Πρόκριση από τα… έντεκα βήματα για Αλμυρό, 1-0 την Α.Ε. Διμηνίου

Α.Ε. Διμηνίου και Γ.Σ. Αλμυρού αναμετρήθηκαν σήμερα το απόγευμα στο γήπεδο του Διμηνίου για την α’ φάση του Κυπέλλου της ΕΠΣΘ, με την ομάδα του Αλμυρού να φεύγει νικήτρια από το γήπεδο, επικρατώντας με σκορ 1-0, χάρη σε χτύπημα πέναλτι που εκτέλεσε ο Κοντοβάς. Ο έμπειρος επιθετικός ήταν ο κύριος εκφραστής όλων σχεδόν των επιθετικών προσπαθειών…

…του Αλμυρού και έχασε ευκαιρίες να σημειώσει και άλλα τέρματα.
Το παιχνίδι ήταν δυνατό, χωρίς σπουδαίες φάσεις στο πρώτο 15λεπτο, με τον Αλμυρό να πατά καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο, όσο κυλούσε ο χρόνος, απέναντι στην Α.Ε. Διμηνίου που διαθέτει πολλούς νεαρούς και άπειρους ποδοσφαιριστές, η οποία χρειάζεται δουλειά, καθώς είναι μια νέα εντελώς ομάδα.
Η Α.Ε. Διμηνίου είχε στο 13′ ένα σουτ του Καλαμίδα έξω από την περιοχή, το οποίο πέρασε άουτ, ενώ στο 15′ το σουτ του Νασιακόπουλου μέσα από την περιοχή βρήκε στα σώματα των αμυνόμενων, με τη μπάλα να απομακρύνεται. Για να φτάσουμε στο 26′ όπου ο Αλμυρός κέρδισε πέναλτι. Ο Κοντοβάς ανατράπηκε μέσα στην περιοχή από τον Λούμπαρδο, με την κ. Κουσκούνη να καταλογίζει αμέσως το πέναλτι. Την «εσχάτη των ποινών» ανέλαβε να εκτελέσει ο Κοντοβάς, ο οποίος έγραψε το 0-1.
Το παιχνίδι κυλούσε με τον Αλμυρό να έχει την ελαφρά πρωτοβουλία των κινήσεων και στο 41′ και στο 43′ ο Κοντοβάς είχε δύο καλές στιγμές να σκοράρει, όμως και στις δύο περιπτώσεις τα σουτ που επιχείρησε δεν βρήκαν τον στόχο.
Στην επανάληψη η ομάδα του Θάνου Θεοδώρου ήταν καλύτερη, βρήκε χώρους και δημιούργησε τις προϋποθέσεις να πετύχει, τουλάχιστον ένα ακόμη γκολ, με τους παίκτες του Αλμυρού να είναι άστοχοι στην τελική προσπάθεια.
Στο 58′ ο Κοντοβάς έχασε σπουδαία ευκαιρία να σκοράρει, όταν μόνος απέναντι από τον Κουτσιρίμπα δεν μπόρεσε να τον νικήσει, με τον τερματοφύλακα του Διμηνίου να αποκρούει σωτήρια.
Από την πλευρά της η Α.Ε. Διμηνίου έχασε πολύ μεγάλη ευκαιρία να ισοφαρίσει στο 75′. Ο Παλάσης εκτέλεσε κόρνερ, ο προωθημένος Παπαϊωάννου έπιασε την κεφαλιά, με τους αμυντικούς του Αλμυρού να διώχνουν πριν η μπάλα περάσει τη γραμμή και καταλήξει στα δίχτυα.
Στο 77′ ο Κοντοβάς από καλή θέση σούταρε ψηλά άουτ, ενώ στο 80′ η κ. Κουσκούνη αρνήθηκε να καταλογίσει πέναλτι, σε μια φάση όπου ο Κρανάς ανατράπηκε μέσα στην περιοχή από τον Καρακώστα.
Η τελευταία καλή στιγμή στο παιχνίδι σημειώθηκε στο 89′ με τον Κοντοβά να πιάνει την κεφαλιά μέσα στην περιοχή, μετά από εκτέλεση κόρνερ του Νασιακόπουλου, με τον Κουτσιρίμπα να αποκρούει.
Έτσι, ο Γ.Σ. Αλμυρού με το χτύπημα πέναλτι του Κοντοβά πήρε τη νίκη με 1-0 και προκρίθηκε στη β’ φάση του Κυπέλλου ΕΠΣΘ.
Α.Ε. ΔΙΜΗΝΙΟΥ: Κουτσιρίμπας, Παπαεμμανουηλίδης, Καλαμίδας, Λούμπαρδος, Παπαϊωάννου, Τριανταφύλλου (24′ Παλάσης), Καμπέρης, Χατζησταμάτης, Πετρόπουλος, Χαντζής (72′ λ.τρ. Καρακώστας), Γεωργιάδης.
Γ.Σ. ΑΛΜΥΡΟΥ: Χαλάτσης, Τσιάτσιος (46′ Κρανάς), Παυλίδης, Πλαβός, Κυριάκος, Θωμαΐδης, Καψιώτης, Κοτσιαρίδης (78′ Δημουλάς), Ν. Βούλγαρης (65′ Τσόγκας), Νασιακόπουλος, Κοντοβάς.

Θα ακολουθήσει 

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις