Χωρίς να …ιδρώσει ο Ολυμπιακός Β. 69-44 την Ασπίδα Ξάνθης

Με επιβλητικό τρόπο και αποδίδοντας εξαιρετικό μπάσκετ ο Ολυμπιακός Βόλου μπήκε με το …δεξί στις φετινές αγωνιστικές του υποχρεώσεις. Οι «ερυθρόλευκες» έχοντας στον πάγκο τους τον Μάριο Μπορίνο (ο Μ. Καπουρνιώτης βρίσκονταν για προσωπικούς λόγους εκτός Βόλου) επικράτησαν με 69-44 της Ασπίδας Ξάνθης στο Βόλο στην 1η αγωνιστική του κυπέλλου…

…Ο Ολυμπιακός, είχε πλουραλισμό στην επίθεση (σκόραραν οι 11 από τις 12 αθλήτριες που χρησιμοποιήθηκαν), ενώ το μεγάλο του «όπλο» αποδείχτηκε η άμυνα, όπου δέχτηκε μόλις 44 πόντους.
Οι νεοαποκτηθείσες Παγκαλίδου, Δημητριάδου, Κουτσιάφτη έδειξαν πως δένουν σιγά-σιγά με το υπόλοιπο σύνολο, ενώ εξαιρετικές εντυπώσεις άφησαν οι νεάνιδες Χούτα, Ντελή και Διαμαντοπούλου.
Το πρώτο δεκάλεπτο ήταν αναγνωριστικό και για τις δύο αντιπάλους. Οι γηπεδούχες προηγήθηκαν στο 6′ με 14-5, αλλά οι φιλοξενούμενες, αντέδρασαν, μείωσαν τη διαφορά και στο 9′ έφτασαν στο καλάθι (σκορ 16-14). Η Ασπίδα άντεξε στην πίεση του Ολυμπιακού μόνο για ένα ημίχρονο (σκορ 35-27) . Στην επανάληψη οι Βολιώτισσες επικράτησαν ολοκληρωτικά κάτω από τα δύο καλάθια, ενώ παίζοντας πιεστική άμυνα και αναπτύσσοντας άριστα τον αιφνιδιασμό, άνοιξαν τη ψαλίδα της διαφοράς η οποία με το σφύριγμα της λήξης διαμορφώθηκε στους 25 πόντους.
Ο Μάριος Μπορίνος μοίρασε το χρόνο συμμετοχής σε όλες του τις παίκτριες, οι οποίες τον αποζημίωσαν με τον καλύτερο τρόπο.
Η Εύη Κυριατζίδου ήταν η καλύτερη του Ολυμπιακού, ενώ την ακολούθησαν σε απόδοση οι Σουλτάνη, Παγκαλίδου, χωρίς να υστερήσουν οι υπόλοιπες. Από την Ασπίδα ξεχώρισε η Μαμαλίγκατση.
Ο Ολυμπιακός περνάει χωρίς αγώνα τη δεύτερη αγωνιστική, ενώ την τρίτη θ’ αντιμετωπίσει στο Βόλο τον Ηρακλή που συνέτριψε με 68-28 τους Τιτάνες Δράμας.
Διαιτητές: Παπαθωμά, Λελούδας
Δεκάλεπτα: 17-14, 35-27, 52-31,69-44
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Β. (Μπορίνος): Κυριατζίδου 17 (2τρ), Σαρακατσάνη 3 (1 τρ), Παγκαλίδου 10 (1 τρ), Αγαγιώτη 4, Σουλτάνη 12, Χούτα 2, Ντελή, Δημητριάδου 6, Ζήτη 2, Αγκάνη 5, Διαμαντοπούλου 4, Κουτσιάφτη 6.
ΑΣΠΙΔΑ ΞΑΝΘΗΣ (Καρά Αχμέτ): Μεχμέτ Ούστα 3 (1τρ), Καραλίδου Σ. 10, Κουτρούβελη 3 (1τρ), Παπαδοπούλου 4, Παπαχριστοβέργη, Καραλή 5, Σαρβάνη 2, Μαμαλίγκατση 14 (2τρ), Καραλίδου 3 (1τρ).

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις