο Μακρινίτσης-«Καζανάκι» από ώρα 10 πρωινή έως 16.00.
Την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου θα γίνουν αγώνες τοξοβολίας Πανελλήνιας συμμετοχής και το Σάββατο 24/9 και Κυριακή 25/9 το Κύπελλο τοξοβολίας Ελλάδος, ένας σπουδαίος θεσμό αφού γίνεται άπαξ κάθε χρόνο.

Η είσοδος για όλες τις ημέρες είναι ελεύθερη για όλο το κοινό, ενώ μέγας χορηγός των δύο αγώνων είναι το Επιμελητήριο Μαγνησίας. Τους αγώνες υποστηρίζουν ως χορηγοί, τοπικές επιχειρήσεις της πόλης του Βόλου.

Ήδη περισσότεροι από 80 αθλητές από διάφορες πόλεις έχουν δηλώσει συμμετοχή για την πρώτη Κυριακή στις 18/9 και αναμένεται να καταφθάσουν με συνοδούς, οικογένειες, προπονητές κ.λ.π στο Βόλο νωρίτερα από την ημέρα των αγώνων.

Για το Κύπελλο Ελλάδος δεν έχουν ακόμη αρχίσει οι δηλώσεις συμμετοχής, αλλά λόγω της σπουδαιότητάς του αναμένεται να υπάρξει ρεκόρ συμμετοχών.

Ο Δήμος Βόλου και ο Σ.Σ. Βόλου, κάνουν κυριολεκτικά «αγώνα δρόμου» για να ετοιμαστεί έγκαιρα ο αγωνιστικός χώρος, δεδομένου ότι πρέπει να προσαρμοστεί ανάλογα για τις ανάγκες της τοξοβολίας.

Η τοξοβολία είναι ένα μοναδικό άθλημα. Μπορεί να μην είναι ακόμη πολύ γνωστό και ευρέως διαδεδομένο αλλά κερδίζει έδαφος ειδικά στις μικρές ηλικίες γιατί είναι πολύ συναρπαστικό. Οι αθλητές που λαμβάνουν μέρος σε αγώνες αγωνίζονται σε διαφορετικές κατηγορίες οι οποίες κρίνονται με βάση το είδος του τόξου (ολυμπιακό ή σύνθετο τόξο), το φύλλο και την ηλικία, αλλά και με βάση την απόσταση (70μ., 60μ., 50μ., 40μ., 30μ.,18μ.).

Ο Σκοπευτικός Σύλλογος Βόλου από το 1911 στέκεται αποτελεσματικός αρωγός σε κάθε προσπάθεια της τοπικής κοινωνίας με σκοπούς που προάγουν τον κλασσικό αθλητισμό, το ολυμπιακό πνεύμα, τον χαρακτήρα και τον πολιτισμό.

Στα σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, η Διεύθυνση Αθλητισμού του Δήμου θα αποστείλει κάλεσμα για τους αγώνες ώστε τα παιδιά να γνωρίσουν από κοντά το «ευγενές» και ολυμπιακό άθλημα της τοξοβολίας. Ο ΣΣΒ έμπειρος διοργανωτής μεγάλων αθλητικών γεγονότων φιλοδοξεί με την αρωγή των τοπικών φορέων και ειδικά του Δήμου Βόλου να καθιερώσει το γεγονός ως αθλητικό θεσμό και να επιτύχει η πόλη μας, την ανάληψη στο μέλλον αγώνων ευρωπαϊκού επιπέδου.

Από τους συνδιοργανωτές προσκαλούνται όλοι οι Βολιώτες να επισκεφτούν το γήπεδο Μακρινίτσης-«Καζανάκι» και να υποστηρίξουν με την παρουσία τους το άθλημα.

Το Δελτίο Τύπου από την Διεύθυνση αθλητισμού του Δήμου Βόλου:

«Ακόμη ένα αθλητικό γεγονός έρχεται να προστεθεί στο καλεντάρι της πόλης μας, με την έναρξη της αθλητικής περιόδου 2016-2017.

Συγκεκριμένα το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα και Κύπελλο Ελλάδος Τοξοβολίας Ανοιχτού Χώρου Ανδρών-Γυναικών / Νέων Ανδρών – Νέων Γυναικών / Εφήβων – Νεανίδων θα διεξαχθεί στην πόλη του Βόλου τα δύο προσεχή Σαββατοκύριακα 17/18-9-2016 & 24/25-9-2016 αντίστοιχα, με τον Δήμο Βόλου και το Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου Δ.Ο.Ε.Π..Α.Π. – ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ να συμβάλλει στην διεξαγωγή της διοργάνωσης.

Ο Δήμος Βόλου, το Νομικό Πρόσωπο Δ.Ο.Ε.Π..Α.Π. – ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ και η Διεύθυνση Αθλητισμού αποδεικνύουν έμπρακτα για ακόμη μια φορά την στήριξη τους στα αθλητικά σωματεία της πόλης μας και κατ΄ επέκταση στις οικείες Ομοσπονδίες αυτών.

Οι αγώνες θα πραγματοποιηθούν στο γήπεδο Μακρινίτσας ( θέση Καζανάκι- άνωθεν περιφερειακού) με γεωγραφικό στίγμα GPS N: 39.387106 – Ε : 22.951672. Το ωράριο πραγματοποίησης των εν λόγω αγώνων θα είναι από τις 9:00πμ έως τις 18:00μμ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
Ο ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΚΑΠΟΥΡΝΙΩΤΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ»

tox

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις