Μπίλης: «Από το αργεντίνικο τάνγκο στην Σκουάντρα Αντζούρα»

Από το αργεντίνικο τάγνκο της Φιλιππιάδας στην Σκουάντρα Αντζούρα του “Π. Μαγουλάς” είπε χαρακτηριστικά για τον τρόπο παιχνιδιού της ομάδας του, στον αγώνα κόντρα στον Αχιλλέα Νεοκαισάρειας, ο Λεωνίδας Μπίλης στη συνέντευξη Τύπου μετά το ματς. Ο κυανόλευκος τεχνικός τόνισε πως έμεινε απόλυτα ευχαριστημένος από την ομάδα του σε όλες τις στιγμές του αγώνα, περισσότερο δε όταν αυτή έμεινε με παίκτη λιγότερο.

Αναλυτικά οι δηλώσει του Λεωνίδα Μπίλη:

«Καταρχήν να πούμε μερικά πράγματα για την ομάδα του Αχιλλέα Νεοκαισάρειας, αλλά και για τον κύριο που κάθεται δίπλα μου. Ήμασταν συνεργάτες στην ΑΕ Ποντίων, είναι ένα ιδιαίτερα αγαπητό παιδί και πολύ καλός προπονητής. Πόσο καλός είναι φαίνεται από τα εννέα διπλά που κατέγραψε η ομάδα του Αχιλλέα Νεοκαισάρειας πέρυσι.

Αυτό το παιχνίδι για εμένα ήταν πάρα πολύ δύσκολο. Ήξερα, αλλά δεν είχα πει μες την εβδομάδα τη δυσκολία του παιχνιδιού. Είναι μια ομάδα που για να την κρατήσεις στο μηδέν είναι πάρα πολύ δύσκολο. Έχει δυο – τρεις παίκτες που μπορούν να δημιουργήσουν προβλήματα από το πουθενά στον αντίπαλο, έχει την κάθετη πάσα, έχει το μακρινό σουτ, έχει φοβερές εκτελέσεις σε στημένες φάσεις και τους Μανίκα Ηλία και Νάκα που τους είχα κι εγώ παίκτες από πολύ καιρό, να δημιουργούν προβλήματα στον αντίπαλο ειδικά εκτός έδρας. Ο συνάδερφός μου έχει φτιάξει μια αξιόμαχη ομάδα με νεαρούς ποδοσφαιριστές. Πάντα ο Αχιλλέας Νεοκαισάρειας παίρνει ταλέντα και με τη δουλειά όλων και κυρίως του Νίκου Θεοδοσιάδη, που πέρυσι συντέλεσε στα μέγιστα για να σωθεί η ομάδα που έπεφταν επτά, ξέραμε πολύ καλά τι θα αντιμετωπίσουμε.

Ήμασταν προετοιμασμένοι και όπως είχα πει στο προηγούμενο παιχνίδι ότι ήθελα να παίξουν σαν αργεντίνικη ομάδα, σήμερα ήθελα να παίξουν σαν ιταλική. Μια και φορούσαν τη γαλάζια φανέλα ήθελα να παίξουν με ιταλική νοοτροπία. Δηλαδή να μην αφήσουν ποτέ πίσω στην πλάτη τους χώρο. Φυσικά τα κατάφεραν αρκετά καλά, εκ του αποτελέσματος, αλλά όπως είπε και ο κ. Θεοδοσιάδης μέχρι το 70’ ήταν πολύ δύσκολα τα πράγματα για εμάς. Θεωρώ πως για δεύτερο παιχνίδι οι αλλαγές συνέβαλαν στο να διαμορφωθεί το τελικό σκορ. Έμεινα για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι τρομερά ευχαριστημένος από τους παίκτες που μπήκαν αλλαγή, συν από το γεγονός της αντίδρασής μας όταν παίζαμε με δέκα παίκτες. Ρωτήθηκα μέσα στην εβδομάδα για τα εργομετρικά νομίζω είναι αυτά που βλέπετε μέσα στο γήπεδο. Η δουλειά που γίνεται από τους συνεργάτες μου, τόσο τον τεχνικό διευθυντή κ. Κοκκινάκη, τον βοηθό μου τον κ. Μπράτσο, τον βοηθό μου και προπονητή φυσικής κατάστασης κ. Αθανασιάδη, τον κ. Κοντοβά που δουλεύει με τους τερματοφύλακες και έχουν κάνει τρομερή βελτίωση αυτά τα παιδιά. Νομίζω όλη η δουλειά αυτού του τιμ φαίνεται.

Η ομάδα σήμερα έπρεπε να σπάσει και το άγχος της έδρας, αυτό που εσείς γνωρίζετε καλύτερα από εμένα. Μου έλειπε εμένα αυτό σαν προπονητή, η νίκη μέσα στο Π. Μαγουλάς. Θεωρώ ότι τα επόμενα παιχνίδια στην έδρα μας θα είναι πιο εύκολα, πιο διαχειρίσιμα. Θα έχει φύγει από επάνω μας ένα τεράστιο βάρος.

Είχαμε πάλι τη χαρά για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι να δούμε παίκτες με προσωπικότητα μέσα στο γήπεδο, που όταν η ομάδα είχε κάποια προβλήματα πήραν τα ηνία στα χέρια τους. Αλλά κυρίως να δούμε μια ομάδα, μια γαλάζια ομάδα όπως την θέλουν οι οπαδοί της».

Για Παρασκευαΐδη και διαιτησία: «Ο Μανίκας δεν ήταν σε εμφανή θέση για γκολ, αλλά ήταν κοντά στη γραμμή της περιοχής. Αν ήταν φάουλ στον Μανίκα σαφώς ήταν δεύτερη κίτρινη. Δεν έχω να σχολιάσω κάτι για την διαιτησία. Όπως είδατε η Νίκη Βόλου έπαιξε για άλλη μια φορά στο 100%. Και οι δύο ομάδες έπαιξαν δυνατά και αποφασιστικά για να πάρουν το αποτέλεσμα. Σας είπα και την προηγούμενη εβδομάδα πως έτσι έχει μάθει να παίζει η Νίκη Βόλου. Σ’ αυτά τα δύο παιχνίδια που παίξαμε το είδαμε αυτό. Οπότε η διαιτησία ήταν άριστη για εμένα όπως και για τον συνάδελφο. Αντιδράσαμε καλά με δέκα παίκτες και είχαμε αποθέματα φυσικής κατάστασης. Ο Αχιλλέας Νεοκαισάρειας δεν κατόρθωσε να χειριστεί το αριθμητικό πλεονέκτημα».

Για τον Τορεζάνι: «Η αλλαγή του Τορεζάνι ήταν αναγκαστική. Τραυματίστηκε. Θλάση στον δικέφαλο. Εκεί εγώ φοβήθηκα γιατί είχα ρισκάρει. Κάναμε δύο αλλαγές νωρίς και μετά αναγκαστήκαμε να κάνουμε και την τρίτη πολύ νωρίς. Παίξαμε με την φωτιά γιατί αν τραυματιζόταν ένας παίκτης θα παίζαμε με εννιά. Σχοινοβατήσαμε αλλά στο ποδόσφαιρο θέλει και ρίσκο».

Για τον Μαλακασιώτη: «Όλα τα παιδιά έδωσαν το 100% των δυνατοτήτων τους όπως πρέπει. Έχουμε τη χαρά μέσα από κάθε παιχνίδι να αναδεικνύονται και κάποιοι leader. Αυτό το κρίνετε εσείς, το βλέπετε εσείς. Όλα τα παιδιά δείχνουν να έχουν αντιληφθεί το τι γίνεται φέτος σ’ αυτή την ομάδα και το τι πρέπει να κάνουν, γιατί η πορεία είναι δύσκολη, ο μαραθώνιος μεγάλος και απλά κάναμε το δεύτερο βήμα».

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις