Αντωνίου: «Θα γίνει μάχη»

Δηλώσεις στον τηλεοπτικό σταθμό Ionian Channel της Ζακύνθου, παραχώρησε ο προπονητής της Σπάρτης Σωτήρης Αντωνίου, ο οποίος επανέλαβε ότι ο στόχος των «μπλαουγκράνα» την φετινή σεζόν δεν είναι άλλος από την παραμονή, ενώ μεταξύ άλλων τόνισε ότι μέσα στα επόμενα δύο χρόνια η ομάδα της Πελοποννήσου θα προσπαθήσει να διεκδικήσει την άνοδο της στην Super League.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Για τις μεταγραφές και την πρόκριση σε βάρος του Παναιγιαλείου:

«Κρατήσαμε έναν κορμό εννέα ποδοσφαιριστών από πέρυσι. Χτίσαμε πάνω τους. Παιδιά με φιλοδοξία που γνωρίζουν την κατηγορία και χωρίς τυμπανοκρουσίες. Έχουμε δημιουργήσει ένα πολύ καλό σύνολο και θέλουμε να είμαστε έτοιμοι με την έναρξη του πρωταθλήματος. Ξεκινήσαμε 15 ημέρες νωρίτερα από τον Παναιγιάλειο και θέλαμε στα δύο αυτά παιχνίδια να δούμε σε τι κατάσταση βρισκόμαστε ενόψει Football League. Θέλουμε να είμαστε ανταγωνιστικοί και πήραμε φιλόδοξους και αθλητικούς παίκτες. Τα αποτελέσματα δείχνουν ότι έγιναν στοχευμένες κινήσεις».

Για το αβέβαιο της έναρξης:

«Θα έχουνε όλες οι ομάδες πρόβλημα με την αναβολή. Είναι δύσκολο για όλους. Εμείς περάσαμε στην επόμενη φάση του Κυπέλλου που ήταν ένας από τους μικρούς στόχους. Ο μεγάλος στόχος είναι στο πρωτάθλημα, να εμφανιστούμε ανταγωνιστικοί και να μπουν γρήγορα οι βάσεις για την παραμονή. Η ομάδα μας βγάζει υγεία και μέσα σε δύο χρόνια θέλουμε να είναι ικανή να διεκδικήσει την άνοδο στη Super League.

Φέτος δεν θα έχουμε το περσινό άγχος και την πίεση του πρωταθλητισμού και πιστεύω ότι θα αποδώσουμε ακόμα καλύτερα, αφού έχουμε μάθει την κατηγορία και έχουμε σταθεροποιήσει την απόδοσή μας».

Για το στοιχείο της εντοπιότητας:

«Γίνεται μεγάλη προσπάθεια κυρίως στην Κ19 με παιδιά από τη Λακωνία. Στη μεγάλη ομάδα υπάρχουν τρεις Λάκωνες. Ο Αναστασάκος που είναι αρχηγός μας και ένας ποδοσφαιριστής που δίνει ποιότητα και πρεστίζ, ο Κορνέζος και ο Χάδιαρης. Το λακωνικό ποδόσφαιρο έλειπε πολλά χρόνια από αυτές τις κατηγορίες. Γίνεται μεγάλη προσπάθεια από όλους, και από τον πρόεδρο τον κύριο Παύλου και τον τεχνικό διευθυντή, Δημήτρη Καρρά».

Για το πρωτάθλημα:

«Ξεκινάει με ένα απόλυτο φαβορί, τον Άρη. Μία ομάδα με βαριά φανέλα και μεγάλη ιστορία, ένα υλικό Super League και έναν πολύ έμπειρο προπονητή. Ο ΟΦΗ, ο Απόλλων, η Λαμία και τα Τρίκαλα έχουν δηλώσει ανοικτά ότι στόχος τους είναι το πρωτάθλημα. Θεωρώ ότι θα γίνει μάχη και όποιος τερματίσει 6ος θα έχει κατακτήσει ένα μίνι πρωτάθλημα, γιατί λίγο πολύ οι υπόλοιποι θα παλέψουν για τη σωτηρία. Θεωρώ ότι το πρωτάθλημα θα είναι πιο ανταγωνιστικό από πέρυσι, αρκεί να ξεκινήσει γρήγορα».

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις