Χ. Σπαθής: Έφτασε η ώρα για την πρώτη νίκη του Ρήγα

Ο Ρήγας Φεραίος ύστερα από δύο ήττες στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής κατηγορίας θα επιδιώξει στο αυριανό (25/9) εντός έδρας παιχνίδι με τη Νίκη να πανηγυρίσει την πρώτη του φετινή επιτυχία. Η αποστολή των Βελεστινιωτών θα είναι δύσκολη, αλλά στις τάξεις της ομάδας επικρατεί αισιοδοξία. Για τον αυριανό αγώνα

μίλησε στην εφημερίδα «Θεσσαλία» ο αρχηγός της ομάδας Χρήστος Σπαθής. Αναλυτικά, οι δηλώσεις του έμπειρου αμυντικού:
Για το στόχο του Ρήγα στο αυριανό ντέρμπι: «Σίγουρα είναι ένα δύσκολο παιχνίδι για μας. Πρόκειται για ένα τοπικό ντέρμπι με αντίπαλο μία πολύ καλή ομάδα, όπως η Νίκη. Δεν είναι τυχαίο ότι έχει κάνει το «δύο στα δύο» και θα έλθει στο Βελεστίνο με την ψυχολογία στα ύψη.
Εμείς προερχόμαστε από δύο συνεχόμενες ήττες, αλλά αυτό από μόνο του δεν σημαίνει τίποτα. Έχουμε και εμείς πολύ καλή ομάδα και θα το δείξουμε στο γήπεδο. Όλη την εβδομάδα δουλέψαμε σκληρά με τον προπονητή μας προκειμένου να εξαλείψουμε κάποια αδύνατα σημεία στο παιχνίδι μας και θεωρώ ότι έφτασε η στιγμή να δείξουμε το καλό μας αγωνιστικό πρόσωπο. Παίζουμε στην έδρα μας και έχουμε ως στόχο τη νίκη, ανεξαρτήτως αντιπάλου».
Για το τι πρέπει να βελτιώσει στο παιχνίδι της η ομάδα ώστε να φτάσει στο επιθυμητό αποτέλεσμα: «Πρέπει γενικότερα να παρουσιαστούμε καλύτεροι και πιο αποτελεσματικοί σε σχέση με τις δύο πρώτες αγωνιστικές. Κατ’ αρχάς οφείλουμε να βελτιώσουμε την ανασταλτική μας λειτουργία αποφεύγοντας περιττά λάθη. Έτσι θα καταφέρουμε να περιορίσουμε τα ατού της Νίκης και φυσικά τους κινδύνους προς την εστία μας. Από κει και πέρα διαθέτουμε αξιόλογους παίκτες από το κέντρο και μπροστά που μπορούν να «χτυπήσουν» εκμεταλλευόμενοι τις αδυναμίες των αντιπάλων. Στις προπονήσεις έχουμε δώσει μεγάλο βάρος στη σωστή ανάπτυξη και γι’ αυτό πιστεύω πως θα βρούμε τους κενούς χώρους, ώστε να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις επίτευξης τέρματος».
Για το που θα κριθεί το ντέρμπι: «Τα περισσότερα παιχνίδια της Γ’ Εθνικής κρίνονται στις λεπτομέρειες. Περιμένω ένα δυνατό ματς, που όμως δεν χρειάζεται να ξεφύγει από τα αθλητικά πλαίσια. Όποια ομάδα κερδίσει τις περισσότερες μονομαχίες τότε θα έχει περισσότερες πιθανότητες να πάρει το αποτέλεσμα που θέλει».
Για το ότι τον αγώνα θα παρακολουθήσουν πολλοί φίλαθλοι και από τις δύο ομάδες: «Είναι πολύ καλό που στο ματς θα βρεθούν φίλαθλοι και των δύο ομάδων, αλλά και πολλοί ουδέτεροι που επιθυμούν να δουν ωραίο θέαμα. Μακάρι το παιχνίδι αυτό να αποτελέσει μία γιορτή για το Μαγνησιώτικο ποδόσφαιρο. Να το ευχαριστηθούμε, τόσο εμείς οι παίκτες, όσο και οι θεατές. Από κει και πέρα ας κερδίσει ο καλύτερος.
Ωστόσο πρέπει να επαναλάβω πως θέλουμε αποκλειστικά τους τρεις βαθμούς, όχι φυσικά επειδή παίζουμε με τη Νίκη, αλλά γιατί δεν πρέπει να χάσουμε και δεύτερο παιχνίδι στο γήπεδό μας. Γι’ αυτό και κάνουμε έκκληση στον φίλαθλο κόσμο του Βελεστίνου και των γύρω περιοχών να μας στηρίξει με τις εκδηλώσεις του, αφού θέλουμε να τον νιώσουμε δίπλα μας».

Πηγή: εφημερίδα “Θεσσαλία”

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις