Τα συστατικά της επιτυχίας του τμήματος πόλο της Νίκης» (& vids)

Συνέντευξη Τύπου παραχώρησαν εκπρόσωποι του τμήματος πόλο της Νίκης με αφορμή την επιτυχία των ακαδημιών της ομάδας στο διεθνές τουρνουά Ha.Ba-Wa.Ba. Σκοπός των ανθρώπων του τμήματος υδατοσφαίρισης της ομάδας είναι η προσέλκυση ακόμη περισσότερων παιδιών στην πισίνα για να γνωρίσουν ένα άθλημα που οι επιτυχίες του δείχνουν ότι ταιριάζει στους Έλληνες. Ομιλητές ήταν ο ταμίας του ΓΣΒ «Η Νίκη» Πέτρος Μπλάνας, ο προπονητής των «πιτσιρικάδων» Γιώργος Αδαμάσογλου και οι εξωδιοικητικοί παράγοντες και γονείς αθλητών Κώστας Γκανάτσιος, Δήμητρα Καραδήμου και Θανάσης Κανάκης.

Ο έφορος του τμήματος και ταμίας του συλλόγου, κ. Μπλάνας πήρε πρώτος το λόγο κι έκανε μία παρουσίαση της δομής λειτουργίας του τμήματος που είναι και ο λόγος που το πόλο της Νίκης βαδίζει από επιτυχία σε επιτυχία: «Ως τμήμα υδατοσφαίρισης δεν έχουμε πέσει χιλιοστό έξω από αυτά που είχαμε προγραμματίσει. Υπάρχει ενότητα στο τμήμα μας και εδώ θα πρέπει να ευχαριστήσουμε τους γονείς των αθλητών που πληρώνουν τις συνδρομές τους για να έχουμε τα επιθυμητά αποτελέσματα.

 

Το πόλο της Νίκης δεν έχει μόνο τον Τσαρνά ή τον Μπλάνα, αλλά και νεότερους παράγοντες που τους μεταλαμπαδεύουμε το πνεύμα καλής συνεργασίας. Γι’ αυτό και σε αυτό το τραπέζι βλέπουμε τον Γιώργο Αδαμάσογλου, έμπειρο και πολύ καλό προπονητή, τον Θανάση Κανάκη που έχει δύο παιδιά στον σύλλογο, την Δήμητρα Καραδήμου που έχει στη Νίκη και τα τέσσερα παιδιά της, ένα κορίτσι και τρία αγόρια και τέλος τον Κώστα Γκανάτσιο που είναι ο συνέφορος. Αυτοί ήταν υπεύθυνοι των παιδιών που ταξίδεψαν στην Αθήνα για το τουρνουά.

Από φέτος θα έχουμε καλύτερη οργάνωση, καθώς οι απαιτήσεις είναι αυξημένες με την άνοδο της ανδρικής ομάδας στην Α2 και τις επιτυχίες των υποδομών σε όλες τις ηλικιακές κατηγορίες. Γι’ αυτό και θα δημιουργηθεί μία εννεαμελή διοικούσα επιτροπή, αλλά και μία ακόμη επιτροπή με πέντε μέλη, μόνο γυναίκες, που θα ασχολείται με εκδηλώσεις του τμήματος.

Μέσα στην επόμενη τριετία θέλουμε να κάνουμε πράγματα για τα οποία θα ζηλεύουν άλλα σωματεία. Στο τμήμα έχουμε 140 αθλητές από τους άνδρες, μέχρι τους μικρότερους. Επίσης, η Νίκη διαθέτει εξωδιοικητικούς εφόρους που βοηθούν πάρα πολύ. Κάποιοι στιγμή οι παλαιότεροι θα αποχωρήσουμε, αλλά θα υπάρχει διάδοχη κατάσταση.

Να τονίσω ακόμη ότι η Νίκη είναι το μοναδικό σωματείο από τη Θεσσαλία με ομάδα στην Α2 πόλο. Γι αυτό και θέλουμε σωστή αντιμετώπιση από τον ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ, που δεν πρέπει να μας βλέπει όπως άλλα νεοσύστατα σωματεία που δημιουργήθηκαν έχοντας καθαρά εισπρακτικό χαρακτήρα. Εμείς πετύχαμε πολλά ως τμήμα πόλο και το όνομα της Νίκης γράφεται παντού με χρυσά γράμματα. Για μία ακόμη φορά ευχαριστώ τον κ. Τσαρνά που «ματώνει» οικονομικά και καλώ όλους να συσπειρωθούμε γύρω του και αν τον βοηθήσουμε».

Ο προπονητής Γιώργος Αδαμάσογλου αναφέρθηκε στην επιτυχία των μικρών αθλητών του στο τουρνουά Ha.Ba-Wa.Ba: «Το τουρνουά στο οποίο λάβαμε μέρος λέγεται Ha.Ba-Wa.Ba, είναι αρχικά του Happy Baby-Water Ball και σημαίνει «χαρούμενο μωρό-μπάλα στο νερό». Ξεκίνησε το 2008 στην Ιταλία, ακολούθησε ο Καναδάς και το καλοκαίρι έγινε στην Ελλάδα. Μετείχαν περίπου 30 ομάδες, όπως ο Ολυμπιακός, ο Παναθηναϊκός, ενώ υπήρξε συμμετοχή ακόμη και από την Αίγυπτο με το κλαμπ «Ηλιούπολις».

Το τουρνουά αυτό ασχολείται με παιδιά 6-11 ετών και προωθεί την ομαδικότητα, την κίνηση, τον σεβασμό και το ευ αγωνίζεσθαι. Εμείς μετείχαμε σε δύο ηλικιακές κατηγορίες, στην Κ9 και στην Κ11. Στην Κ11 κάναμε καλές εμφανίσεις, χωρίς να πάρουμε κάποιο μετάλλιο, ενώ η ομάδα Κ9 πήρε την 1η θέση και μάλιστα αήττητη. Το σημαντικό είναι πως τα παιδιά το χάρηκαν και αγάπησαν περισσότερο το άθλημα. Τους αγώνες παρακολούθησε και ο Ομοσπονδιακός τεχνικός Θόδωρος Βλάχος, όπως και ο προπονητής της Εθνικής Κροατίας, οι οποίοι μας έδωσαν συγχαρητήρια».

Στη συνέχεια ο λόγος δόθηκε στους συνοδούς της «κυανόλευκης» αποστολής.

Η κ. Δήμητρα Καραδήμου τόνισε: «Κατ’ αρχήν να ευχαριστήσουμε τους γονείς που μας εμπιστεύτηκαν τα παιδιά τους να τα συνοδεύσουμε την Αθήνα. Τόσο για τους αθλητές όσο και για μας ήταν μία συγκλονιστική εμπειρία. Τα παιδιά έμαθαν να συνεργάζονται, να έχουν πειθαρχεία και υπακοή. Επίσης, έπαιξαν και διασκέδασαν, ενώ η αυτοπεποίθησή τους έφτασε στα ύψη. Πολλά συγχαρητήρια σε όλους».

Στο ίδιο μήκος κυμάνθηκε ο κ. Θανάσης Κανάκης: «Είχα τη χαρά να είμαι σε αυτή την οικογένεια και να συνοδεύσω τα μικρά παιδιά στην Αθήνα. Έζησα μία εμπειρία που δεν περίμενα. Το χαμόγελο των παιδιών ήταν ό,τι καλύτερο».

Όσο για τον κ. Κώστα Γκανάτσιο συμπλήρωσε: «Γίνεται πολύ καλή δουλειά στο τμήμα και αυτό φαίνεται με τις επιτυχίες μας. Οι άνδρες θα παίζουν από τη νέα σεζόν στην Α2, ενώ οι ηλικιακές ομάδες φτάνουν κάθε χρόνο τουλάχιστον μέχρι τα ημιτελικά στα πρωταθλήματά τους. Ευχαριστούμε τους προπονητές για τη δουλειά που κάνουν».

Στον επίλογο ο κ. Μπλάνας κάλεσε τους γονείς να φέρουν τα παιδιά στην πισίνα και να γνωρίσουν το άθλημα της υδατοσφαίρισης που συνδυάζει τη γυμναστική με τη διασκέδαση. Στα τμήματα μπορούν να κάνουν την εγγραφή τους παιδιά από 12 ετών και κάτω. Όσοι επιθυμούν μπορούν να απευθύνονται στους ανθρώπους της Νίκης καθημερινά στο κολυμβητήριο «Βασίλης Πολύμερος», τις ώρες 19.00-21.00.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις