Αφοί Λουφόπουλοι, από το ποδόσφαιρο στην Ιατρική

O αθλητισμός και η ενασχόληση με το ποδόσφαιρο δεν αποτελεί τροχοπέδη για έναν μαθητή που θέλει να έχει υψηλές επιδόσεις στο σχολείο. Τρανή απόδειξη τα αδέρφια Γιάννης και Γιώργος Λουφόπουλος που κατάφεραν να συνδυάσουν και τα δύο και να διακριθούν και στους δύο τομείς, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η σχετική ανακοίνωση του Διαγόρα Στεφανοβικείου:

“Από το Σύλλογο του Στεφανοβικείου έχει περάσει πληθώρα παιδιών από τα παιδικά τους χρόνια που είτε συνέχιζαν να παίζουν για πολλά χρόνια είτε σταμάτησαν για διάφορους λόγους. Μια πολύ μικρή αναφορά θα κάνουμε για τους αδελφούς Λουφόπουλου. Τον Γιάννη και τον Γιώργη. Ανήκουν στην πρόσφατη ιστορία της ομάδας, αγωνίστηκαν με την 1η ομάδα πριν 5 με 7 χρόνια. Ο λόγος της αναφοράς μας σε αυτά τα δυο παιδιά γίνεται επειδή κατόρθωσαν να επιτύχουν στο ανώτερο επίπεδο σπουδών ενώ παράλληλα ακολουθούσαν τις υποχρεώσεις της ομάδας μέχρι και τις αρχές της φοίτησής τους στη Γ΄Λυκείου.

Το ποδόσφαιρο και γενικότερα ο αθλητισμός συνδυάζονται άριστα με τις σχολικές υποχρεώσεις καθώς εκτός της σωματικής άσκησης τα παιδιά μπορούν να εκτονωθούν ψυχικά με το παιχνίδι αλλά και παράλληλα να εξασκηθούν με αρχές όπως η πειθαρχία η συνεργασία η κοινωνικότητα η δημιουργία και η επίτευξη των στόχων.

Ο Αθλητισμός είναι ο υγιής δρόμος που συνδυάζεται με το σχολείο, όλα τα άλλα μπορεί να υποκρύπτουν κινδύνους για τα παιδιά.

Χωρίς να αδικήσουμε πληθώρα παιδιών που πέρασαν από την ομάδα και ακολούθως έκαναν ή κάνουν πολύ αξιόλογες σπουδές, θα πούμε ότι τα δύο αυτά παιδιά σπουδάζουν σήμερα στην Στρατιωτική Ιατρική και παρακολουθούν με κάθε τρόπο τις εκδηλώσεις και την πορεία του Συλλόγου.

Κλείνοντας θα αναφέρουμε την δήλωση του Γιώργη Λουφόπουλου στην μικρή συνέντευξη που έδωσε σε εφημερίδα του νομού μας όταν πέρασε σαν πρώτος των πρώτων στην Ιατρική.

“Αυτό που μου έλειψε περισσότερο αυτή τη χρονιά ήταν το ποδόσφαιρο στο ΔΙΑΓΟΡΑ Στεφανοβικείου””

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις