Μπίλης: «Με την ίδια προσέγγιση» (& video)

Περισσότερη ενέργεια και πάθος περιμένει από τον Ρήγα ο Λεωνίδας Μπίλης, καθώς προέρχεται από δύο άτυχα αποτελέσματα και οι παίκτες του θα προσπαθήσουν να αντιδράσουν. Ο κυανόλευκος τεχνικός τόνισε επίσης, στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου στο πλαίσιο του pregame των αγώνων, πως η Νίκη θα προσεγγίσει το παιχνίδι όπως κάθε εκτός έδρας αγώνα και περιμένει από τους φιλάθλους της ομάδας να συμπαρασταθούν στους παίκτες.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Λεωνίδας Μπίλης:

«Είμαστε στην ευχάριστη θέση να κοιτάξουμε το τρίτο παιχνίδι στο πρωτάθλημα και να προσπαθήσουμε να κάνουμε ακόμη ένα βήμα μπροστά στον μεγάλο μαραθώνιο τον οποίο έχουμε. Για το παιχνίδι αυτό δεν θέλω να πω πολλά πράγματα. Έχουμε τρεις λέξεις που μας συνοδεύουν. Η πίστη στις δυνατότητές μας, η τιμή για το σήμα της Νίκης και η αφοσίωση στο σκοπό μας. Με αυτές τις τρεις λέξεις να μας συνοδεύουν και με τον κόσμο δίπλα μας να μας στηρίζει θα πορευτούμε. Όπως την προηγούμενη εβδομάδα υποκλίθηκα στη συμπεριφορά του κόσμου στην ομάδα το ίδιο θα ήθελα να συμβεί και στον αγώνα με τον Ρήγα στο Βελεστίνο. Θα προσπαθήσουμε να υπερασπιστούμε ξανά τη φανέλα μας, την κίτρινη φανέλα που θα φορέσουμε και θα φοράμε εκτός έδρας.

Όσον αφορά το παιχνίδι, θα έχουμε την ίδια προσέγγιση με τα προηγούμενα παιχνίδια. Ταπεινότητα, πολλή δουλειά στον αγωνιστικό χώρο, υπομονή και μεγάλη προσπάθεια. Η ομάδα θα πρέπει να παίξει σαν αλυσίδα και οι παίκτες να προσπαθήσουν να καλύψουν τα λάθη του άλλου».

Για τον αν βλέπει το παιχνίδι ως προσωπικό στοίχημα καθώς πέρυσι ήταν ο τελευταίος αγώνας του με τη Νίκη: «Για τους προπονητές δεν υπάρχουν προσωπικά στοιχήματα και ούτε εγώ το βλέπω έτσι. Οι λόγοι που αποχώρησα πέρυσι δεν ήταν αγωνιστικοί. Δεν μπορεί μετά από τρεις νίκες και δύο ισοπαλίες να αποχωρείς. Αυτά όμως ανήκουν στο μακρινό παρελθόν και δεν θα τα ξανασυζητήσω. Κοιτάμε μόνο το παρόν και το μέλλον.

Η ομάδα του Ρήγα Φεραίου είναι πάρα πολύ αγαπητή σε εμένα καθώς γνωρίζετε πως έχω μία ιδιαίτερη σχέση με την ιστορία. Τιμώ απόλυτα τα χρώματα και το όνομα αυτής της ομάδας, όπως και την ιστορία του Ρήγα Φεραίου του Βελεστινλή.

Θα αντιμετωπίσουμε τον Ρήγα όπως θα αντιμετωπίσουμε όλες τις ομάδες εκτός έδρας. Όπως κάναμε στη Φιλιππιάδα και όπως θα κάνουμε σε κάθε επόμενο παιχνίδι. Έχω πει πως το πιο δύσκολο παιχνίδι είναι το επόμενο».

Για το αν έχει ιδιαιτερότητες το παιχνίδι: «Οι ιδιαιτερότητες είναι κυρίως του αντιπάλου, καθώς προέρχεται από δύο άτυχα αποτελέσματα και πρέπει η ομάδα και οι παίκτες να αντιδράσουν. Αυτό σημαίνει πως θα δούμε περισσότερη ενέργεια και πάθος από τον αντίπαλο σε σχέση με τα προηγούμενα παιχνίδια του.

Για όλα αυτά έχουμε δουλέψει όλη την εβδομάδα και προσπαθούμε να προετοιμάσουμε τους ποδοσφαιριστές ώστε να μην τους λείψει τίποτα, τόσο στο κομμάτι το ψυχολογικό όσο και στο τακτικό. Με την ευκαιρία θα πρέπει να πω πως στην οικογένεια της Νίκης δίνεται ένας αγώνας σε όλα τα επίπεδα. Στο αγωνιστικό και στο διοικητικό. Στόχος μου είναι να ετοιμάσω μία ομάδα πέρα από το αποτέλεσμα, μία ομάδα που στο μέλλον θα έχει τεράστια υπεραξία. Δεν θέλω να βλέπω μόνο τα 96 λεπτά ενός παιχνιδιού, δεν θέλω να βλέπουμε το δέντρο και να χάνουμε το δάσος. Το πλάνο της ομάδας θα πρέπει να τηρηθεί μέχρι την τελευταία αγωνιστική. Πρέπει να μπουν τα θεμέλια ώστε κάθε χρόνο να είναι ακόμη πιο δυνατή. Το πλάνο μας δεν θα αλλάξει όποιος κι αν είναι ο αντίπαλός μας».

Για το άγχος που μπορεί να έχουν οι παίκτες: «Στον πρώτο αγώνα είχαμε το άγχος της πρεμιέρας και είχαμε να αντιμετωπίσουμε και τον ενθουσιασμό του αντιπάλου. Στο δεύτερο παιχνίδι έπρεπε να διαχειριστούμε το άγχος του γηπέδου μας, καθώς οι περισσότεροι ποδοσφαιριστές μας αγωνίζονται για πρώτη φορά μπροστά στο ένθερμο κοινό της Νίκης. Στο παιχνίδι με τον Ρήγα και στα επόμενα θα πρέπει οι παίκτες να δείξουν πως μπορούν να συνεχίσουν σε υψηλό επίπεδο και να διατηρηθούν ψηλά στον βαθμολογικό πίνακα. Αυτό είναι και το δύσκολο στις μεγάλες ομάδες. Το πιο δύσκολο είναι να διατηρηθείς στην κορυφή και όχι να φτάσεις εκεί»

Για τον Ρήγα: «Έχουμε εικόνα του Ρήγα από τα δύο πρώτα παιχνίδια. Θεωρώ πως ο Ρήγας θα βρει σιγά σιγά το αγωνιστικό πρόσωπο που θέλει ο προπονητής του και στο μέλλον δεν θα έχει κανένα πρόβλημα όσον αφορά την παραμονή του. Είναι μία πολύ δυνατή ομάδα, όπως και ο Αχιλλέας Νεοκαισάρειας αλλά και ο Εθνικός Φιλιππιάδας, με τους οποίους αγωνιστήκαμε. Χαίρομαι ιδιαίτερα που ξεκινήσαμε με πολύ δυνατά παιχνίδια»

Απομαγνητοφώνηση – επιμέλεια: Γιώργος Αποστολακόπουλος

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις