Βασσάρας: «Μου είπαν από UEFA-FIFA να βοηθήσω να ξεκινήσει το πρωτάθλημα»

Μοιράσου το άρθρο
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Τον λόγο που αποδέχθηκε να αναλάβει τον ρόλο του επιδιαιτητή αποκάλυψε ο Κύρος Βασσάρας μιλώντας στη Nova. Αφού διευκρίνισε ότι η πρόταση του έγινε από τους Σαραϊδάρη και Γκρούτση, επεσήμανε ότι υπήρξε «παρέμβαση» των δύο μεγάλων ομοσπονδιών, της Ευρωπαϊκής και της Παγκόσμιας.

«Μου είπαν από την UEFA και τη FIFA να βοηθήσω να ξεκινήσει το πρωτάθλημα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Μεταξύ άλλων ο Κύρος Βασσάρας υπογράμμισε ότι μέχρι τώρα ως επιδιαιτητής δεν χρειάστηκε να παρέμβει στον ορισμό κάποιου διαιτητή, τονίζοντας ότι το γεγονός αυτό είναι κάτι που τον κάνει ιδιαίτερα χαρούμενο. «Χαίρομαι γιατί είναι κάτι πολύ δύσκολο στην Ελλάδα», πρόσθεσε.

Ο κ.Βασσάρας υποστήριξε ότι υπάρχει τεράστια πίεση στους διαιτητές, οι οποίοι -όπως και οι ποδοσφαιριστές- έτσι και αυτοί χρειάζονται τον χρόνο τους. «Σκοπός είναι να υπάρχει ομαλή διεξαγωγή του πρωταθλήματος. Να αφήσουν όλοι να κάνουν τη δουλειά τους τα δύο άτομα και θα έρθει η στιγμή που θα γίνει ο απολογισμός και θα κριθούν και οι διαιτητές. Να περιφρουρηθούν», τόνισε.

Ακολουθούν οι σημαντικότερες δηλώσεις του Κύρου Βασσάρα στη NOVA.

-τον ρόλο του επιδιαιτητή:
Όπου δεν βγαίνει άκρη τότε λέει η λειτουργία της επιτροπής να ρωτήσετε το τρίτο μέλος. Εάν χρειαστεί να επέμβει τότε να επεμβαίνει ο επιδιαιτητής.

Να σας πω κάτι. Έχουμε παίξει δύο αγωνιστικές μέχρι τώρα και δεν υπήρχε ούτε μία διαφωνία. Το τρίτο μέλος μόνο καλείται μόνο όταν υπάρχει διαφωνία. Εγώ δεν έχει χρειαστεί να παρέμβω μέχρι τώρα. Χαίρομαι γιατί είναι κάτι πολύ δύσκολο στην Ελλάδα».

-τι θα πρέπει να γίνει για να βελτιωθεί η κατάσταση στη διαιτησία:
«Επειδή ακούω πολλά… Το περιβάλλον του Βασσάρα, του Σαραϊδάρη και του Γκρούτση πρέπει να σταματήσει να μιλάει. Να τους αφήσει να κάνουν τη δουλειά τους. Και από τη στιγμή που υπάρχει ΔΣ της Σούπερ Λίγκας να καλούνται και να αναλύουν τι έχει συμβεί και να απολογούνται εάν χρειάζεται.

-για την πρόταση που του έγινε να αναλάβει τη θέση του επιδιαιτητή:
«Η πρόταση ήρθε από τον Σαραϊδάρη και τον Γκρούτση. Εγώ θα είμαι μέχρι την 1η Οκτωβρίου. Τι θα γίνει τώρα που άλλαξαν οι εκλογές είναι κάτι που θα πρέπει να το δούμε».

-για την απόφασή του να αποδεχθεί την πρόταση που του έγινε:
«Μου είπαν από UEFA και FIFA να βοηθήσω να ξεκινήσει το πρωτάθλημα στην Ελλάδα. Εγώ το κάνω μόνο και μόνο για να βοηθήσω. Έχω τη δουλειά μου στη Ρουμανία, αυτό το κάνω μόνο για να βοηθήσω το ελληνικό ποδόσφαιρο. Δεν έχω κανέναν από πίσω μου».

-για τη θέση του Παναθηναϊκού:
«Δυστυχώς η μοίρα του διαιτητή είναι έτσι… Ο διαιτητής δεν έχει το γραφείο Τύπου, και όργανα επικοινωνίας και κάθε ημέρα πρέπει να διαψεύδεις. Αυτό δεν μπορεί να το κάνει ένα φυσικό πρόσωπο μόνο του. Δεν μπορώ να διαψεύδω κάθε ημέρα ότι δεν είμαι ελέφαντας. Ήμουν πρόεδρος της ΚΕΔ; Δεν ήμουν ποτέ. Για ένα διάστημα μόνο και πάλι στα δύσκολα με έβαλαν μέλος της ΚΕΔ,

-για όσα γράφονται ότι υπήρξε συνεργάτης – σύμβουλος του Γκιρτζίκη:
«Σύμβουλος του Γκιρτζικη δεν ήταν ο Βασσάρας. Ποτέ ήμουν στην Ελλάδα για να μπορέσω να κάνω όλα αυτά τα πράγματα. Ποτέ δεν έκανα παρασκήνια. Δεν προωθούσα ή τράβαγα πίσω διαιτητές. Είναι πολύ άσχημο να με κατηγορούν για ορισμούς. Δεν προλαβαίνω».

-για τις επιλογές των διαιτητών:
«Σκοπός είναι να υπάρχει ομαλή διεξαγωγή του πρωταθλήματος. Να αφήσουν όλοι να κάνουν τη δουλειά τους τα δύο άτομα και θα έρθει η στιγμή που θα γίνει ο απολογισμός και θα κριθούν και οι διαιτητές. Δεν έχει υπάρξει μέχρι τώρα διαφωνία. Οι διαιτητές είναι άνθρωποι που αυτή την στιγμή παίζουν κάτω από πολύ μεγάλη ψυχολογική πίεση. Βλέπω τι ακριβώς γίνεται. Θα πρέπει να περιφρουρηθούν. Θα έρθει η ώρα που θα κριθεί ο κάθε διαιτητής».

-Εάν γίνεται το κέφι των μεγάλων:
Η υποχρέωση μου είναι να επέμβω όταν υπάρξει διαφωνία. Δεν έχει χρειαστεί να επέμβω.

-εάν έχουμε καλούς νέους διαιτητές;
«Οι διαιτητές που μπήκαν φέτος στην Α’ Εθνική έπαιξαν και πέρσι κάποια ματς. Πρώτα δηλαδή, πήραν το σήμα. Πρέπει να καταλάβουμε ότι οι διαιτητές έχουν τρομερή πίεση και χρειάζονται τον καιρό τους, τον χρόνο τους, όπως και οι ποδοσφαιριστές».