Πρόεδρος ΕΠΣ στον εισαγγελέα ως ύποπτος για εκβίαση και σεξουαλική παρενόχληση Ελληνίδας διαιτητή!

Όπως αποκάλυψε η «Δίκη στον ΣΚΑΪ», Ελληνίδα διαιτητής κατήγγειλε στον εισαγγελέα εκβίαση από πρόεδρο ΕΠΣ με διαφόρους τρόπους, αλλά και με σεξουαλική παρενόχληση!

Η διαιτητής, που είναι διεθνής, κατέθεσε ενόρκως στην εισαγγελία Αθηνών ότι πρόεδρος ποδοσφαιρικής Ένωσης την πίεζε για να αποδώσει τα ποσοστά από τα χρήματα που λάμβανε ως αμοιβή για τους διεθνείς αγώνες στην τοπική Ένωση. Παράλληλα -σύμφωνα πάντα με τη μαρτυρική κατάθεσή της- επιχείρησε δύο φορές να τη φιλήσει στο στόμα και η ίδια τον απώθησε μέσα στο γραφείο του!

Η διαιτητής καταγγέλλει διαρκή ψυχολογική πίεση, φτάνοντας στο σημείο να πάψουν να την ορίζουν, επειδή δεν ήθελε να αποδώσει τα ποσοστά της αμοιβής της. Σημειωτέον ότι υπάρχουν τέσσερις δικαστικές αποφάσεις που δεν επιτρέπουν στους διαιτητές να καταβάλουν τα ποσοστά τους στις Ενώσεις, παρά μόνο στους συνδέσμους διαιτητών.

Ο συγκεκριμένος πρόεδρος ΕΠΣ, ο οποίος κλήθηκε ως ύποπτος για ανωμοτί κατάθεση, έχει καταδικαστεί και για πλαστογραφία…

Απόσπασμα της ένορκης κατάθεσης στον εισαγγελέα δημοσιοποίησε η εκπομπή «Δίκη στον ΣΚΑΪ»:

«Είμαι μέλος της Ενώσεως Ποδοσφαιρικών Σωματείων….. με την ιδιότητα της βοηθού διαιτητή και διεθνής βοηθός διαιτητή από το 2013.

Στις αρχές του Σεπτεμβρίου του ίδιου έτους, ο πρόεδρος της ΕΠΣ….., κύριος……, σε συνάντησή μας, μου ζήτησε να πληρώσω τα ποσοστά που οφείλω στην Ένωση και πως αυτά ανέρχονται στο ποσοστό 20% επί των συνολικών χρημάτων που αποζημιώνομαι για το κάθε μου παιχνίδι στο εξωτερικό.

Στις 03 Σεπτεμβρίου 2013, απέστειλα ηλεκτρονική αλληλογραφία (mail), στο τότε μέλος της ΚΕΔ κ. Μπριάκο Αθανάσιο και του ζήτησα να με ενημερώσει σχετικά με τα ποσοστά που οφείλω να δώσω στην Ένωσή μου. Μου απάντησε με mail και μου απέστειλε την με αριθμό πρωτ. 32369/2009 απόφαση Δ.Σ. Ε.Π.Ο. 09.10.2009 (Δ.Σ. Νο 15) στο οποίο περιγράφονται οι υποχρεώσεις μου.

Στις 23 Δεκεμβρίου του 2013 δέχτηκα τηλεφώνημα από την γραμματέα της Ένωσης κυρία…., στο οποίο μου είπε πως πρέπει να τους καταβάλω τα ποσοστά από τους διεθνείς αγώνες στους οποίους συμμετείχα. Μου είπε πως πρέπει να τους αναφέρω το συνολικό ποσό που έχω λάβει από τους αγώνες μου στο εξωτερικό (η αποζημίωση από τους διεθνείς αγώνες γίνεται μέσω εμβάσματος στον τραπεζικό μου λογαριασμό) για να αποδώσω τα ποσοστά στην Ένωση, τα οποία είναι 20% επί της συνολικής μου αμοιβής, ειδάλλως θα αποστείλουν χαρτί στην ΕΠΟ ώστε να τεθώ εκτός πινάκων.

Της είπα πως σύμφωνα με την με αριθμό πρωτ. 32369/2009 απόφαση του Δ.Σ. Ε.Π.Ο., οφείλω να τους αποδώσω ποσοστό 20% από την αποζημίωση για τον αγώνα και όχι από το συνολικό ποσό, το οποίο περιλαμβάνει αποζημίωση για την κάλυψη εξόδων μου. Στη συνέχεια της ζήτησα να μου δώσει εγγράφως το ποσό που ζητούσαν να καταβάλω και από πού προκύπτει αυτό, όμως μου απάντησε πως αν θέλω να μου τα πει και να τα σημειώσω εγώ, όπως και έπραξα.

Αφού τελειώσαμε την τηλεφωνική μας συνομιλία, κλείσαμε το τηλέφωνο. Έπειτα από λίγη ώρα, με κάλεσε στο κινητό μου ο Πρόεδρος της ΕΠΣ…. κύριος……. και μου είπε πως πρέπει να αποδώσω το 20% από τη συνολική μου αμοιβή από τους διεθνείς αγώνες.

Λόγω του γεγονότος ότι δέχτηκα έντονη ψυχολογική πίεση απέστειλα ξανά mail στον κ. Μπριάκο με το οποίο τον ενημέρωνα πως αντιμετώπιζα πρόβλημα με την Ένωσή μου σχετικά με τα ποσοστά τα οποία πρέπει να της αποδώσω.

Μου απάντησε πως ισχύουν όσα μου γνωστοποίησε την προηγούμενη φορά και μου απέστειλε για άλλη μία φορά την με αριθμό πρωτ. 32369/2009 απόφαση Δ.Σ. Ε.Π.Ο. 09.10.2009.

Τον Ιανουάριο του 2014, θέλοντας να δώσω τέλος σε αυτή την έντονη ψυχολογική πίεση που ένιωθα, επικοινώνησα τηλεφωνικά με τον πρόεδρο της Ένωσης κύριο….. για να βρεθούμε να μιλήσουμε. Έτσι, συναντηθήκαμε στο γραφείο του ώστε να μιλήσουμε σχετικά με το ποσό που θα κατέβαλα.

Τον ενημέρωσα για τα ποσά τα οποία μου είχε πει τηλεφωνικώς η γραμματέας της ΕΠΣ….. Συμφωνήσαμε να αποδώσω το ποσό των 610 ευρώ στη γραμματέα της Ένωσης κυρία….., τα οποία και απέδωσα στις 16/01/14 χωρίς να λάβω απόδειξη. Τον Ιούλιο του 2015 πέρασα με επιτυχία τόσο τις γραπτές όσο και τις αγωνιστικές εξετάσεις ώστε να αξιολογηθώ στις Εθνικές κατηγορίες.

Σε τηλεφωνική μου επικοινωνία με τον πρόεδρο της Ένωσης κύριο….. συμφωνήσαμε να βρεθούμε ώστε να τον κεράσω έναν καφέ όντας πολύ χαρούμενη για την επιτυχία μου. Την 01 Αύγουστου του 2015, μία εβδομάδα πριν από τις κρίσεις των διαιτητών για τις κατηγορίες, έπειτα από τηλεφωνική μας συνεννόηση, πήγα από το ασφαλιστικό γραφείο του προέδρου, διότι είχε δουλειά στο γραφείο του και δεν μπορούσε να έρθει και να βρεθούμε έξω για καφέ.

Πήγα από εκεί και έπειτα από λίγη ώρα, περίπου στις 14:00 και ενώ μιλούσαμε με τράβηξε προς το μέρος του, βάζοντας το χέρι του πίσω από το κεφάλι μου και με πλησίασε ώστε να με φιλήσει στο στόμα. Έβαλα το χέρι μου στο στόμα του για να τον εμποδίσω, τον απώθησα και του είπα να μην το κάνει αυτό και να σταματήσει.

Ξαναπροσπάθησε για 2η φορά και πάλι τον απώθησα, λέγοντας του να σταματήσει. Μετά από αυτό το γεγονός, έφυγα από το γραφείο του και πήγα σπίτι, όπου βρισκόταν ο σύζυγός μου….., ο οποίος με περίμενε για το μεσημεριανό τραπέζι. Λόγω της ντροπής και του φόβου που ένιωθα για αυτό που συνέβη δεν το είπα άμεσα στον σύζυγό μου, φοβούμενη για τις αντιδράσεις του, διότι είναι γνωστοί και βρισκόμαστε σε μία μικρή πόλη αλλά και διότι φοβόμουν τυχόν συνέπειες που θα είχε και ο σύζυγος μου, εάν έκανε κάτι, αλλά και για το μέλλον μου στον χώρο της διαιτησίας, αφού έπειτα από λίγες ημέρες θα γινόταν η ανάρτηση των πινάκων των Εθνικών κατηγοριών.

Φοβήθηκα επίσης να προβώ και σε καταγγελία για το περιστατικό στην αστυνομία. Το ίδιο βράδυ επικοινώνησε στο κινητό μου ο πρόεδρος και με ρώτησε αν όλα είναι καλά, γιατί με είδε να φεύγω βιαστικά από το γραφείο του.

Μπροστά στο τηλεφώνημα ήταν και ο σύζυγος μου. Τις επόμενες ημέρες, ο σύζυγός μου, βλέποντάς πως δεν ήμουν καλά ψυχολογικά, με ρωτούσε συνεχώς για το τι έχω και για το ότι με βλέπει στενοχωρημένη και αν μπορεί να με βοηθήσει. Έτσι, τον ενημέρωσα για το γεγονός και τον παρακάλεσα να μην κάνει κάποια ενέργεια.

Στις 29 Σεπτεμβρίου, επικοινώνησε η γραμματέας της Ένωσης, κυρία…. στο κινητό μου και μου ζήτησε να τους πάω το εξοδολόγιο των διεθνών αγώνων και να τους αναφέρω πόσα χρήματα έλαβα. Την ενημέρωσα πως δεν υπάρχει εξοδολόγιο στους διεθνείς αγώνες.

Στις 09 Οκτωβρίου στις 22:15 περίπου με πήρε ο πρόεδρος κύριος….. τηλέφωνο στο κινητό μου, όπου με το που απάντησα άρχισε να μου φωνάζει δυνατά και να λέει πως θέλει μέχρι τη Δευτέρα 12 Οκτωβρίου να πάω στην Ένωση και να δώσω αναλυτική κατάσταση στη γραμματέα με το ποια διεθνή παιχνίδια έχω παίξει, πόσες ημέρες έλειπα συνολικά και πόσα χρήματα πληρώθηκα, αλλιώς θα με θέσει εκτός πινάκων.

Στις 16 Οκτωβρίου θα γινόταν η αξιολόγηση για τους πίνακες των διεθνών διαιτητών για το 2016. Στο τηλεφώνημα ήταν παρών και ο σύζυγος μου. Τη Δευτέρα το πρωί όντας φοβισμένη πήγα στην Ένωση και ενημέρωσα τη γραμματέα αναλυτικά σχετικά με τα παιχνίδια που έπαιξα και τις ημέρες που έλειψα.

Την Πέμπτη 15 Οκτωβρίου ορίστηκα να παίξω το Σάββατο 17 Οκτωβρίου 2015 ως βοηθός στο τοπικό πρωτάθλημα. Το πρωί της Παρασκευής 16 Οκτωβρίου 2015 δέχτηκα τηλεφώνημα στο κινητό μου από τον αρχιδιαιτητή της Ένωσης κύριο…. και με ρώτησε τι πρόβλημα υπάρχει με τον πρόεδρο γιατί τον ενημέρωσε πως θα με τελειώσει και να μην με ορίσουν ξανά στο τοπικό πρωτάθλημα. Τον ενημέρωσα σχετικά.

Το Σάββατο 17 Οκτωβρίου 2015 , με τη λήξη του αγώνα τοπικού πρωταθλήματος στο οποίο συμμετείχα ως βοηθός και πριν προλάβω να μπω στα αποδυτήρια των διαιτητών με πλησίασε ο Γενικός Γραμματέας της Ενώσεως…. κύριος….. και με ρώτησε το τι συμβαίνει με τον πρόεδρο και τι πρόβλημα υπάρχει με τον πρόεδρο της ΕΠΣ…. και τους πιέζει να μην παίξω στο τοπικό πρωτάθλημα.

Ενημέρωσα και τον κύριο Γενικό Γραμματέα σχετικά και με συμβούλεψε να καταθέσω τα ποσοστά τα οποία πρέπει να καταβάλω, βάσει κανονισμού, σε λογαριασμό Τραπέζης της ΕΠΣ…. με αιτιολογία πως είναι ποσοστά διεθνών αγώνων, όπως και έπραξα τη Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2015. Επίσης έστειλα γνωστοποίηση–δήλωση προς την ΕΠΣ….., για αυτή μου την ενέργεια, ώστε να τους ενημερώσω για την κατάθεση και από πού προκύπτει αυτό το ποσό που κατέθεσα.

Ανέφερα επίσης πως σε περίπτωση προκύψασας οποιασδήποτε διαφοράς με το καταβαλλόμενο από εμένα ποσό να με ενημερώσουν εγγράφως με σκοπό την από μέρους μου άμεση τακτοποίηση του.

Τη γνωστοποίηση-δήλωση παρέδωσε δικαστικός επιμελητής λόγω απουσίας μου την οποία και παρέλαβε ο πρόεδρος της Ένωσης κύριος…… Μετά την επίδοση, με πήρε ο πρόεδρος τηλέφωνο στο οποίο δεν απάντησα λόγω του φόβου μου.

Το αμέσως επόμενο διάστημα, επικοινώνησα με τον κύριο Γενικό Γραμματέα της ΕΠΣ και πήγα μαζί με τον σύζυγό μου στον χώρο της εργασίας του, να τον βρούμε και να ζητήσω να με βοηθήσει ώστε να εξομαλυνθεί η κατάσταση η οποία είχε δημιουργηθεί.

Έπειτα και το τηλεφώνημα του κ. προέδρου της ΕΠΣ στο οποίο δεν απάντησα, επικοινώνησα με το μέλος της ΚΕΔ κ. Γενναίο Χρήστο στο κινητό του και του ζήτησα να συναντηθούμε για να του μιλήσω σχετικά με το πρόβλημά μου και να με συμβουλέψει για το τι πρέπει να κάνω, ώστε να εξομαλυνθεί η κατάσταση.

Συναντηθήκαμε το απόγευμα με τον κ. Γενναίο Χρήστο στην περιοχή της Νέας Φιλαδέλφειας, μαζί με τον σύζυγο μου. Καθίσαμε για καφέ και τον ενημέρωσα σχετικά. Με συμβούλεψε να επικοινωνήσω αρχικά με τον κύριο πρόεδρο της ΕΠΣ…. και να συζητήσω μαζί του και ανάλογα με την πορεία της συνομιλίας θα ξαναμιλήσουμε ώστε να δούμε το τι θα κάνουμε.

Λόγω της πραγματικά πολύ άσχημης ψυχολογικής μου κατάστασης δεν μπορούσα να πάρω τηλέφωνο και πήρε ο σύζυγός μου την πρωτοβουλία να επικοινωνήσει τηλεφωνικά αυτός, εκείνη την στιγμή, με τον κύριο….., ώστε να μιλήσουν και να βρεθεί μία λύση.

Μιλήσανε στο τηλέφωνο, όπου ο κύριος…… του είπε πως οφείλω ποσοστά στην ΕΠΣ….. και πως πρέπει να πάω να τα δώσω. Να μιλήσω με τη γραμματέα ώστε να με ενημερώσει για το ποσό των ποσοστών που οφείλω. Σε ερώτηση του συζύγου μου σχετικά με το ότι δεν έχω παραλάβει ακόμα την απόδειξη για το ποσό το οποίο είχα καταβάλει στις 16/01/2014 στην γραμματέα της Ένωσης κυρία…., τον ενημέρωσε πως η απόδειξη είναι στην Ένωση και πως δεν έχω πάει να την παραλάβω. Ο σύζυγος μου τον ενημέρωσε πως μόλις γυρίσω θα πάω στα γραφεία της Ένωσης ώστε να με ενημερώσει η γραμματέας για τα ποσοστά.

Στις 29 Οκτωβρίου 2015, πήγα στα γραφεία της ΕΠΣ….. μαζί με τον σύζυγό μου και ζήτησα από τη γραμματέα να με ενημερώσει για τα ποσοστά. Μου είπε πως έχουν στείλει χαρτί στην ΕΠΟ, ώστε να τους ενημερώσει για το πόσα χρήματα έχω λάβει για τους διεθνείς μου αγώνες και πως θα ξαναμιλήσουμε μόλις λάβουν απάντηση από την ΕΠΟ. Ζήτησα την απόδειξη για τα χρήματα που είχα καταβάλει και που ο πρόεδρος είπε στο τηλέφωνο στον σύζυγό μου πως την έχει η γραμματέας της Ένωσης και η γραμματέας απάντησε πως την έχει ο πρόεδρος.

Ζήτησα μόλις την παραλάβει να με ενημερώσει να πάω να την πάρω. Από την 01 Νοεμβρίου 2015 δεν ορίστηκα ξανά σε αγώνα του τοπικού πρωταθλήματος. Δεν ενημερώθηκα από την ΕΠΣ…… για τα ποσοστά τα οποία θα με ενημέρωναν πως οφείλω, ούτε για να πάω να παραλάβω την απόδειξη. Από 24 Ιουλίου 2015 που πέρασα τα τεστ δεν ορίστηκα σε κανένα παιχνίδι στο Εθνικό Πρωτάθλημα».