Κύπελλο τοξοβολίας το Σαββατοκύριακο στον Βόλο από τον Σκοπευτικό Σύλλογο

Ο ΣΚΟΠΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΒΟΛΟΥ (Σ.Σ.Β) και η Ελληνική Ομοσπονδία Τοξοβολίας Ελλάδος (Ε.Ο.Τ), συνδιοργανώνουν με το Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π- ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Δήμου Βόλου και την Π.Ε Μαγνησίας & Σποράδων- ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ, το ΚΥΠΕΛΛΟ ΤΟΞΟΒΟΛΙΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Ανοιχτού Στίβου, που θα διεξαχθεί στο ΒΟΛΟ, στο «ΓΗΠΕΔΟ ΜΑΚΡΥΝΙΤΣΗΣ- ΚΑΖΑΝΑΚΙ» από ώρα 9.00 πρωινή έως 17.00, το Σάββατο 24/9 και Κυριακή 25/9/2016, με συμμετοχή των κορυφαίων αθλητών του αθλήματος από όλην την Ελλάδα.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για ΟΛΟ το κοινό

Μέγας χορηγός των αγώνων είναι το ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ

Τους αγώνες υποστηρίζουν ως χορηγοί, τοπικές επιχειρήσεις της πόλης του Βόλου.

Ήδη περισσότεροι από 110 αθλητές από διάφορες πόλεις έχουν δηλώσει συμμετοχή και έχουν αρχίσει να καταφθάνουν με συνοδούς, οικογένειες, προπονητές Βόλο .

Ο Δήμος Βόλου και ο Σ.Σ Βόλου, έκαναν κυριολεκτικά «αγώνα δρόμου» για να ετοιμαστεί έγκαιρα ο αγωνιστικός χώρος, δεδομένου ότι έπρεπε να προσαρμοστεί ανάλογα για τις ανάγκες της Τοξοβολίας.

Ξενοδοχεία της πόλης προσέφεραν ειδικές τιμές για όσους αθλητές, συνοδούς, σωματεία και οικογένειες αθλητών, επισκεφτούν την πόλη ενόψει των αγώνων.

Μέλη της ΕΟΤ και κριτές των αγώνων, είναι επίσημα προσκεκλημένοι των διοργανωτών και θα παραβρίσκονται καθ’ όλη τη διάρκεια.

Η τοξοβολία είναι ένα μοναδικό άθλημα. Μπορεί να μην είναι ακόμη πολύ γνωστό και ευρέως διαδεδομένο αλλά κερδίζει έδαφος ειδικά στις μικρές ηλικίες γιατί είναι πολύ συναρπαστικό Οι αθλητές που λαμβάνουν μέρος σε αγώνες αγωνίζονται σε διαφορετικές κατηγορίες οι οποίες κρίνονται με βάση το είδος του τόξου (ολυμπιακό ή σύνθετο τόξο), το φύλλο και την ηλικία(άνδρας-γυναίκα,νέος άνδρας-νέα γυναίκα, έφηβος-νεάνιδα κοκ) αλλά και με βάση την απόσταση (70m,60m,50m,40m,30m,18m).

Το αγωνιστικό θέαμα για το κοινό είναι θεαματικό. Περισσότεροι από 50 αθλητές βρίσκονται ταυτόχρονα στην γραμμή βολής έτοιμοι για να ρίξουν τα βέλη τους σε 40 στόχους απέναντί τους, με την έναρξη του χρόνου, προσφέροντας ένα μοναδικό θέαμα, αφού τα βέλη τους εκτοξεύονται σχεδόν ταυτόχρονα από μεγάλες και διαφορετικές αποστάσεις

Ο Σκοπευτικός Σύλλογος Βόλου από το 1911 στέκεται αποτελεσματικός αρωγός σε κάθε προσπάθεια της τοπικής κοινωνίας με σκοπούς που προάγουν τον κλασσικό αθλητισμό, το ολυμπιακό πνεύμα, τον χαρακτήρα και τον πολιτισμό.

Στα σχολεία της α’ και β’ βάθμιας εκπαίδευσης, η Δ/νση Αθλητισμού Δ. Βόλου απέστειλει κάλεσμα για τους αγώνες ώστε τα παιδιά να γνωρίσουν από κοντά το «ευγενές» και ολυμπιακό άθλημα της τοξοβολίας, που διεξάγεται τόσο σε κλειστό όσο και σε υπαίθριο στίβο, είναι εξόχως θεαματικό και έχει αρχίσει να γίνεται ιδιαίτερα δημοφιλές ειδικά στις νεαρές ηλικίες.

Ο ΣΣΒ έμπειρος διοργανωτής μεγάλων αθλητικών γεγονότων φιλοδοξεί με την αρωγή των τοπικών φορέων και ειδικά του Δήμου Βόλου να καθιερώσει το γεγονός ως αθλητικό θεσμό και να επιτύχει η πόλη μας, την ανάληψη στο μέλλον αγώνων ευρωπαϊκού επιπέδου.

Από τους συνδιοργανωτές προσκαλούνται ΟΛΟΙ οι Βολιώτες να επισκεφτούν το Γήπεδο Μακρινίτσης – « Καζανάκι» και να υποστηρίξουν με την παρουσία τους το άθλημα.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για ΟΛΟ το κοινό.

sko

Με Αθλητικούς Χαιρετισμούς
Εκ της διοικήσεως Σ.Σ.Β

Εκ της διοικήσεως

                     Ο Πρόεδρος                                                                         Ο Γραμματέας

             Δημήτριος Καρπίδας                                                              Δημήτριος Μελαχροινός

 

Δελτίο Τύπου Σκοπευτικού Συλλόγου Βόλου

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις