Απολογισμός κι ευχές ενόψει πρεμιέρας, από τον Θ. Στάμο

Ενόψει της έναρξης του πρωταθλήματος ο διοικητικός ηγέτης του Πυράσου, Θ. Στάμος κάνει μια μικρή ανασκόπηση των πεπραγμένων της διοίκησης, μιλά για την ανανέωση του ρόστερ, ζητά τη στήριξη των φιλάθλων, στους οποίους απευθύνεται ζητώντας την ενίσχυση της ομάδας, αλλά σε κόσμια πλαίσια, χωρίς βία. Φυσικά δεν παραλείπει να δώσει τις ευχές του και για τη νέα σεζόν. Οι δήλωση αναλυτικότερα…

«Αγαπητοί φίλοι του Πυράσου,
ξεκινάει μία χρονιά που θα βρει την ομάδα μας να αγωνίζεται στην Α’ Τοπική Κατηγορία. Την Κυριακή έχουμε εντός έδρας τον πρώτο αγώνα. Κάθε σεζόν στην οποία έχει προηγηθεί υποβιβασμός, για οποιαδήποτε ομάδα, δεν είναι εύκολη. Εμείς δεν αφήσαμε το σύλλογο καθώς στις εκλογές του Ιουνίου δεν βρέθηκε ενδιαφερόμενος είτε να αναλάβει τη διοίκηση είτε να μπει ως νέο μέλος στο διοικητικό συμβούλιο. Θα ήταν κρίμα κι άδικο να γκρεμιστεί τόσο εύκολα ό,τι με τόσο κόπο χτίσαμε την τελευταία δεκαετία. Δημιουργήσαμε μια νέα ομάδα χαμηλώνοντας ακόμη περισσότερο το μέσο όρο ηλικίας. Έχουμε τους τρεις μεγαλύτερους σε ηλικία παίκτες, Δανόπουλο, Μπασδάνη και Στεφανή με τη μεγάλη πολυετή προσφορά στον Πύρασο, οι οποίοι είναι από 38, 35 και 31 ετών αντίστοιχα. Από εκεί και πέρα, το ρόστερ έχει δύο ποδοσφαιριστές 28 ετών, έναν 27 ετών, δύο 26, έναν 25, δύο 24, πέντε 23, δύο 22, δύο 21, έναν 20, έναν 19, έναν 18, έναν 17 και δύο 14 ετών.
Κρατήσαμε ποδοσφαιριστές που θέλαμε και οι ίδιοι ήθελαν να συνεχίσουν στον Πύρασο, επέστρεψαν αρκετά παιδιά από τη Νέα Αγχίαλο που για διάφορους λόγους αγωνίζονταν σε άλλα σωματεία, προχωρήσαμε σε μεταγραφές και γύρισαν κοντά μας παίκτες που προσέφεραν τα προηγούμενα χρόνια στον Πύρασο είτε στη Δ’ Εθνική είτε τις σεζόν των τίτλων. Έτσι, χωρίς να δαπανήσουμε μεγάλα χρηματικά ποσά, θεωρούμε πως έχουμε καταφέρει να συγκροτήσουμε ένα νεανικό ρόστερ που αποτελείται από κράμα έμπειρων και φιλόδοξων ποδοσφαιριστών.
Θα δώσουμε τον αγώνα μας για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Τις τρεις τελευταίες φορές που ο Πύρασος συμμετείχε στην Α’ Τοπική Κατηγορία, αναδείχθηκε πρωταθλητής και ο πήχης παραμένει ψηλά, οι απαιτήσεις είναι μεγάλες. Φέτος η Α’ Κατηγορία επιστρέφει σε έναν όμιλο με 16 ομάδες που όλες ενισχύθηκαν και είναι δυνατές, αναμένουμε ένα άκρως ανταγωνιστικό και δύσκολο πρωτάθλημα. Θεωρούμε πως για ακόμη μία χρονιά, οι επιχειρηματίες της Νέας Αγχιάλου -και όχι μόνο- θα σταθούν δίπλα μας, πολύτιμοι αρωγοί της διοίκησής μας. Θεωρούμε πως ο φίλαθλος κόσμος του Πυράσου θα μας υποστηρίξει οικονομικά με την αγορά ενός εισιτήριου αγώνα και θα επιβραβεύσει ηθικά την προσπάθεια τεχνικής ηγεσίας και παικτών. Πάντα με κόσμιο τρόπο και χωρίς ακρότητες ή φαινόμενα βίας. Η βοήθειά του είναι αναγκαία περισσότερο από ποτέ…
Είμαι σίγουρος πως το νέο πρωτάθλημα θα διεξαχθεί με ίσους όρους για όλα τα σωματεία και να μειωθούν -αν όχι να εκλείψουν- οι τραυματισμοί των αθλητών. Καλή σεζόν σε όλους όσοι εμπλέκονται σε αυτό που λέγεται ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο: τη διοργανώτρια Αρχή, τους παράγοντες, τους προπονητές, τους ποδοσφαιριστές, τους διαιτητές, τους φιλάθλους.»

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις